Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/08/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Movie Night

Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

Angolcím: Captain America: Civil War
Műfaj: fantasy, akció, kaland, háborús, szuperhősös

Tartalom:
Az Amerika kapitány: Polgárháborúban Steve Rogers az újjáalakult Bosszúállók csapatának élén próbál gondoskodni az emberiség biztonságáról. Azonban egy újabb incidens következik be, amelynek nem várt következményei lesznek. A Bosszúállókon egyre nő a politikai nyomás, hogy egy kormányzati szerv irányítsa őket, akiknek be kell számolniuk akcióikról. Az új rend megosztja a Bosszúállókat, a csapat két részre szakad. Az egyik csoport élén Steve Rogers áll, aki úgy véli, a Bosszúállóknak szabadon kellene tevékenykednie, hogy védelmezhessék az emberiséget. A másik frakció élén Tony Star, aki az irányítás és elszámoltathatóság eszméjét támogatja. A nézőknek döntenie kell, hogy melyik tábornak drukkolnak, miközben a háború immár két fronton zajlik.

Véleményem:
Amerika Kapitány mellé már automatikusan hozzáadom a háborús címkét, mert ahol ő megjelenik, ott garantáltan lesz valami balhé. De ilyen ez az igazságérzet.

Nagyon sokszor elkáromkodtam magam, főleg, mikor az egyezmény miatt kettévált a csapat. Azt úgy nem szerettem látni. De mégis, valamilyen szinten igaza van a másik oldalnak is – mégis meddig lehetett ezt a nagy világmegmentést csinálni anélkül, hogy az orrukra koppintsanak, hogy azért a várost ne rombolják már le, ha lehet?!
A Kapitánynak igaza van olyan szinten, hogyha az ember keze meg van kötve, akkor többen is meghalhatnak, hogyha valaki irányítja őket. Fekete Párduc megjelenésének örültem, mert egy ideje fentem a fogam a filmjére, de ezt majd akkor kivesézem, ha odaértem végre.
Remélem azért Bucky nem marad sokáig Csipkerózsika-módban, sok mindent ki lehet még hozni a karakteréből.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Doctor Strange (2016)

Angolcím: Doctor Strange
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, valószínűtlen helyen talál segítséget – egy titokzatos himalájai enklávé, a Kamar-Taj az utolsó reménye.
Strange hamarosan rádöbben, ez a hely nem pusztán a gyógyításé, hanem a hadviselésé is: láthatatlan, sötét erőket kell visszaverniük, melyek világunk elpusztítására törekszenek. A doktor rövidesen válaszút elé kerül: visszatér régi, vagyonnal és népszerűséggel járó életéhez, vagy hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként.

Véleményem:
Mikor belekezdtem a filmbe, próbáltam úgy tekinteni rá, hogy ennek is köze van a Marvel-univerzumhoz, mégha annyira nem is szuperhős Strange.
Legalábbis, most még nem az.
Eleve Benedict Cumberbatch munkássága nem hozott lázba – legalábbis eddig. Látványvilágilag nekem igencsak bejött, a mondanivalója sem volt utolsó, és már észrevettem ennyi Marvel-film megnézése után, hogy annyira tökéletesen össze tudják kapcsolni a szálakat, hogy nem lehetetlen követni. Ezért is érdemes követni a megjelenési sorrendet, mert valahogy mégis összekötődik a kettő.
Lehet, hogy sokaknak nem tetszett, de nekem egy szinten bejött a film.

Beszerezem DVD-n is? Igen, egyben kell lennie a Marvel-polcnak/Nem
Pontszám: 09/10

A galaxis őrzői vol. 2. (2017)

Angolcím: Guardians of the Galaxy Vol. 2.
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Véleményem:
Ahhoz képest, hogy az első részre mennyire azt mondtam, hogy idegenkedtem tőle, itt most ez erre a filmre nem igaz. Szinte már vártam, mit tudnak kihozni belőle.
Egy szinten sejtettem, hogy elhintik, hogy valahol él Peter apja, és azt kell mondjam, a kivitelezés igazán jól sikerült, mégha az egész túlságosan… nagyzoló volt. De mi mást is várhattunk volna Egotól?
Mikor is Gamora mondta, hogy valami neki ott bűzlik, kicsit elgondolkodtam, ugyan mi lehet a baj, de arra nem gondoltam volna, hogy simán már csak a név alapján kéne elindulnom… shame on me ^^”.
Kezdem megkedvelni Nebulát is egyébként, pedig eddig nem szimpatizáltam vele. Azok után, hogy az apja ellen akar menni, csak szurkolni tudok. Mondjuk, akkor már állj össze a Bosszúállókkal is, kérlek.

Kevés karakter elvesztésén sírtam, de sikerült Mary Poppinsnak elérnie. Jó, annak idején a Walking Deadben is megkönnyeztem, bár ott csak Daryl miatt, de baaaaaaaaah…
Ja, és nekem is kell egy kicsi Groot.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.