Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/08/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Labyrinths of the World

Megjelenés: 2020. augusztus 13.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Olivia és Simon a norvégiai hegyekbe készülnek egy kicsit kikapcsolódni, de egy ejtőernyős kiruccanás alkalmával megnyílik alattuk a föld, és egy olyan világba csöppennek, amire álmukban sem gondoltak volna.

Amanda szemszöge

Aki ismeri azt a történet, hogy Utazás a föld középpontja felé, nem lesz számára ismeretlen az alábbi review, csak egy kicsit másképp néz ki minden.

A duó a zuhanást követően szétvált, Oliviát pedig egy troll vitte el egy Kyrrie nevű nőhöz, aki saját világának őrzője. Éppen egy Lancelot nevű fickóval vitatkozott azon, hogy ne ölje meg Oliviát, hiszen nem akar semmit sem azon kívül, hogy vissza tudjon jutni a felszíni világba. Lancelot szerint az emberek ugyanis nagyon régóta nem is tudnak a világaik létezéséről, és ha tudnak is, akkor biztos, hogy azért a kristályokért mennének, amik nekik biztosították az életüket, de a rendes embernek elviselhetetlen fájdalmakat okoz.
Lancelot így elvitte Oliviát egy Adahl nevű prófétához, aki annak idején azt jósolta, hogy amint az emberiség eléri a Föld közepét, el fogják lopni mindhárom rejtett világ erőit, ezzel a pusztulásukat okozva. Valószínű, hogy két turista majd kavicsokra fog vadászni, tényleg.

A három világban azonban él egyetlen ember, Etien Verne, aki mindhárom világ fejleszti találmányaival, így nem árt, ha vele is beszélünk.

A következő világban óvatosabban kellett járni, mert Lancelot vérdíjat tűzött ki a fejünkre, de sikerült Etiennel beszélünk, aki egy lebegő gömbön keresztül volt képes közlekedni a világok között, de Lancelot már Eitent is meggyanúsította, hogy biztos ő kezdte el hozni az embereket fentről.

Lancelot elérte ugyan Adahl-t, de Etien meggyőzte, hogy sem Simon, sem Olivia nem a kristályokért jöttek, csak haza akarnak jutni, így a próféta visszaküldte őket a felszínre.
Túl hamar lett volna a vége játéknak, ha nem lett volna egy kis baj. Olivia ellopott egy darabka kristályt, amit tanulmányozni akart, ezzel féltékennyé téve a többi tudóst, de a kristály ereje teljesen megszállta a nőt, és olyan erővel ruházta fel, hogy egy jéghárpia lett belőle.
Először egy Odda nevű városban próbáltuk üldözni, addigra már Lancelot is csatlakozott hozzánk, de a fickó lépten-nyomon megsérült, lassítva a haladást, ami amúgy is lassan ment. Olivia még hencegett is, hogy voltak képesek ekkora erőt eltitkolni az emberiség elől.

Olivia fejéből csak Adahl lenne képes kivenni a kristály erejét, csak ahhoz oda kellett volna jutni, és volt még két világ hátra, amin nem ártott volna túljutni. Nem mondom, hogy nem voltak változatosak a helyszínek, de nagyon lassan tudtunk haladni, mert sokszor nem volt egyértelmű, mikor minek kellett volna következnie.

Oliviát végül egy dzsungellel megáldott területen tudtuk elkapni, de őszintén mondom, mire odaértem, kínszenvedés volt, mert lassan váltott át, és speckó effektek nélkül is nagyon fagyott. Az viszont jó volt, hogy Adahl belátta, nem minden ember rossz, de ezzel sokat nem értünk el.

A bónuszban Etien bőrébe bújunk, aki egy hajóroncsot keres, ami a Mapun Island környékén süllyedt el (feltehetően még azelőtt, hogy rátalált volna a Föld közepébe vezető átjáróra). A társa Gibson nem tűnt valami megbízható fazonnak már elsőre sem, és a gyanúm akkor be is bizonyosodott, mikor meglépett. Gibson mindenáron szerette volna feltámasztani elhunyt menyasszonyát, Laurát, mivel ő okozta a halálát. A Föld közepénél viszont olyan kincsek is voltak, amiktől még gazdaggá is válhatott volna, ha nem robbantottam volna fel a helikopterét.

Szerintem

A történet nagyon jó volt, jó ilyen világokat felfedezni, bár mostanában annyira túltolják az összes ilyen világot effektekkel, hogy a gépem nem nagyon bírja őket lassan. Meg itt nagyon labirintusról nem is esett szó, csak négy világon keresztül utaztunk egy agymosott nő után.

Grafika: 09/10 – szép-szép, de kevesebb animációval ezerszer jobb lett volna
Teljesítmény: 08/10 – jelenetváltások között rendesen fagyott
Történet: 09/10 – Jules Verne több regényét is elővehetnék, csak kevésbé ilyen formában, mint a jelenleg.


Alább tudsz üzenetet hagyni.