Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2020. augusztus. 19.
Zene – New Friend Request: Hiányzik

Hy darlings! ♥ \m/

Nagyon rég nem volt az, hogy végre egy koncertbeszámolóval érkezhetek, de végre ennek is eljött az ideje! Durván fél év telt el, mióta kimerészkedtem a természetes lelőhelyemre, mert ugye, közbeszólt a vírus, és egyéb dolgok, de nagyon azon vagyok, hogy ez mind megváltozzon, és még több ilyen posztot tudjak írni.

Térjünk is rá a tárgyra. Hazánk egyik legkiemelkedőbb zenekarát látogattam meg megint, valamint egy nagyon tehetséges feltörekvő csapatot. Persze, természetanya úgy döntött, most fog zokogni, ezért sikeresen elázott a cipőm, és ahogy próbáltam a bőrdzsekim alatt kikerülni a nagyobb pocsolyákat (kis híján el is ütöttek, mert kikerültem a pocsolyát), elindultam a nyári Barbába (én már csak így hívom).
Amin kiakadtam, hogy totál nem néztem utána, mert nem járt az 1-es villamos, és így kínomban már megkérdeztem egy külső pénztárost, hogy jutok el az Infoparkig. Igazából csak ott kellett volna maradnom a megállóban, mert jött is a villamospótló.
A maszkos rendszerről nem beszélnék, de megjegyezem, én nem kapok levegőt, mert megint virágzik valami, és bepárásodott a szemüvegem is, úgyhogy nem szeretem ezt a rendszert, de nagyon nem.

Odaérve még mindig esett, de két ismerősöm már ott volt, a többiek is lassan érkeztek. A villamosról viszont már láttam, hogy a nagyobb színpad le van bontva, úgyhogy már sejtettem, hogy a kisebb színpadot fogjuk felrobbantani a jó nagy zúzás alatt (és mennyire örültem én annak! – mégiscsak van valami előnye az 500 fős koncerteknek).
A telefonomat is itt avattam fel, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jó képek születtek, de ezt alább láthatjátok is. És ez csak a fele annak, amiket lőttem.

Kezdjük is rögtön az elején!

Az előzenekarról, a New Friend Requestről egyelőre annyit írnék (mert majd az ALM rovatban akarok róluk bővebben írni), hogy 2013-ban alakultak, és májusban jelent meg a második nagylemezük, ami Lélekgyilkosság címen fut, és mondhatjuk, hogy ezt a lemezt mutatták be, de még nem szereztem be. Úgy látszik, tényleg jó lenne már legalább a tetsző zenekarokat támogatni azzal, hogy merch-et veszek, mert ilyen vírusos időben másból nem nagyon tudnak megélni.
Igazából nekem tetszett az a zene, amit játszanak (a net melodic hardcore-nak hívja, nekem ez meg nem esik a kezemre), csak a hangosítás miatt sokszor nem lehetett az éneket érteni, de ezt betudom annak is, hogy nem hallgattam sűrűn. Gyakori jó szokásom, hogy az után kezdek el hallgatni egy magyar zenekart, hogy már voltam koncertjükön, és a NFR is egyike ezeknek. A másik ilyen jó zenekar a Salvus egyébként.
Megvolt tehát a nagy első találkozás, és előbb vagy utóbb eljutok még több bulira is, de már kezdek megbarátkozni azzal, hogy 2020 a feltöltődés és a pihenés éve, pedig úgy nem akartam. A koncert végén azért elkaptam egy számlistát.

01. Requiem (Intro)
02. Túl könnyű
03. Egy darabban
04. Lélekgyilkosság
05. Minden, ami igaz
06. Hiányzik
07. Zavar a lárma
08. Félek, ha átölelsz
09. Sárból víz

Galéria:

2020 » 2020.08.15. New Friend Request @ Barba Negra Track

Aztán, úgy majdnem hat hónap után végre elérkezett az a pillanat, amire már nagyon régóta vártam: végre azt az izgalmat éreztem, mint minden koncert előtt, mert most bőven volt mit kiadni magamból. Nem érdekelt semmi, mert jól akartam magam érezni. Már elsőre kitaláltuk barátnőmmel, hogy melyik dallal fognak kezdeni (mint mostanában mindig, A kés hegye a kezdődal), de már volt szerencsém a számlistát lefotózni (mégha most megszerezni nem is).

Kicsit lamentáltam, hogy miért nem lehet a Hogy lennél? c. dalt nem előadni, mikor arra a dalra akkorát lehet bulizni, mint ide Lacháza – arról nem is beszélve, hogy szövegileg tökéletesen betalált.
Kezdésről és hangulatról nem panaszkodhatok, olyan szinten odatették magukat, mint mindig, és megint nem éreztem úgy, hogy ismétlés lenne, mert nem volt az. Több mint 10 koncert után már elmondhatom, hogy könnyű különbséget tenni :D

Az elején volt egy kis technikai baki, de elég profi szakemberekkel dolgoznak, így fel se tűnt. Legalább addig volt ideje a nyakamnak pihennie, de nem kíméltem egyáltalán. Fél évet be kellett pótolni, és azt laza 1-1,5 óra alatt simán megoldottam :D.
Nehéz úgy írni egy koncertről, hogy nem vagy ott, és nem éled át. Tömeg nem volt (akkora), de még így is szereztem néhány harci sérülést, de ez a kordon nem-jótékony hatása volt. A könyököm alatt még mindig fáj, valamint a hasam is nyomás hatására érzékenyebb, de annyi baj legyen. Első sor hátránya.
Hogy mikor megyünk legközelebb? Egyelőre október, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Van két kép viszont, amit külön kiemelnék a galériából, mert valahogy fontosak nekem:

Szerintem már beszédtéma vagyok, hogy mit fotózok végig XD. Van pár galériám, lehet jönni nézelődni.

Valahogy olyan sci-fi hatást keltett így, de annyira jó lett, hogy muszáj vagyok kiemelni.

Galéria:
Valahogy rossz helyen álltam, mert Dávidról alig sikerült képet lőnöm, és ez baj.

2020 » 2020.08.15. Depresszió @ Barba Negra Track

Jaj, és a lényeg, mert Amanda nem jöhet el relikvia nélkül:

New Friend Request számlista, egy pengető és egy dobtető (vagy mi a hivatalos neve). Most csak Dávid aláírásával. Nem, nem vagyok gyűjtő, áh, dehogy :D.

Amy Hozzászólások: 0 Koncertbeszámolók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020