Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/08/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2020. augusztus 6.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Dupin és társa levelet kapott, miszerint Simon Loyalle rendőr barátjuk Morden városában eltűnt, de majd a városban Lars Heller több információt tud adni.

Amanda szemszöge

Először nem tűnt fel, csak a játék felénél, hogy Dupin ráncfelvarráson volt. Esküszöm nektek, fiatalabbnak látszik, mint az előző részekben. Már megint. Valamelyik rajzoló nem tudta eldönteni, hogy most hány éves, vagy mi?
Nekem jó így is, úgy is… :D.

Lars nem egy szimpatikus figura, érkezéskor is éppen a fiával, Ottoval veszekedett, aki inkább a menyasszonyát, Annát akarta megnézni, nehogy a gyilkos áldozatává váljon, mintsem az Idősek Tanácsának gyűlésére menjen. Otto egyébként feltaláló volt.

A megbeszélésen kiderült, hogy minden este a harang 13 alkalommal kondul meg, már 10 éjszaka óta. Fent azonban nincs senki. De a baj ott kezdődött, hogy a 13. kongás után meghalt az egyik lakósuk, egyszerűen megállt a szíve. A város értelemszerűen pánikol. Még a maszkos tettes meg is próbálta megölni Larsot, csak épp időben megakadályoztuk az elkövetőt.
A nyomok egy testvérpárhoz vezettek, akik a város mellett ütöttek tanyát a cirkuszi mutatványaikkal. Ami még inkább furcsa, hogy a nevük Theater of Illusions volt, ami meg az egyik Nox Arcana album címe is. Micsoda véletlenek!

Legnagyobb bánatomra (ahogy azt minden forgatókönyv megköveteli), a jóképű pasi hal meg legelőször, ugyanis Lars hátbalőtte George Wheelert, Anna bátyját. Pedig jaj.

Hátul megtaláltuk Simont, aki közölte, hogy csak a testvérek csak egy csúnya láztól akarták megszabadítani őt, nem akarták megölni, de akkor belépett Lars, és lelőtte a rendőrt is.
Akkor közölte, hogy most már rend van a városban, és minden jelenlévőt fel fognak akasztani, és ő meg ott sem volt.

A börtönben Anna segített kijutni a cellából, csak őt meg kereste a rendőrség, úgyhogy sokáig nem maradhatott. Volt egy titkos labirintus rendszer a város alatt, ami visszavezetett minket Dupinnal a színházba, és ott meg kellett találnunk a rendőr jelvényét, amit Otto laborjába vittünk. De még a színházban találtunk rá arra, hogy Otto adott egy láthatatlanná tévő köpenyt Annának, amit ő annak szánt, hogy az előadásaikba tegyék. Arra ő sem gondolt, hogy az apjának vannak más ötletei.

Viszont, Otto jól mondta, bizonyítékokat kellett szereznünk, hogy a kormányzó elhiggye, valóban Lars van a dolgok mögött. A közelben volt egy hullaház. Otto pedig már ellátta a boncmestert, hogyan vizsgálja meg a holttesteket. Az eredmények ugyan megvoltak, de valaki tönkretette azokat, úgyhogy újra kellett mintákat venni az áldozatok személyes tárgyairól. Otto közölte közben, hogy az elhunytak nem természetes módon haltak meg. Erre nekünk kellett bizonyítékot találni, hogy akkor mi. Konkrétan cián volt.
Azt pedig csak a patikában lehetett beszerezni, ami meg a rendőrség mellett volt. Dupin szokás szerint hősködött (nem az esze miatt figyeltem fel rá, á, nem!), mert a legfőbb bizonyíték, Simon fegyvere a rendőrség széfjében volt elrejtve. Ha abba passzol a jelvény, akkor nincs semmi, ami megállítana minket. Csak el kellett küldeni a kormányzónak az összes bizonyítékot.

De Lars előttünk járt, elrabolta Annát, a fiát pedig altatóval kiütötte. A végén szemtől szemben megküzdöttünk Larssal, aki csak a köznép érdekeit akarta szolgálni. Mivel, egy láthatatlanná tévő köpennyel? Az még Harry Potternek se jutott eszébe!
Kiszabadítottuk Annát, de egy másik tanácstag, Nora lépett be, és most ő vitte el a lányt, a karakterem meg lefújta valami méreggel, amihez gyorsan kellett találni egy ellenszert. Le akarta lökni Annát a toronyból, mintha a városi legenda része lenne, mintha öngyilkos lett volna a (jóképű) bátyja halála miatt, a bűnözök kiszöktek a börtönből, és megpróbálták megölni Lars Hellert, de szerencsére Nora Benner ott járt a közelben, és bezárta a pincébe, és az egyiknek elég gyenge volt a szívműködése, és nem élte túl.
A hazugságokat hagyjuk inkább, köszi.

Az egész balhét Nora tervelte ki, a saját férjét is megmérgezte, hogy ő legyen a tanács vezetője, de a nő nem akarta hagyni, hogy csak ő legyen a vezető. Ha a férje halott, Otto találmányait senki sem fogja finanszírozni. Valamint megkérte, hogy Loyalle rendőrtisztet is tegye el láb alól.
Lars sokáig nem értette meg a nőket, amíg nem nősült meg. A felesége Merit ugyancsak feltaláló volt, és Otto már gyerekkorában sokat volt az anyja laborjában. Pedig Lars azt akarta, hogy Otto legyen majd a tanács feje. Egyik nap azonban a labor megsemmisült, a nővel együtt. Minden tiltása ellenére, Otto követte anyja útját, és ez rendkívül bosszantotta, hogy ő, mint a város vezetője nem tudja befolyásolni a tulajdon fiát. Otto társa ebben Samuel Banner volt, Nora férje, akivel együtt terveztek egy egyetemet nyitni Mordenben. 1901-ben, ellátogatott a fia laborjába titokban, és szó nélkül ellopta a köpenyt, majd a városi legendát eljátszva próbálta a terveit hátráltatni, és ehhez kész volt néhány kellemetlen áldozatot is hozni. Hogy ne legyen ő a gyanúsított, az egészet rá akarta kenni az illuzionistákra, és nem hatotta meg az sem, hogy Norának is megvannak az érdekei.

A toronyban Nora majdnem lelökte Annát, de időben megmentettük, és bár a karakterre is fegyvert szegeztek, Dupin és a kormányzó rendőrei elkapták Norát. Az utószóban kiderült, hogy Lars Heller és Nora Benner börtönbe került, Otto lett a helyi tanács feje, megnyitották az egyetemet, és feleségül vette Annát is.

A bónuszban visszaugrunk azokra az időkre, ahol George és Anna még gyerekek voltak. Az apjuk feltehetően már nem élt. Egyik nap az egyik bank feje, Benjamin Barlow jelent meg, és közölte, hogy övé a színház, és a családnak el kell hagynia az épületet. Louise még börtönbe is került, mert három évig nem fizette a színház bérleti díját. Louise hiába mondta, hogy a néhai férjétől örökölte meg, nem lopta el tőle. Csakhogy a bizonyítékok eltűntek.
George és Anna azonban úgy döntött, megkeresik a bizonyítékokat, miszerint valóban az övéké a színház, és a végrendeletben a családját jelölte meg, nem egy nevenincs bankárt.

Ami nagyot lendíthetett a dolgon, hogy az apjuk hagyott hátra nekik egy levelet, miszerint az egyik történet nem csak történet, hanem a valóság: a színház alatti barlangban volt elrejtve egy kincs, amit még a nagyapjától hallott. Azért is fontos a színház. Barlow házában megtaláltuk a térkép másik részét a széfben, majd a gyerekek lementek a barlangba, és a kút mélyén valóban megtalálták a kincset, ami helyrehozhatja őket. De Barlow azt is magának akarta, és el akarta úgy rendezni, mintha a gyerekek egy tragédia miatt haltak volna meg, de szerencsés véletlenként a golyó gellert kapott, és maga alá temette a fickót. A széfben megtalálták még Richard Wheeler végrendeletét is, amiben tényleg a családja a jogos örököse a színháznak, és minden másnak.
Louise szabadulása után a jogos tulajdonosa lett a színháznak, a talált kincset pedig jótékony célokra adományozták el. Barlow ugyan túlélte az omlást, de csalásért börtönbe zárták.

Szerintem

Azon kívül, hogy végre állandó hangja van Dupinnak, most döntsék már el, hogy hány éves, mert ez így vicces, hogy szinte részenként mindig másképp néz ki. Amúgy nem baj, csak ennyi rész után már felfedezi az ember az ilyeneket.
George-ot sajnáltam, kár volt ilyen hamar kiírni szerencsétlent, pedig igazából semmi köze sem volt Larsék bicskanyitogató tervéhez.

Grafika: 10/10 – nem lehet kisebbet adni, na
Teljesítmény: 10/10 – néha fel se tűnik, hogy hiányzik az ablakos mód
Történet: 10/10 – lassan nem lesz már Poe-nak olyan műve, amit nem láttam így, mert 1-2 elem el van rejtve néhány műből


Alább tudsz üzenetet hagyni.