Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2020. július. 25.

A galaxis őrzői (2014)

Angolcím: Guardians of the Galaxy
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. E
nnek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal – Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit.
Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait.
A tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Véleményem:
Akármennyire is király ez a film, és tudom, hogy totál sci-fi, valahogy túl sok volt ez nekem. Minden a helyén van, nem arról van szó, a történet is király, a karakterek is ott vannak a topon. Még a zenékkel is úgy voltam, hogy oké, elfogadom.

Végre látjuk itt Rettegett Thanost, ahogy én hívom, és már most nem egy szimpatikus figura. A terve ráadásul szerintem túl kiszámítható, mármint az előzetes beleolvasások alatt ez fogalmazódott meg bennem, de még oda nem jutottam, hogy ezekről be is bizonyosodjak.
A Xandar bolygó nekem személy szerint tetszett, olyan 2200-es évek Földje, ha addig nem pusztítjuk ki szeretett bolygónkat. Hozzánk is kellene egy ilyen csapat, na.

Nem mondom, hogy ez a kedvenc Marvel-filmem, mert egyelőre nem láttam még mindet, de amint odaérek, írok egy Best to Worst listát a filmekről. és akkor még a rövidfilmek és a sorozatok nincsenek benne.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Angolcím: Avengers: Age of Ultron
Műfaj: fantasy, akció, kaland, romantikus, háborús, vígjáték, dráma, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Véleményem:
Sci-fi a javából.
Amit éreztem: haragot, hogy szét kell húzni a bandát, bár örültem Skarlát megjelenésének, amióta beleolvastam a karakterekbe egy kicsit, kíváncsi voltam rá. Haragudtam azért is, ami a testvérével történt.
Haragudtam, Tony Idiótazseni Starkra, hogy ennyire nem avatott be senkit a tervébe. Oké, meg akarja védeni a világot, de ezt így nem lehet, ahogy ő csinálta… ahh.
Haragudtam… ja, másra nem.
Ezek a kis utalások, amik valahova vezetnek, annyira fel tudnak csigázni… lassan ideje berendelni pár Marvel/Avengers cuccot itthonra :D.

Ezeket leszámítva, nagyon tetszett a film. Sólyomék háza meg egy az egyben Hershel Greene farmja a Walking Dead-ből!!! Ugyanaz a ház, ugyanaz a hírhedt pajta… csak éppen nincsenek itt járkálók.

Az apróbb, szerintem hibái ellenére, egyik kedvenc filmem lett a sokból.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10*/10

A Hangya (2015)

Angolcím: Ant-Man
Műfaj: fantasy, akció, kaland, animációs, szuperhősös

Tartalom:
A Marvel Moziuniverzum következő epizódjában a nézők megismerkedhetnek az eredeti Bosszúállók egyik alapítójával, aki első alkalommal látható a mozivásznon. A Hangya szuperképessége, hogy rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot.

Véleményem:
Őszintén megmondom, ki akartam hagyni a filmet, mert valahogy úgy éreztem, hogy nem lehet egy pár milliméteres emberke szuperhős. Szerencsére, erre Hangya tökéletesen rácáfolt, hogy nem a méret a lényeg. Amúgy is Anyu szerint Rudd egy eyecandy kategóriás pasi, mégha nem is az élmezőnyben.
Michael Douglas karakterét nagyon szívesen összeültetném Bruce-szal és Starkkal, csakhogy a három zseni mit alkothatna. Jó, akkor jöhetne a Hangya is, hiszen bemutatta, szintén egy agytröszt.
Az okos pasik veszélyesek, mégha nem is mindegyik szerencsés.
Evangeline Lilly hajától megőrültem, de nem jó értelemben. Olyan laposnak tűnt nekem a fazon, hogy szívem szerint hajszárítóval felfújtam volna.
Jaj, és nem mehetek el mindenki Ephraim Goodweather-je mellől sem, akinek ebben a szerepben sokkal jobban állt, hogy kopasz maradt, mint anno a Strain első évadában.

Nem bántam meg, hogy végül megnéztem a filmet, mert van utalás a Bosszúállókra, Tony szüleire, és még pár dologra, amit nem említek most meg.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Amy Hozzászólások: 0 Movie Night

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020