Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2020. július. 11.

A hihetetlen Hulk (2008)

Angolcím: The Incredible Hulk
Műfaj: fantasy, akció, kaland, szuperhősös

Tartalom:
Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadít fel benne: a Hulkot.
Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni, elszakadni attól az élettől, amit ismert és attól a nőtől, akit szeretett, miközben menekül az őt üldöző “Villám” Ross tábornok és a hadigépezet elől, akik azért üldözik, hogy elkapják és erejét brutálisan kihasználják.
Emellett azonban feltűnik a színen egy új, szörnyű ellenfél, a Förtelem, akinek pusztító ereje még Hulkét is felülmúlja.
Hősünknek tehát döntenie kell: vagy elfogadja a tudós békés életét, vagy felfedezi a hőst abban a lényben, aki benne lakozik.

Véleményem:
Öcsém úgy kezdte, hogy ez az a Marvel-film, amire rá nem tudja magát venni. Én rávettem magam, de csak azért, hogy ne maradjon ki.
Kicsit kiszámíthatónak tartottam a történetet, már a film felénél megmondtam, hogy nem lesznek ezek együtt, pont azért, ami benne van. Kicsit olyan Jekyll & Hyde érzésem volt, és Liv Tyler helyenként még mindig Anne Hathaway-re hasonlít.
Valahogy ezt a részt a meg nem értett testvérnek érzem. Lehet, hogy 2028-ban egy remake jó lenne neki.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 08/10

Thor (2011)

Angolcím: Thor
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtõl Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erõs, de gõgös harcos, akinek vakmerõ tettei miatt újra fellángol egy õsi háború. Ezért Thort számûzik a Földre, ahol az emberek között kell élnie. Amikor világának legveszélyesebb gonosztevõje a legsötétebb erõket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hõsnek lenni.

Véleményem:
Ööö… egy az egyben azt kell mondanom, hogyha Rhage-t és Maryt élő személyekről kellene megmintáznom, garantáltan Chris Hemsworth és Natalie Portman lennének a befutók. Próbáltam maradni a skandináv mitológia környékén, de akaratlanul is az maradt meg bennem. Bocsi ^^”.
Amúgy, amíg nem olvastam utána, nem ismertem fel Sir Anthony Hopkinst. Szégyen, nem szégyen, el is bújok sírni a sarokba. Pedig egy hatalmas színész, a Hannibal óta pedig igazi legenda.
És, mikor felismertem Bocskor Billt (tudom, Stellan Skarsgård eredetileg), nekem már csak Bocskor Bill marad. Lehet, hogy más filmekben is nyújtott kiemelkedő alakítást, nekem abban a mellékszerepben lett igazi.
Heimdall kontaktlencséjét imádtam, és azt hiszem, Idris Elba szépen meghozta a kedvemet a további filmjeiért is.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10

Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Angolcím: Captain America: The First Avenger
Műfaj: fantasy, akció, kaland, háborús, szuperhősös

Tartalom:
Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszuperálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében szuperkatonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya vezet.

Véleményem:
Talán eddig az ő filmje volt az, amitől kicsit idegenkedtem, pedig igazából nem kellett volna. Talán csak a háborús téma miatt, amit nem szeretek amúgy se, és a második világháború is azon kevés témák közé tartoznak, amikhez nem tudok hozzászólni.
Bár meg kell hagyni, Herr Schmidt adott némi ötletet a spin-offomhoz.
Tetszett még a 40-es évek ábrázolása, mégha kb. csömört kaptam Amerika nagy önimádatából. Ez a marketinges rész, hogy Rogers jó lesz majd bazári majomnak… na mindegy, nem megyek tovább bele.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Amy Hozzászólások: 0 Movie Night

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020