Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/04
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Movie Night

Ééés akkor kezdjük el! Öcsém egyik nagy kedvenc karakterének filmjeivel akartam kezdeni az egész utazást, és nagyon remélem, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy belevetettem magam a kalandokba.

Vasember (2008)

Angolcím: Iron Man
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.

Véleményem:
Sokan mondják, hogy mai napig ez a legjobb Marvel-film, amivel nem tudok teljesen egyetérteni. Az biztos, hogy Stark karakterébe bele lehet esni, a humora teljesen levett a lábamról, mert még akkor sem hagyja cserben, mikor slamasztikába kerül.

Mikor elkezdtem nézni, nem tudtam, mire számítsak, hiszen csak a Wonder Womant láttam a szuperhősök közül, így aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy Diana és a többiek kevesek lesznek egy ekkora bagázst legyőzni, így be is fejezem a nagy hasonlítgatást.
Eddig Vasember a kedvencem, de ez változhat még, hogyha megnézem a többi filmet is.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10*/10

Vasember 2 (2010)

Angolcím: Iron Man 2
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A világ már tudja, hogy a milliárdos feltaláló Tony Stark maga a páncélruhás szuperhős, a Vasember. A kormány, a sajtó és a nyilvánosság egy emberként szorongatja őt, hogy ossza meg szupertechnológiáját a hadsereggel, de Tony nem akarja közkinccsé tenni a Vasember páncél titkait, mert attól tart, hogy az információ rossz kezekbe kerül. Pepper Pottsszal és James “Rhodey” Rhodesszal az oldalán Tony új szövetségeket köt, és új, hatalmas erőkkel száll szembe.

Véleményem:
Emlékszem, amikor még Mickey Rourke nem nézett ki így. Valamikor jól nézett ki. Tudom, hogy nem mai pali, de azért na.
Valamiért azonban úgy érzem, nem éri utol az első részt, ami beszippantott ebbe a világba, de nem azért, mert apróbb utalások vannak a folytatásokra. Kicsit aggódtam Starkért, az önfejűségével a saját sírját is áshatta… amíg rá nem jött a megoldásra. Pont azért mondom, hogy kedvenc szuperhős eddig. De ez még változhat. Még mindig verhetetlen.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Vasember 3 (2013)

Angolcím: Iron Man 3
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A pimasz, ámbár zseniális milliomos szuperhős Tony Stark, vagyis Vasember olyan ellenséggel találja magát szemközt, aki nem ismeri a lehetetlent. Stark szerencsére úgy dönt, felveszi a kesztyűt és titokzatos ellensége nyomába ered, a küzdelem azonban minden tekintetben próbára teszi.
Vasembernek nincs más választása, meg kell óvnia a számára legfontosabbakat, és a túlélés (valamint a világ épsége) felszerelésén, találékonyságán és ösztönein múlik. A küzdelem során talán végre megtalálja a választ is az őt oly régóta kísértő kérdésre: vajon a páncél teszi az embert, vagy az ember teszi a páncélt?!

Véleményem:
Elkezdtük a második fázist, kérem szépen. Lassan haladunk előre, juhé!

Tony nem csak pánikrohamokkal küzd, hanem poszt-traumás stresszel is. Ezt elsőre levágtam. Azért amiken túlment, azt nem lehet ilyen könnyen feldolgozni, de ezt totál kihagyták a filmből. Tetszett, hogy Tony hogy dolgozza ezt fel. Viszont szerintem Pepper egy másik karakter lesz a beléfecskendezett szer miatt. Lehetőség adott, már csak oda is kell jutni.

Kicsit azért sajnálom, hogy ez az utolsó Vasember film, nem lesz 4. rész, idáig élmagasan vezet a tag a listán.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.