Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2020. július. 04.
Zene – Lacrimas Profundere: Ave End

Ééés akkor kezdjük el! Öcsém egyik nagy kedvenc karakterének filmjeivel akartam kezdeni az egész utazást, és nagyon remélem, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy belevetettem magam a kalandokba.

Vasember (2008)

Angolcím: Iron Man
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.

Véleményem:
Sokan mondják, hogy mai napig ez a legjobb Marvel-film, amivel nem tudok teljesen egyetérteni. Az biztos, hogy Stark karakterébe bele lehet esni, a humora teljesen levett a lábamról, mert még akkor sem hagyja cserben, mikor slamasztikába kerül.

Mikor elkezdtem nézni, nem tudtam, mire számítsak, hiszen csak a Wonder Womant láttam a szuperhősök közül, így aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy Diana és a többiek kevesek lesznek egy ekkora bagázst legyőzni, így be is fejezem a nagy hasonlítgatást.
Eddig Vasember a kedvencem, de ez változhat még, hogyha megnézem a többi filmet is.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10*/10

Vasember 2 (2010)

Angolcím: Iron Man 2
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A világ már tudja, hogy a milliárdos feltaláló Tony Stark maga a páncélruhás szuperhős, a Vasember. A kormány, a sajtó és a nyilvánosság egy emberként szorongatja őt, hogy ossza meg szupertechnológiáját a hadsereggel, de Tony nem akarja közkinccsé tenni a Vasember páncél titkait, mert attól tart, hogy az információ rossz kezekbe kerül. Pepper Pottsszal és James “Rhodey” Rhodesszal az oldalán Tony új szövetségeket köt, és új, hatalmas erőkkel száll szembe.

Véleményem:
Emlékszem, amikor még Mickey Rourke nem nézett ki így. Valamikor jól nézett ki. Tudom, hogy nem mai pali, de azért na.
Valamiért azonban úgy érzem, nem éri utol az első részt, ami beszippantott ebbe a világba, de nem azért, mert apróbb utalások vannak a folytatásokra. Kicsit aggódtam Starkért, az önfejűségével a saját sírját is áshatta… amíg rá nem jött a megoldásra. Pont azért mondom, hogy kedvenc szuperhős eddig. De ez még változhat. Még mindig verhetetlen.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

Vasember 3 (2013)

Angolcím: Iron Man 3
Műfaj: fantasy, akció, kaland, sci-fi, szuperhősös

Tartalom:
A pimasz, ámbár zseniális milliomos szuperhős Tony Stark, vagyis Vasember olyan ellenséggel találja magát szemközt, aki nem ismeri a lehetetlent. Stark szerencsére úgy dönt, felveszi a kesztyűt és titokzatos ellensége nyomába ered, a küzdelem azonban minden tekintetben próbára teszi.
Vasembernek nincs más választása, meg kell óvnia a számára legfontosabbakat, és a túlélés (valamint a világ épsége) felszerelésén, találékonyságán és ösztönein múlik. A küzdelem során talán végre megtalálja a választ is az őt oly régóta kísértő kérdésre: vajon a páncél teszi az embert, vagy az ember teszi a páncélt?!

Véleményem:
Elkezdtük a második fázist, kérem szépen. Lassan haladunk előre, juhé!

Tony nem csak pánikrohamokkal küzd, hanem poszt-traumás stresszel is. Ezt elsőre levágtam. Azért amiken túlment, azt nem lehet ilyen könnyen feldolgozni, de ezt totál kihagyták a filmből. Tetszett, hogy Tony hogy dolgozza ezt fel. Viszont szerintem Pepper egy másik karakter lesz a beléfecskendezett szer miatt. Lehetőség adott, már csak oda is kell jutni.

Kicsit azért sajnálom, hogy ez az utolsó Vasember film, nem lesz 4. rész, idáig élmagasan vezet a tag a listán.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10

Amy Hozzászólások: 0 Movie Night

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020