Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Five-BN Games HOG Reviews Legendary Tales

Megjelenés: 2020. július 11.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Ulf és Lucia éppen bezárják a kis kocsmájukat, mikor fura alakok jönnek be, és elviszik az időközben vérfarkassá vált Ulfot.

Amanda szemszöge

Vagy megint lesz egy nagy hősnőnk, mint Susan vagy Alice, vagy megérjük azt, hogy egy karaktercsoport csak egy részben szerepel? Ezt majd a jövő eldönti.

Lucia egy nyakláncot adott Ulfnak születésnapjára, de az a lánc az elég különleges. Viszont, más is különleges, mert ebben a részben úgy tűnik, a vérfarkasok itt a boszorkányokkal küzdenek nagyban, de erről Lucia az égadta egy világon semmit sem tud.
A pincében találtunk egy levelet, miszerint Ulf és Lucia szülei vérfarkasok voltak, de erről nem tudhattak volna, amíg Ulf nem tölti be a 18-at. Aki írta a levelet, Osbertnek hívták, halálos beteg volt, de tudta, hogy a boszorkányok elvitték a gyerekek szüleit, mikor még kicsik voltak, így ő nevelte fel őket, és olybá tűnt, rájuk is hasonló sors várt.
De akkor Lucia hány éves, ha Ulf már elmúlt 18?

Lucia elhagyta a kocsmát, majd a Boszorkányerdő felé vette az irányt – tudatlanul. A lova megtorpant, és ledobta a hátáról. Egy fickó, aki erősen hajazott a God of War főhősére, de csak azt mondta, hogy látta a testvérét a ketrecben, és ennyi. Lucia eljutott egy elágazáshoz, még a mocsár előtt, majd kimentett egy növénygyereket, Herbyt, aki elárulta, hogy a boszorkány a mocsárba vitte a farkast, de onnan egy gyümölccsel tért vissza.
Lucia gyermeki tudatlansága néha az őrületbe kergetett, mert nem tudott semmit a Boszorkányerdőről. Konkrétan a boszorkányok leszakítják azoknak a fáknak a gyümölcsét, amik korábban áldozatokat ejtettek. Állítólag ezek a gyümölcsök meghosszabbítják az életüket, de ezért cserébe ugye az áldozatoknak annyi.
Úgy tűnik, Ulfnak is annyi.

De Herby ismert egy druidát, Egilt, aki tudott segíteni ezen a helyzeten. Sőt, azt is tudta, hogy Ulf egy vérfarkas, mert ismerte a szüleiket. Egy különleges fáklyával be tudtak menni a félholt Ulfért, akit kimentettek, majd Egil vett gondozásába. Az a nyaklánc, amit kapott, az védte meg attól, hogy meghaljon, de Egil csak annyiban tudott segíteni, hogy eltolta a halálát. Egy bájitalt kellett csinálni, ami ugyan nem hatásos vérfarkas alakban, de több mint a semmi.

A bájital elkészült, de nem segített Ulfon, úgyhogy valahogy vissza kellett változtatni emberré. Egil többet nem tud segíteni, azonban a városban levő boszorkányismerőse igen. Elég ijesztőnek érkezett meg, mit ne mondjak, miután kilőttünk a toronyból egy jelzőfényt:

A boszorkányt Scarlettnek hívták, és először távolságtartó volt, mert nem tudta, Lucia honnan tudta, hogy tudja hívni. És ő tudta, hogy elvileg egy feltámasztó rituálét akarnak véghezvinni, és egy vérfarkas életenergiája tökéletesen elég lett volna. Egy Archwitch-et akartak feltámasztani, aki megfelelt annak az ősi boszorkánynak, aki kiirtotta az ősöket annak idején.
Egil el tudta őket vinni egy darabig, de tovább nem, mert ő az erdő őre, és képtelen elhagyni egy bizonyos határon túl. A templom pincéjében Scarlett és Lucia az Archwitch testét kidobták a koporsóból, és belefektették Ulfot. A rituálé elkezdődött hajnalban, és a boszorkányok nem tudtak a cseréről. Ulf olyan szinten kitört, hogy összeomlott a templom, a három résztvevőt pedig maga alá temették a romok.

Viszont, Ulf még mindig vérfarkas volt – de legalább hallgatott a húgára, így nem vesztette el még teljesen az emberi mivoltát. A következő rész talán erről fog szólni majd. Scarlett nem tartott velük, de remélte, hogy egy nap az útjaik keresztezik majd egymást.

A bónuszban egy tizenéves srác szeretett volna egy bandához csatlakozni, mert a szüleit megölték a boszorkányok. A vezető azonban először be se akarta engedni, mert túl fiatalnak tartotta, másrészt meg nem tudott volna neki szállást adni, nem beszélve a gyógyszerekről és az ételről. Viszont, a vezető végül megbízta egy fontos feladattal, látván az elszántságát: az egyik tagjuk megpróbált ellopni egy fontos tárgyat, amik a boszorkányok a városházán tartanak, de elkapták. Kihallgatás előtt volt, és még azelőtt kellett volna a gyereknek kiszabadítania, hogy a boszorkány hajnalban kihallgatná. A dolgunk az volt, hogy bejussunk, és kiszabadítsuk.
Bejutott hozzá, elmondta a tervét, majd utána elkezdte a nagy szökési tervet összeállítani. A csávó ugyan kiszabadult, de nem akart elmenni addig, amíg azt nem szerezték meg. Egy karkötő amúgy, ami nagyon kell nekik, mert az megvédi viselőjét a mágiától. A gyereknek a kulcsát is meg kellett szereznie, mert ez a fickó eldobta menekülés közben. Viszont, hiába menekültek meg, nem sikerült egyiküknek sem az akció. A gyerek pedig akkortájt találkozott Luciával, majd újra ott vesszük fel a fonalat, amikor egyedül maradt.
Megkereste a karkötőt, megszerezte, majd elvitte a banda vezetőjének, aki örömmel befogadta őt a csapatba.

Szerintem

Izgalmas kezdőrésznek néztünk elébe, és úgy érzem, Lucia és Ulf még egy-két részig itt lesznek velünk, hacsak nem kapnak állandó sorozatot, mint Susan és Alice. De őket nem tudják leverni. Egyelőre nem mondom, hogy bronzérmesek, hiszen ott van a The Legacy sorozat (vagy trilógia?) főhősnője, Diana. Egyelőre övé a bronzérem.

Grafika: 10/10 – helyenként sötét volt, de pont jó volt az nekem
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam hibát, de mondtam is, hogy ez a csapat csinálta meg a legjobban interaktívan a térképet
Történet: 10/10 – kezdőrésznek oké, de azért kíváncsi leszek, legközelebb a testvérpáron kívül kiket fogunk látni.


Alább tudsz üzenetet hagyni.