Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Hidden Expedition HOG Reviews

Megjelenés: 2020. június 25.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
A H.E.L.P. egyik ügynöke, Dave Brannan kiküld minket, mint az ősi azték nyelv tudorát, egy fontos expedícióra Teotihuacan-ba, Mexikóba, ahol Vincent Alvarez nem tudott bejutni Coatlicue sírjába, mivel képtelen volt megfejteni a kódot.

Amanda szemszöge

Coatlicue a termékenység istennőjeként volt ismert az aztékoknál, hiszen haláláig védte a természetet, és utána az aztékok úgy védték a sírját, hogy senki se jusson be – Alvaraznek meg sikerült. A H.E.L.P. megjelenésével mintha „aktiválódott” volna az átok, hogy senki se zavarja az istennőt. Emberek, már rég késő.
A sírban Vincent már epekedve várta a csapatunkat, a kód meg szerinte klasszik nahuatl nyelven íródott – vagy ősi aztékul, az még jobb. Felnyitva a sírt olybá tűnt, mintha az istennő megszállta volna Vincentet, mert rögtön furcsán kezdett viselkedni, a váltást pedig a helyi növények pollenjére kente, mert az okoz hallucinációt.
Csakhogy Vincent tőrbecsalt minket, bezárt egy másik terembe, ami nem éppen volt biztonságos a mérgező növények hatása miatt, de ilyen helyekről nagyon könnyű kijutni a veszélyből. Vincentet mintha megszállta volna Coatlicue istennő, akit zavar, hogy a Föld túlnépesedett, és túlszennyezett, és ezen akart munkálkodni.

Kijutva a labirintusból is, Dave már közölte, hogy küldtek egy helikoptert, ami Vincent acapulco-i villájához visz minket. Kivételesen még nekem is tetszett, hogy a ház mennyire modernnek, gazdagnak tűnt. Viszont, 30 percet kaptunk nézelődni, mert körbebombázta a házat. Vincent El Dorado-ba akart menni, mert ha ott megtalálja a Holdkövet, akkor még többet kaphat az istennő erejéből, és megmentheti a Földet.
Ez mehetne mindenféle isteni beavatkozás nélkül, csak úgy mondom.

Mexikó után visszatértünk New Yorkba, mert szükségünk volt El Dorado térképének másik felére, amit véletlenül pont egy árverésen akartak eladni. Vincent emberei megelőztek, de kiderült, hogy egy ócska hamisítványt loptak el, az eredeti a H.E.L.P.-hez került, és szerintük (mivel a mai napig nem tudni, nem csak legenda-e El Dorado létezése) a Guatavita tó mögött van El Dorado. Vincent előttünk járt, de sok segítőnk akadt, mert nem mindenki volt kapzsi, és nem is mindenkit „szédített meg egy isteni érintés”. Cleo a segítőnk látta, hogy nem teljesen jó szándékkal akar Vincent segíteni a bolygónkon.

Vincent megszerezte ugyan a Holdkövet, de az túl sok energiát tartalmazott, normális ember azt nem bírja ki sehogy. Elszedtük tőle a követ, de az a végén az életébe került, és Cleo még biztosított róla, hogy nem fogja senki se az istennő, se a Holdkő nyomára bukkanni.

A bónuszban egy kis csapat utazott repülőn, mikor a repülőjükbe villám csapot, és lezuhantak. Mindenki túlélte. Jerry, a pilóta évek óta repül a H.E.L.P. szolgálatában, így gyanús volt, hogy ezt nem tudta kivédeni. Ami nekem gyanús volt, hogy egyfajta vakcinát kellett beadnia magának, ami miatt nem kaphatja el a magas lázzal járó fertőzést – még a végén ide is berakják a koronát, behalok.
A roncsban találtam egy sms-t, miszerint Wendy Pickens és csatlósai, a R.S.A. tagjai Mexikóban keresnek valamit, egy azték tárgyat, amit a fekete piacon eladhatnak jó pénzért. Ami még gyanús, hogy a H.E.L.P. tagjainak adják ki magukat, hogy a törzsek bízzanak bennük. És ami furcsa, Wendy ugyanolyan szőke, vékony testalkatú nő, mint a velünk utazó Charlotta.
Egy faluban érve derült csak ki, hogy most Vincent bőrébe bújtunk, és megtaláltuk a bajba került Dave Brannant, akit azzal vádolnak, hogy ellopta a Szél vázáját (Vase of Wind), és kiengedte belőle azt a vihart, ami miatt lezuhant a repülő. A vázát visszaadtuk ugyan a törzsfőnöknek, de Wendyék megléptek, és a vakcina igazából méreg volt. A törzsfőnök szerencsére adott ellenanyagot. Gyanús is volt a nő mondjuk.
A váza teteje eltört, így nem lehetett lezárni – Dave mondta, hogy törjük össze, és elmúlnak a viharok. Ámde Wendy meglépett a vázával, egyenesen besétált a tornádó közepébe, de a végén megállítottuk, és sikerült elfogni a R.S.A. tagjait.

Szerintem

Mivel eltűnt az Eipix (vagy csak én nem olvastam végig a legutóbbi hírlevelüket), így egyértelműen kellett valaki, aki a legtöbb sorozatukat átveszi. A Hidden Expedition így landolt a Domini Gamesnél, akik videókkal lassítják a gépemet, de a játékmeneten nem változtattak semmit.
Sőt, még meg is tartották azt, amit az Eipix elkezdett ezzel a vonallal. Egy laza 3 órát megér a játékmenet, mégha közben rengetegszer is vannak olyan keresősök, amiket igazán ki lehetett volna hagyni.

Grafika: 09/10 – javulni látszik, csak így tovább
Teljesítmény: 09/10 – speckó effekt nélkül, ablakos módban, és tökéletes
Történet: 10/10 – El Dorado már nem először került elő a sorozatban, és szerintem, nem is az utolsó.


Alább tudsz üzenetet hagyni.