Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Brave Giant Studios Family Mysteries HOG Reviews

Megjelenés: 2020. július 8.
Fejlesztők: Brave Giant Studios
Történet:
Nancy Bradford éppen élete nagy üzlete előtt áll, hiszen nagy sikereket ért el viselkedés pszichológiában. De tényleg minden nagyszerű lenne?

Amanda szemszöge

Kicsit azért sajnáltam Nancyt. A szüleinek autóbalesete volt, így egyedül maradt. Megörökölte a házukat, valamint a befejezetlen tanulmányukat a viselkedési pszichológiában. Nancy akkor elhatározta, hogy befejezi szülei munkáját. Két év alatt odajutottak Richarddal, az asszisztensével, hogy megvan az áttörési lehetőség, de nagyon nincsenek eleresztve anyagilag. Ha nem bizonyítják a teóriát, elbuknak mindent.
Szerintük ugyanis egy műszerrel lehet változtatni az alany viselkedésén, és ezt egy kutyával meg is tudták mutatni.

Utána lépett be egy nagyon gyanús fickó, Victor Reed, aki a NeuroTech nevű cégnek dolgozik, ami egy független nonprofit kutatóintézet. Egy ideje figyelték már a munkáját, és most azzal jöttek, hogy egy állást kínálnak neki az intézetükben. Szabadon végezheti a munkáját, és még 10 millió dollárral is segítik a további kutatásokat.
Igen, túl szép, hogy igaz legyen, hol itt a csapda?

Az indulás előtt egy John Burns nevű CIA ügynök jött be, mert értesült arról, hogy Nancy elfogadta Reed ajánlatát. Viszont ők úgy értesültek, hogy a NeuroTech illegális kísérleteket végez embereken, de konkrét bizonyítékuk erre nincsen. Sőt, aki felajánlotta Nancynek az állást, David Webster együtt dolgozott Nancy szüleivel a CIA-nak egy MK Ultra nevezetű projekten. Gondoltam magamban, hogy az MK a mind-kontrollt jelenti.
Burns ügynök azt is elárulta, hogy azt is gyanítják, hogy Webster felelős Nancy szüleinek halála miatt, ami már 20 éve történt. Nancynek bizonyítékot kellene szereznie.

A CIA még egy aktát is őriz az ügyről. 1970-ben Nancy szülei együtt dolgoztak az állatok irányításán, a vezetőjük pedig nem volt más, mint a kémikus David Webster. 1971-ben Webster kapcsolatba lépett a kormánnyal, és felhasználta a kutatási eredményeiket. Azonban ez a kutatás már létezett a CIA-nál, hiszen ők is dolgoztak egy hasonló dolgon, csak ők az embereken akarták ezt elérni. Ennek volt a neve az MK Ultra.
Szerintem a CIA ilyeneket nem csinál, de mindegy.
Nancy szülei nem akartak ebben részt venni, és a médiához fordultak ezzel. 1973-ban végül a CIA nem folytatta a kutatásokat. Röviddel ezután Nancy szülei meghaltak, Webster pedig, akit a meggyilkolásukkal gyanúsítottak, ellopta a kutatási eredményeket, és eltűnt.

Nancy be is jutott az intézetbe, csak szerintem őrültség volt leadnia a kutatásait, mégha a meghívót és a személyijét oda is kellett adnia. Pluszban, egy páciens el is akart szökni, de Webster megnyugtatta, hogy minden rendben van. Gyanús volt…
Nancy egy szobába került, ahova bezárták. Sarah, a recepciós pedig közölte, hogy ez egy teszt, hiszen ki kell jutnia a szobából, mielőtt az megtelne altatógázzal. Méghogy ez egy procedúra… inkább azt nézték, hogy milyen kísérlettel kezdjenek gyanútlan szerencsétlen látogatón!

Webster még gratulált is Nancynek, hogy kijutott, viszont utána egy patkányon kellett megmutatnia, mit tud. Szerencsétlen állat. De ezt is megoldottuk, igaz, lassabban, mert sokszor nem volt egyértelmű, mit hova kell vinnem.
Azonban a szérum agresszívvá tette a patkányt, és Webster is fegyvert fogott Nancyre, miközben gratulált neki, hogy épp most találta el a korrekt dózist a szuper katonáknak, és rájött, hogy a CIA kért információkat…
Ajj, hogy semmi sem egyszerű!

Nancy egy zárkába került, és egy nagyon furcsa fickó volt a szomszédja. Az a fickó volt, aki meg akart szökni korábban. A cellából kijutva Nancy visszaszerezte az órát, amivel kommunikálhat az ügynökkel. Leadta neki az infót, de csak üzenetben.
Nancy arra is rájött, hogy mi történt azok után, hogy 1973-ban a CIA leállította a kutatásokat. Webster megalakította a NeuroTech-et, és tovább kísérletezett állatokon, majd intenzívebben folytatta embereken. Az eredmények biztatóak voltak, így folytatta. Kifejlesztett egy szérumot, amivel szuper embereket tudott volna teremteni, rendkívül erős és rendkívül veszélyes harcosokat. A kísérletnek egy baja volt csak, nem tudta őket irányítani.
De Amerika kapitány szaga van ennek az egésznek amúgy!
Épp ezért Webster felvette a kapcsolatot John és Ellen Bradforddal, hogy segítsenek neki szuper katonákat képezni, akiket irányítani is lehet. Mikor ezt visszautasították, Webster hidegvérrel megölte Johnt, Ellen pedig várandós volt, így őt fogságba ejtette. Nancynek tehát van egy testvére! És talán Ellen is életben van.

Hamar odajutottunk, hogy követtük Webstert, és lassan társunk is akadt a fogollyal, akinek sikerült megint megszöknie. Szegény elég ramatyul nézett ki mondjuk, még a nevére sem emlékezett pontosan, de Tomnak nevezte magát. Ellen kisfiúnak adott amúgy életet, és Webster őt használta fel a kísérletei legfőbb tárgyának. Ellen pedig valószínűleg nagyon ellenállt, mert nem találkoztam vele, így a professzor megszabadult tőle.
A köcsög parasztja.

A nagy epic battle később volt, mikor Webster használta magán a szérumot. Megjegyzem, Webster egy 60-70 éves bácsi volt a történetben, nagyon gonosz tekintettel. Ahogy elnéztem, Hulk jutott eszembe róla, csak éppen nem lett zöld. Sikerült egy áramütéssel kiütni a professzort, de bebombázta a helyiséget, így a bombát hatástalanítottuk, mikor pont megérkezett a CIA.

A bónuszban másnapra ugrunk. Nancy szemmel láthatóan kipihente magát, de Richard hívta, hogy menjen át hozzá, mert nincs vége ennek a balhénak. Richard eszméletlen volt, mikor rátaláltunk, és kiderült, hogy Burns ügynök a tettes. Ugyanis Burns el akarja adni a szérumot néhány terrorista szervezetnek, és ezt kellett megakadályozni. Richardnál voltak az eredmények, amiket elrejtett, így Burns nem találta meg. Viszont, mikor Nancy megtalálta, rögtön lecsapott.
Valahova elvitte őt, és arra készült, hogy oda is adja a papírokat, és addig fogva tartja Nancyt, ha kellene valami más információ, de a végén talán kegyes halált ad neki.
A paraszt.
Nancy kiszökött, keresett egy telefont, hívta a rendőrséget (bár nem tudom, hogy adott koordinátákat, ha nem tudta, de bíztam benne, hogy GPS-en keresztül megtalálták), és Nancy kiment, hogy szabotálja a helikoptert. Váratlan meglepetésként Tom ugrott a Nancynek szánt golyó elé, így a fickó kórházba került.

A bónusznak is volt egy bónusza, képzeljétek. Tom már két hete volt kórházban, de az állapota nem javult, sőt, az orvosa szerint hamarosan romolhat is. Mivel nagyon hosszú időn keresztül kapott a szérumból, és nem tudták kimosni az egészet a szervezetéből, de egy ellenszer sokat segítene.
Mivel Tom eszméletlen volt, Nancynél volt a gondolatolvasó eszköze, így ki tudta olvasni, hol volt az intézmény maradványai közt az ellenszer. Tomnak nem csak az egészsége romlott, hanem a mentális állapota is.
Az intézményben azonban volt még valaki – Victor Reed meglehetősen öregen. Ő is kapott a szérumból, de miután a professzort elvitték, nem volt többé a szérum. Miután az izmai kezdtek elsorvadni, beköltözött ide, és megpróbálta megtalálni az ellenszert. Viszont, már csak három fiola maradt belőle, és egyet nagyon szívesen ad Tomnak, hiszen jóban voltak, és így tudna valami jót is cselekedni. Miután megtaláltuk, Victor is kapott egy dózist, így egy időre megszűntek a fájdalmai, és megkérte Nancyt, hogy lehetőleg ne szóljon a rendőrségnek. Előbb vagy utóbb, szerintem, úgyis utoléri a végzete.
A kórházban Tomot majdnem elvesztettük, de még időben megkapta az ellenszert, így lassan elkezdhet felépülni, és új életet kezdeni.

Szerintem

Attól eltekintve, hogy ez a rész kicsit tartalmazott áthallásokat az Amerika kapitányból, és a Hulkból, úgy igazából nincs bajom, csak így kópiának érződik. És ezt nem várnám az Artifex Munditól, akik olyan nagyszerű trilógiát raktak le, mint az Enigmatis, vagy a Nightmares From the Deep. Ez a rész így annyira nem állja meg a helyét.

Grafika: 10/10 – legalább nem panaszkodhatok emiatt
Teljesítmény: 10/10 – térkép is, lakat is, el voltam kényeztetve
Történet: 08/10 – a másolás miatt vontam csak le pontokat, mert nem találtam benne semmi eredetit.


Alább tudsz üzenetet hagyni.