Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: YouTube-kalandjaim

Hy darlings! ♥ \m/

Nagyon rég volt már az, hogy megosztottam a zenei felfedezéseimet. Ezek többet között olyan zenekaroké, akiket előszeretettel hallgatok manapság, újak nagyon nincsenek köztük. De azért most leszögezem, több a hörgés benne, mint a sima ének. Bocsi :(. A listán szerepelnek megjelenési dátumok és címek is. Nekem is jó, meg azoknak is, akik kíváncsiak az adott zenekarra.

Nothgard: Lightcrawler

Erre a dalra még konkrétan emlékeztetőt is állítottam be YouTube-on, hogy ne maradjak le a premierjéről. Gonosz módon még mindig azt mondom, hogy ÍGY KELLENE SZÓLNIA A STARKILL-nek, nem úgy, ahogy most… szerencsére, jól meghúzták magukat.
Remélem, az albumra ez is felkerül majd, mert nagyon szomorú lennék, ha nem. Kb. naponta háromszor meghallgatom, mert eszméletlen fogós, fogósabb, mint a Finntroll alább, pedig az már nagy szó.

Finntroll: Ormfolk

Igaz, hogy nem értek (még) svédül, pedig a zenekar eredetileg finn, de ez a dal annyira jó lett, hogy azt elmondani nem tudom nektek. 2013-ban jelent meg az akkori lemezük, és úgy csendben lettek. Azóta mondjuk olvastam egy cikket, miszerint Mathias „Vreth” Lillmåns az … And Oceans zenekarban is énekel, sőt, lemezük is jelent meg.
A Vredesvävd (Wrath Woven) majd szeptember 18-án jelenik meg. Addig meg kibírjuk valahogy.

Enslaved: Jettegryta

Engem ez a dal úgy letarolt, mint füvet a fűnyíró. Egyszerre az a zene, ami lenyugtatja az idegeimet, mégis felcsigázza az írásért felelős részét, hogy alkothatnék is valamit már rá, nem csak úgy, hogy hallgatom, és örömködöm, hogy úristen, az Enslaved megint letartolta az arcom. Sötét, fagyos, és tökéletes. Október 2-án pedig jöhet egyben az egész album, az Utgard.

Paddy and the Rats: Dark After the Night

Hogy hazai fronton se maradjunk le, ez a dal 24-én debütált, és máris megosztották a népet. Az, hogy kísérleteznek a dalokkal, még nem jelenti azt, hogy konkrétan az egész új lemez (mert nekik is lesz, csak még hallgatnak róla), ilyen lesz. Én azért hallom benne azt a keleties hangzást, ami jellemző a Paddyra (hogy lett közben belőle Costello, lövésem sincs).

Dark Sarah: Illuminate

Nem hagytam, hogy Elize ellopja a műsort, bocsi. A napokban jelent meg a csapat 4. albuma Grim címmel, és totál más történetre számíthatunk, ami nekem kimondottan tetszik, viszont nem árt, ha megvan hozzá a bootleg, vagy a pluszban kiadott könyv/füzet, vagy nem lehet majd teljesen érteni. Remélem, ez is trilógia lesz, mint anno Sarah útja, csak most Luna történetét hallgathatjuk meg. Nekem speciel azóta nem létezik az Amberian Dawn, amióta Heidi nincs köztük. Sokkal jobb neki így, hogy külön zenekart alapított. Vagy talán csak azért, mert a Tarja után hagyott ösvényen van.

Orden Ogan: In the Dawn of the AI

Rég hallottunk már a csapat felől, a Gunman sem mostanában jelent meg, de szerencsére, a német csapat sem tétlenkedett. Igaz, előbb tudtuk, hogy ősszel megint jönnek hozzánk (ha megtartják egyáltalán…), mint az album részleteit, de egyre megy. Szerencsére, a Final Days majd november 13-án megmutathatja, mit hoztak össze megint. Méltán sorolhatjuk a zenekart a Powerwolf mellé, hiszen műfajilag nagyon rokonok, de mégsem teljesen.

Amaranthe: Viral

Mondhatjuk úgy is, hogy az Amaranthe mutatta meg mindazt, amit kellett volna a legtöbb zenekarnak csinálnia így a vírus idején – bár szerintem marketinghúzás kihasználni a koronavírust, de mindegy is.
A dal rövid, de annál nagyobb mondanivalója van, és kíváncsi leszek azért, hogy mit hoznak ki az október 2-án megjelenő Manifest c. lemezükön, mert mostanában megosztják a hallgatótábort. Én meg ott tartok, hogy nem tudom eldönteni, mi nem tetszik abban a vonalban, amit képviselnek.

Draconian: Sorrow of Sophia

Mondhatjuk úgy is, hogy egyedüli női vokálosként szerepel itt, de a Draconian sosem arról volt híres, hogy csak énekesnőjük van. Egy kimondott csodálatos gothic doom metal gyöngyszem csapat északról. Úgyis szeretem, ha a zenekarok megtartják a Szépség és a szörnyeteg felállást, valamint az énekesnőnek sincs idegesítő hangja. Heike hangja pedig pont azok közé tartozik, akik tökéletesek ebbe a komor dallamvilágba. A nyár vége/ősz eleje elég komornak ígérkezik metal fronton, de szerintem jócskán a tél is ilyen lesz. Nekik is lesz új lemezük, méghozzá Under a Godless Veil címen, és majd október 30-án jelenik meg. Addig meg találnom kell valamit, de nagyon gyorsan . _ .

Avatar: Colossus

Megvan a poszter is azóta, ami kijött a mostani Hammerworldből, nyugi 😀 Igazából a királyos album is tetszett, de valahogy nem ütött akkorát, mint mondjuk a Hail the Apocalypse, vagy az azt megelőző kiadások. Eddig három jött ki az új lemezről, ami majd augusztus 8-án kerül megjelenésre, Hunter Gatherer címen.
Funfact: egyszer Radics Peti videómaraton közben ennek a klipnek az eleje volt beadva reklámnak :D. Nagyon fogós!

Sabaton: Primo Victoria (Live – The Great Tour – Frankfurt)

Jó, ez nem új, de atyaúristen, imádom ezt a dalt. Minden Viktória nevű ismerősöm megkapta már párszor a Primo előtagot, de csak azért, mert én ezt bóknak szántam. Igazából ennek most azért van itt a helye, mert nagyon szeretnék már koncertre menni, és jó nosztalgiázni, hogy ezt a csapatot is láttam már egyszer. De jó lenne még egyszer. Ah, tiszta libabőr vagyok már megint.

Kataklysm: The Killshot

A tegnapi döntő csata vesztese, vagyis a Finntroll került előbb a listára, mint ők. De kár lett volna hagyni, hogy ne kerüljenek elő.
A kanadai Kataklysm 14. albuma lesz a soron következő, amin ez az alábbi kedves nóta is szerepel. Az Unconquered majd szeptember 25-én jelenik meg. Mondtam már, hogy erős lesz az ősz zenefronton, ugye?

Ensiferum: For Sirens

Elsőre nem volt nagy szám az új album, mert úgy voltam vele, be kell érnie, hogy úgy érezzem, ez igen. Másodjára és harmadjára már úgy éreztem, hogy az első három album valahogy visszaköszön. Így már rögtön másképp álltam a tengerhez/vízhez köthető albumhoz.

Black Crown Initiate: Death Comes in Reverse

Amilyen kis aranyos lassan indult, úgy letaroltak ezzel, mint ide Lacháza. Olyan gitárok vannak benne, hogy szabályosan libabőrös lettem, és tudjátok mit? Nem zavart egyáltalán a hörgés. Sőt! Ha az egész dal csak tiszta énekkel lenne, nem figyeltem volna fel rá. De ííígy, hogy benne van mindkettő… atyaég, micsoda kombó! A srácok megvettek ezzel a nótával.


Alább tudsz üzenetet hagyni.