Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2020. június 11.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Richard Kingston professzor egy üzenetet küld egyik tanítványának, miszerint elrabolták, és sürgős segítségre van szüksége.

Amanda szemszöge

Miután először kimentettük Natashát, a prof segítőjét, már láttam rajta, hogy valami itt nem jó. Legalábbis a nőn azt láttam, hogy nem.
Aztán hamar kiderült, hogy a megérzéseim jók voltak, mert konkrétan kiborg a nő, meg úgy mindenki. Hogy keresztezték emberekkel magukat, nem tudom, de elég ijesztő volt már a gondolat is, hogy ilyen megtörténhet.

Egy Rick nevű alakot akart volna az ellenség feléleszteni – mondani se kell, hogy ő is kiborg volt – utána meg megmenteni mindenkit, ahogy az lenni szokott. Ehhez egy sor mechanikai kütyüre és egy fehér kristályra volt szükség, volt konfrontáció Rickkel is, de ez sem állított meg, mert itt amúgy sem lehet ezt. Egy hozzá méltó ellenfelet kellett neki életre kelteni, Howardot, és majd ők ketten megküzdenek egymással. Ez így is lett.
Csak tudnám, hogy ezek a kiborgok mikor kaptak ennyi szabad akaratot, tiszta Terminátor érzésem volt az egész játék alatt.

A végén felajánlott három lehetőséget a játék, miszerint
1. Ricket feléleszthetjük, csak a rendes útra terelve, így megválthatja magát
2. Howard kaphat egy másik személyiséget, mivel voltak még hiányosságai
3. Elpusztítjuk a köveket, így nem fog semmilyen báb életre kelni.
Én a 3. válaszra nyomtam, mert nincs szüksége a világnak még akkora katasztrófára, mint amilyen lehetett volna.

A bónuszban Kingston műhelyéből elloptak néhány mechanikus állatot, és ezért egy magánnyomozót fogadott fel, hogy találja meg őket. Három lehetséges elkövetőnk volt, és még Richard el is árulta, hogy lassan elért arra a szintre, hogy simán tudna embert is alkotni, de még nagyon kísérleti státuszban van, és csak bajt okoz az, aki ellopta. Ezt tudtam már először is. Az első fickó a piacon árulta az alkatrészeket, de mióta majdnem meghalt egyszer, kiszállt az üzletből, új városba költözött, családot alapított, és csak a sebhelye emlékezteti őt a múltjára. Minden jó volt addig, amíg valaki meg nem fenyegette, hogy kinyírja a családját, ha nem rabolja ki a professzort. Csak a mechanikus baglyot vitte el.
Közben már elkezdtünk fenyegető üzeneteket kapni, hogy maradjunk ki ebből.
A bagolyban levő folyadék viszont robbanékony, és mire visszaértünk Richardhoz, fel is robbant.
A második fickó már rosszabb volt, nála volt az egér meg a pók, de úgy tűnt, ő is valakinek a parancsait teljesíti. Csak azért a pénzért vállalta el, amit kapott érte, mert lerendezheti az ügyeit, és elhúzna a városból utána.
A laborban Richard nem hitte el, hogy gyanús dolgok vannak Rick körül, de én már sejtettem, hogy túl sok dózist kapott. Később, mégis kiderült, hogy Rick állt a dolgok mögött.

Szerintem

Ez nekem már túlment a sci-fi határain belülre, mert a robotok és az emberek ötvözése nagyon nem volt jó. Még az oké, hogy valahogy a bábok életre kelnek, de ez a módszer annyira nem volt jó. És végül is, a cím nem fedte a játékmenetet.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal
Teljesítmény: 09/10 – még mindig hiányzik az ablakos mód, és a térkép sem interaktív
Történet: 08/10 – alapötlet jó, de most sci-fi sorozatot csinálnak, vagy sem?


Alább tudsz üzenetet hagyni.