Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Movie Night

Változatos filmeket választottam, egyiket sem moziban néztem (sajnos). Majd eljön annak is az ideje, remélem.

Annyi biztos, hogy van, amit valamikor be is szerzek DVD-n, mikor éppen lesz úgy pénzem, hogy nem tudom hova tenni… bár anno a Van Helsinget is 600 forintért vettem, és a legelső Brandon Lee-s Hollót is ugyanennyiért… na mindegy, ez csak egy kis kulisszatitok volt ;).

A múmia (2017)

Angolcím: The Mummy
Műfaj: fantasy, horror, akció, kaland

Tartalom:
Az ókori királynő, kinek életét igazságtalanul oltották ki, évezredek óta nyugszik kriptájába temetve, mélyen a sivatag kérlelhetetlen homoktengere alatt. Legalább is eddig így hittük. Ám most életre kel, és a világra szabadítja régóta felgyülemlett bosszúvágyát, és az ezzel járó elképzelhetetlen borzalmakat. A Közel-Kelet homokdűnéitől a mai London alatti titkos labirintusokig ívelő nagyszabású kaland meglepő izgalmaival és lélegzetelállító csodáival páratlanul fantáziadús betekintést ad az istenek és a szörnyetegek újraértelmezett világába.

Véleményem:
Egyik este vágytam valami jó kis kalandfilmre, az egyiptomi téma pedig még mindig kimeríthetetlen, ezért esett a választásom az új múmiára. Nem az eddig ismert Múmia-filmek folytatása, egy teljesen új film, így akik szeretik a misztikus filmeket, azoknak mindenképpen egy kellemes csemege lehet. Az IMDb-értékelésével meg nem kell foglalkozni.

Nem éreztem úgy, hogy kiszámítható lenne. Megfordult a fejemben a végén, hogy talán az lesz, amire gondoltam, de aztán nem az lett, amire gondoltam. Viszont a vége miatt határozottan érzem, hogy lesz második része! Nem jövőre, talán 2019-ben, de lesz. Nekem így az egyiptomi témával nagyon tetszett.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10

Wonder Woman (2017)

Angolcím: Wonder Woman
Műfaj: fantasy, háborús, akció

Tartalom:
Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai.
Míg meg nem látta az első férfit. Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan a parton és óriási háborúról beszél a páncélba öltözött nőknek, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy ő véget tudna vetni a vérengzésnek, a lábadozó pilótával együtt elhagyja az otthonát és beleveti magát a harcba. Csak a küzdelem közben érti meg, mibe keveredett, de akkor már nincs visszaút. Véget akar vetni minden háborúnak és közben rácsodálkozik saját, emberfeletti erejére… és megsejti, hogy mi a végzete…

Véleményem:
Lehet, hogy velem van a baj, de úgy vagyok a szuperhősös filmekkel, hogy nem értem feléjük az ovációt. Nem is láttam sokáig egyet sem, de úgy döntöttem, ezzel nem várok tovább, és eldöntöttem egy kellemes két és fél órát Wonder Womannel.

Lehet, hogy tökéletes volt egy női főszereplővel kezdeni, mert így legalább kedvet kaptam a többi hőshöz. Volt pár jelenet, ami untatott, volt olyan is, amitől bepárásodott a tekintetem, volt, hogy nevettem is. A végét sejtettem, hogy nem lesz másképp, viszont Remus Lupin megjelenése itt nagyon meglepett. Úgy a film végéig fel sem tűnt, hogy itt van David, amíg nem kerestem gyorsan utána :DD.
Kellemeset csalódtam mondhatni, és már bánom, hogy eddig halogattam ezt a világot.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10

Csajok hajnalig (2017)

Angolcím: Rough Night
Műfaj: vígjáték

Tartalom:
Mit tehet öt jó barátnő, ha az egyikük úgy dönt, lemond addig élvezett szabadságáról, és férjhez megy? Természetesen kibérel a hétvégére Miamiban egy tengerparti villát, hogy még egy utolsó vad bulival búcsúzzon. De ez a buli még náluk is vadabbra sikerül. Valahogyan meghal egy Chippendale-fiú. És ez még csak a kezdet.
A buli folytatódik, de átalakul: attól kezdve a csajoknak nincs más dolga, mint a romeltakarítás, nyomeltűntetés és az ártatlanságuk bizonyítása. Hát, ez nem fog könnyen menni.

Véleményem:
Ezer éve nem láttam olyan jó vígjátékot, mint ezt. De tényleg! Végre valami, amire azt mondom, hogy igen, megéri leülni erre a másfél órára. Inni ne nagyon igyatok, sok poén van benne, én még pityeregtem is egy jelenetnél, és magamra ismertem az egyik karakterben.

Egyetlen dolog nem tetszett, a tiltott szerek ilyenszintű reklámozása. Egyszerűen nem értem, hogy a drog minek kellett bele? A piát még tolerálom, de ezt már nem. Emiatt levonok egy pontot. A történetből egyáltalán nem tudtam, ezt hogy fogják megoldani, a megoldásra nem is számítottam. Sok vicces jelenet van, így új kedvenc csajos filmet avattam.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.