Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Movie Night

Mostani esténk első három filmje egy kicsit a borzongás felé viszi a nézőt, és mindháromban a gyengébbik nem tagjai képviselik a főhősök szerepeit. Igazán élvezetes estéim voltak

Rádiócsend (2019)

Eredeti cím: Radio Silence
Műfaj: thriller, dráma

Tartalom:
A kapcsolatterapeuta Dr. Jill Peterman betelefonálós show-ja a leghallgatottabb a rádióban. Az élete azonban darabokra hullik, amikor egy adásban lévő nő öngyilkosságot követ el. A megrázkódtatás miatt otthagyja a rádiót, és soha többé nem akar oda visszatérni. Bár még mindig kísértik a történtek, egy év elteltével Jill mégis beleegyezik, hogy újraindítja a műsorát. Ahogy visszatér, egy rejtélyes hívó az öngyilkos Alexisként azonosítja magát, veszélyes játékra kényszerítve ezáltal Jillt.

Véleményem:
Lassan indult be a film, de egy egész kis élvezhető darab lett belőle. A rendőri hozzáállás ebben a filmben katasztrofális, azt ne is említsük, de elég hamar rá lehet jönni, ki áll a dolgok hátterében a film egy pontján. Sokat azonban ne várjatok tőle, egy könnyed film, semmi trancsírozás, semmi gonosz démon nincs benne.

Beszerezem DVD-n is? Igen, de csak leértékelve/Nem
Pontszám: 08/10

Boldog halálnapot! (2017)

Eredeti cím: Happy Death Day
Műfaj: horror, thriller, misztikus

Tartalom:
Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett (Israel Broussard), kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz.
Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori (Roby Modine) és a diákkör elnöke, Danielle (Rachel Matthews) epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval (Charles Aitken), mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer.
Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen… aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált.
Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad…

Véleményem:
Nem azért akartam ebbe belekezdeni, mert van egy ugyanilyen című SadDoLLs-album… csak pusztán érdekelt, és ahogy megnéztem a leírást, rájöttem, hogy ez tökéletes lesz nekem. Kevés jó thriller van.

Az első negyed óráig nem történt semmi, szinte unatkoztam, de mikor végre először kezdődik a deja vu-s érzés, onnantól már elkezdtem Tree-nek (aki valójában Teresa) szurkolni, hogy kezdjen már magával valamit, mert tök rossz lehet így élni, hogy minden megy repeaten. És szerintem a történet jól van felépítve, mire rájöttem volna, ki a tettes, szépen csavartak egyet. Nem tudom, miért ismétlődik folyamatosan a nap, aki esetleg rájött, jelezze nekem. Ezért vonok csak le 2 pontot. Ha leírnám, mire tippelek egyébként, lelőném a poént.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 08/10

A fiú (2016)

Eredeti cím: The Boy
Műfaj: fantasy, horror, thriller

Tartalom:
Egy amerikai lány pénzkereset gyanánt egy angliai családnál helyezkedik el, mint bébiszitter. Azonban a gyermek, akire vigyáznia kell nem más, mint egy 8 éves gyermek mására készített porcelánbaba. A háziak által szabott szabályokat nem szabad megszegni, mivel azok be nem tartása súlyos következményeket von maga után. Néhány nem várt esemény arra enged következtetni, hogy a baba talán nem is olyan élettelen.

Véleményem:
Úgy voltam ezzel a filmmel, hogy igazából nem is számítottam annyira horrorisztikus élményre, mint ahogy azt el kellett volna várni. Alapjáraton jó volt, meg azért Lauren alakítását már annak idején a Vámpírnaplókban is felfedeztem, mielőtt még mindenki Maggie Green-je lett volna a Walking Deadben :D. Furcsa is volt, hogy nem a megszokott hangján hallom, hanem kapott egy szinkront, ami viszont el lett találva.
Mondjuk, én már akkor tudtam, hogy mi lehet a dolgok hátterében, mikor először hallottam a kopogást a falon, így a film egy kicsit kiszámíthatónak tűnt nekem, de egy estét érdemes rááldozni.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10


Hagyj kommentet!
június 20 2020

A Boldog halálnapot inkább horror-vígjáték volt, de minden pillanatát élveztem és a második része is nagyon tetszett. A Fiú című film sem volt rossz 😀 Egyszer nézős, mert van pár ilyen, de azért azt is szerettem! ^^

Alább tudsz üzenetet hagyni.