Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Movie Night

Hy darlings! ♥ \m/

A mai felvonásban három olyan filmet hoztam el nektek, amik nekem sokat jelentettek, így mindenképpen ajánlom mindenkinek. Kicsit rózsaszín, kicsit csajos, de üzeneteket hordoznak.

Az ördög Pradát visel (2006)

Angolcím: The Devil Wears Prada
Műfaj: vígjáték, csajos

Tartalom:
Ahogy a New York-i divat szédületes világában, ahol a stílusok, ruhaméretek napról napra változnak, úgy a divat szentélyében, a Runway Magazine-nál is zajlik az élet: karrierek ívelnek fel és törnek derékba.
Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a „divat bibliáját”, a Runway-t, munkatársai életét megkeserítve. Akiben van egy cseppnyi önérzet, az nem bírja ki ezeket a megaláztatásokat mégis New York-i nők milliói meghalnának azért, hogy itt dolgozhassanak.
Miranda új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó „haute couture” ruhájú, szupermodell alakú, körömcipőben tipegő díváknak, akik az újság manhattani központjában Mirandát veszik körül. Amikor Andy belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése.
Miranda rengeteget forog a divat világában, de nem sikerült eddig egy jó asszisztenst találnia. Andy tökéletesen alkalmatlan a munkára, de van benne valami, ami a többiekben nincs: nem tud veszíteni.
Ahhoz, hogy tökéletes munkatárs legyen, Miranda képére kell formálnia magát.
Hamarosan, a barátja legnagyobb rémületére, megtanul úgy beszélni és járni, ahogy bárki a cégnél, és nem keveri össze Dolcét Gabbanával. Egyre inkább úgy látja a világot, mint Miranda, rájön, hogy bár Miranda élete csodálatos de nagyon magányos is: a nagy siker sokszor nagy áldozattal jár.

Véleményem:
Ez az a film, amit nem. lehet. figyelmen. kívül. hagyni. Nem tudom miért, valahogy ez az egyik kedvenc filmem Meryl Streeptől. Az alakítása zseniális, a mondatait mai napig használom, a csücsörítésről nem is beszélve. Ja, és metalhead létemre szeretem a főcímdalt, és elfogadnék egy Nate-t magam mellé.

Ez volt az a film, ami miatt rájöttem, hogy a divatvilág érdekes, de ugyanakkor veszélyes terület. A sok kényelmes ruha, kényelmetlen cipő, híres divattervezők úgy veszik ezt a világot, mintha minimum a rák ellenszeréért dolgoznának. Miért is olyan nagy kedvenc? Határozottan Meryl miatt. Az alakítása legendás, de ezt már mondtam.
Oh, és még valami: nem minden a külső. Lehetsz akármilyen nagykutya, hordhatod a legmárkásabb ruhát, ha az felemészt téged, nem érdemes tovább maradnod.

Beszerezem DVD-n is? Igen, már megvan/Nem
Pontszám: 10*/10

Bajos csajok (2004)

Angolcím: Mean Girls
Műfaj: vígjáték, dráma, csajos

Tartalom:
Cady Heron afrikai vidékeken nőtt fel zoológus szülei mellett és 15 éves koráig csak hírből ismerte az iskolát.
A család azonban visszatér Chicagóba és Cady egy átlagos gimnáziumban találja magát, ahol hamar megtanulja az első leckét: semmit sem tud azokról a vad dolgokról, melyek az úgynevezett civilizációban – esetünkben egy középiskolában – előfordulnak.
Ami itt folyik, az valóságos pszichológiai hadviselés és intrikák sora és mindezek élén Regina George áll, a legmenőbb és legrafináltabb csaj az iskolában. Ő a királynő, a lányok bálványa, szinte mindenki rá akar hasonlítani, az ő szavát lesi.
Nem tanácsos az útjába kerülni, ám az új lány alig teszi be a lábát, máris a lehetséges riválisaként tartják számon.
Arra is rá kell jönnie, hogy az élet a dzsungelben sokszor semmi ahhoz képest, ami egy gimiben történik.

Véleményem:
Ezer éve várólistán levő film volt nálam, és ideje volt már kihúznom onnan. Úgy voltam vele, hogy ez nekem nem kell, minek is nézzek ilyeneket, aztán rájöttem, hogy akkor kellett volna néznem, mikor a legjobban szükségem volt rá.

Hogy is mondjam, így felnőtt fejjel másképp értékeltem a filmet. Ha tizenéves koromban néztem volna, garantáltan nem látom át úgy, mint most. Valahogy kimaradtam a film kultuszából, bár lehet, hogy sokadik megnézésnél elkezdek idézni belőle. Egy biztos, az a könyves balhé visszahozott nekem egy rossz emléket, így azóta tudom, hogy a világ leghálátlanabb dolga mások háta mögött beszélni. A két pont levonás is csak főleg ezért szólt.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 08/10

Csajok háborúja (2009)

Angolcím: Bride Wars
Műfaj: romantikus, vígjáték

Tartalom:
Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják.
Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

Véleményem:
Sok csajos filmről hallottam, amik közül jó néhányra azt kellett mondanom, hogy baromság. Erről azonban nem tudtam. Igenis van mondanivalója, és nem az, hogy megéri-e a Plaza Hotelben tartani az esküvőt, vagy mennyire tönkre lehet tenni a másik életét, csak mert makacsok, mint az öszvérek a felek. Nem, a végét a mai napig a filmtörténelem legjobb jelenetei közé sorolom, de ezt mindenki csak akkor értheti meg, ha legalább egyszer (ha nem többször) nézi meg ezt a filmet.

Amúgy is szeretem egy szinten Hathaway színészi játékát, főleg a Neveletlen hercegnő óta, de ebben a filmben egy másik oldalát is megmutatta.
Meg csak én érzem úgy, hogy kellene még egy rész belőle?

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.