Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Hy darlings! ♥ \m/

Már egy pár nap elszaladt júniusból, de ebben a hónapban is itt vannak a havi kérdések. Köszönöm a lányoknak innen is ;*

1. Viszlát tavasz, helló nyár!
Úgy bizony 😀 De erre mit lehet normálisan mondani? Mert mostanában nem látom úgy, hogy nyár lenne, mikor tegnap este is egy akkora jéggel teli vihart kaptunk, hogy örüljön az, akit nem kapott el. Én szeretem a viharokat, nem arról van szó, de én is tartok tőlük mostanában.

2. Hol élnél szívesen: vidéken vagy városban, esetleg tengerpart közelében? Miért, mesélj az álomlakásodról, álomhelyszínedről.
Vágyom vidékre. Nevetni fogtok, és biztos, hogy sokan meglepődnek, hogy miért vágyom el innen a fővárosból, de nagyon sok érv szól amellett, hogy itt volt elég.
Az álomlakásom inkább álomház, de majd kitalálok egy panelt is, hogy hogy nézne ki. Az biztos, hogy szeretnék erkélyt, valahol a 3. vagy az 5. emelet környékén (7. emelet lenne igazából a legjobb), egy sima 1,5 szobás kicsi otthon, ami megfelel az igényeimnek – és főleg, nem drága.

3. Ha visszautazhatnál valamelyik korba, hova mennél?
Sokáig ilyenkor a viktoriánus London volt a válaszom, de csak egyszer egy pár napra elmennék megnézni, hogy III. Vlad hogy nézett ki valójában. És ha vihetném a telefonom, megpróbálnék róla fotót készíteni.

4. Mitől félsz a legjobban?
Hogy csalódást okozok.

5. Mi volt a kedvenc könyved gyerekként és mi az, amit most szeretsz?
Gyerekként értelemszerűen a Harry Potter, de olvastam én már akkor Garfield-ot is.

6. Jellemezd magad egy szóval!
Túlélő.

7. Ha egy természetfeletti lény lehetnél, mi lennél?
Ezt most komolyan egy kérdés? 😀 Természetesen, hogy vámpír >:]=

8. Rendes vagy e-könyveket szeretsz jobban olvasni, miért?
Rendeset. Szakmai ártalom, mivel tanultam kiadványszerkesztést, és ott pontosan láttam, hogy születik meg egy könyv. Hogy kell betördelni, hogy jó legyen, mikre kell figyelni, hogy olvasható legyen a szövegkörnyezet, milyen betűtípust kell használni, hogyan kell a díszesebb fontokkal játszani stb. Ezért mondom, hogy az e-könyv csak egy meg nem született könyv.
Viszont, mostanában azt szoktam csinálni, ha valami érdekel, megpróbálom először e-könyvként megszerezni, és beleolvasok, hátha megtetszik, mert ha az oké, akkor biztos, hogy kívánságlistás lesz.

9. Láttál már hullócsillagot? Kívántál?
Nem még sajnos, pedig olyan jó lett volna 🙁

10. Mi a kedvenc illatod?
Az édeskés illatokat nagyon szeretem.

11. Ki számodra a mentor?
Mindig valaki valami miatt, így igazából nincs egy konkrét személy, akire mentorként tekintenék.

12. Szeretnél híres lenni? Ha igen, miért?
Nem lenne rossz, ha az írás miatt ismernének, de lehet, hogy nem tudnám úgy kezelni, hogy az előnyös legyen. Mert azért félelmetes belegondolni, hogy vannak az emberek között olyanok is, akik túlzásba tudnak esni.

13. Nyugtalan alvó vagy?
Hamar fel tudok ébredni, ha mondjuk szomjas vagyok, vagy szólít a természet, de ritka az, hogy felriadok a legkisebb neszre is.

14. Romantikusnak tartod magad? Hogyan képzelsz el egy romantikus napot?
Annak vallom magam.Én szívesen mennék moziba, ebédelni, sétálni napfényes időben, beszélgetni.

15. Melyik elem jellemez téged a legjobban?
Levegő jegy vagyok, és így a leírások többsége igaz rám.

16. Hol érzed magad a legnagyobb biztonságban?
Otthon.

17. Hiányzik neked most valaki?
Igen, de egy névnapi köszöntést megeresztek neki nemsokára, de nem vagyok benne biztos, hogy utána fogunk beszélni bármiről másról is.

18. Áruld el a legkorábbi emléked gyerekkorodból!
Négy éves voltam, mikor nagyban hintáztam a játszótéren, énekeltem valami gyerekdalt, és a végén elkáromkodtam magam.

19. Mi az az egy dolog, amit a gyerekeidnek mindenképp meg akarsz tanítani?
Fogadjon el mindenkit, ahogy van, ne nézzen le másokat, csak mert nekik több/kevesebb jutott, mint neki. Ez nagyon fontos, hogy legyen nyitott. Mert minden élet számít.

20. Mit látsz a hálószobád ablakából és mi az, amit szeretnél látni?
Ahogy kinézek: látom a szomszédos panelt, egy játszóteret, egy villamospályát, úttestet, több házat, sajnos egy kocsmát is, távolabb egy bankot. Meg sok fát.
Amit szeretnék látni: csendes környezetet, sok fával, amik nem ennyire sűrűn vannak egymáson, akár a távolban egy kisebb dombvonalat is. Egy kis kertet, ahol van 1-2 corgi, székek, napernyő, nyugágy, akár egy felfújhatós medence is, és az idő is olyan tökéletes, hogy nem lennék bezárva.

21. Mi miatt vagy a leginkább hálás?
Megtanultam nem a sebeimet nyalogatni, hanem előre nézni. A seb az még ott van, attól még, de nem játszok pillangó hatást, hogy mi történhetett volna. Egy-két napig fáj, mert miért ne fájna.

22. Szereted a fűszeres ételeket? Van kedvenced? Receptet kérünk!
A mogyorós csirke nem annyira fűszeres, de a paprika miatt erős.
Még ennyire nem vagyok jártas, de szeretném kikísérletezni a saját ízvilágomat.

23. Találkoztál már híres emberrel?
Ki nem? 😀 Elég sokkal volt szerencsém, mégha csak el is mentünk egymás mellett, de én csak azokra mondom ezt, akik szerintem le is tettek valamit az asztalra.

24. Van/volt naplód? Mesélj róla.
Volt egy naplóm úgy 2005 környékén, és nemrég visszaolvastam, elég sok hülyeséget írtam össze akkor. Most na, 15 évvel ezelőtt volt, miről írhatna egy kamasz?

25. Melyik emojit használod a legtöbbször?
Facebook szerint az, amelyiknek a szeme fölött ^^ így áll a szemöldöke, és nagyon vigyorog.

26. Mi a csillagjegyed?
Mérleg, kínai horoszkópban pedig Kígyó.

27. Hogy eszed a müzlit?
Először teszem be a müzlit a tálba, majd öntöm rá a tejet. Ha nem ízesített müzlit eszem, akkor néha teszek hozzá fahéjat és/vagy cukrot, hogy legyen valami íze. Ez főleg a kukoricapehelynél fordul elő.
De mindig a müzli kerül bele először.

28. Milyennek szeretnéd az örökségedet látni?
Ha lehetne, akkor nagyon jó lenne, ha a fiam vagy a lányom az írói dolgaimat vinné tovább, mert abban legalább úgy érzem, hogy jó vagyok 😀

29. Hogy telne az ideális napod?
Felkelek, reggelizek az erkélyen, amin van macskabiztos rács, elmegyek dolgozni, hazajövök munka után (ha kell valamit venni, azt megveszem), aztán itthon teszek-veszek, hogy rend legyen, majd foglalkozok a dolgaimmal.

30. Hogy mutatod meg valakinek, hogy szereted?
Figyelek rá, meghallgatom, ha tudok, tanácsot adok, meg ha találkozunk, akkor megtisztelem annyival, hogy nem a telefonomat bújom. Azért találkozom valakivel, mert fontosnak tartom, nem a telefont bújom.


Alább tudsz üzenetet hagyni.