Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: HBO Season 1 Series Tracker The Outsider

Stephen King egy mester, ezt nem is tagadhatjuk. Nem is ismerek olyan személyt, aki azt mondta volna, hogy Stephen King egyetlen művét se olvasta, vagy látta volna. Bár azt mondják, jobbak a könyvei, mint az azokból készített filmek/sorozatok.

Tartalom:

Stephen King regénye alapján. Egy thrillerről van szó, melyben egy borzalmas bűnténnyel vádolt ember ártatlansága a kérdés. Egy elismert kisvárosi polgárt, egy kétgyerekes tanárembert azzal vádolnak, hogy groteszk módon megölt egy 11 éves gyereket – sziklaszilárd alibije ellenére, ugyanis a tetthelyen ott találták a DNS-ét és az ujjlenyomatát.

Csatorna: HBO
Ország: amerikai
Játékidő: 60 perc
Besorolás: 16/18
Státusz: befejezett

Véleményem:

1×01: Fish in a Barrel
Annyira jól össze van rakva a rész, hogy azt elmondani nem tudom nektek. Tényleg minden bizonyíték a tanárra mutat, de mégis, ott a lehetőség, hogy talán mégsem. Meg csak nekem volt gyanús, mintha szellemet látott volna a kisebbik lánya? Ugye, hogy gyanús, hogy nem csak emberi játék van terítéken.

1×02: Roanoke
Hirtelen túl gyorsan történtek a dolgok, és egyre több a kérdés, amire nincs ésszerű magyarázat – de ez a jó a sorozatban, végre nem valami unalmas dolog. Stephen King nem véletlen a horror nagymestere. Már ez a bizonytalanság is, hogy most van tettes, nincs tettes, ez is felér egy horrorral.
Jut eszembe, csak engem idegesít, hogy van egy kapucnis, maszkos alak, ami nagyon gyanús?

1×03: Dark Uncle
Kövezzetek meg, de Holly, mint karakter, zseniálisan fel van építve. Ha lenne valami képességem, hasonlót szeretnék, mint ami neki van, mégha ez gyakran nem jár kellemes mellékhatásokkal. A lányok anyját ki nem állhatom, mintha titkolna valamit.
És valami természetfeletti is végre tiszteletét tette az epizódban.

1×04: Que Viene el Coco
Csakhogy valakinek végre eszébe jutott, hogy a csuklyás is létezik. De amúgy mikor Holly beszélt azzal a nővel, nagyon elvesztettem a fonalat, hogy éppen kiről volt szó. Van egy tippem, de nem vagyok benne biztos, hogy jóra gondolok.
Próbáltam az epizód alatt összerakni, éppen milyen lényre gondolhatnak, de sok nem jutott eszembe.

1×05: Tear-Drinker
Kicsit sajnálnám, ha Ralph feleségével történne valami, ártatlan a nő, de teljesen. Viszont elkezdett bonyolódni a történet, úgyhogy nagyon kell figyelni innentől, mi történik.
Mivel King-nek ezt művét nem olvastam, nem tudom, hogy milyen lény lehet a dologban, de biztos, hogy valami gonosz.
Jack, a rendőrfőnök meg oké, hogy egy paraszt volt az elején, de nem akartam így látni.

1×06: The One About the Yiddish Vampire
Tudtam, hogy a címével ellentétben nem lesz szó vámpírról, de amilyen fordulatot láttam, az valóban feltette az i-re a pontot. Amelyik rendőr felfogadta Hollyt (azt hiszem, Alec), az totál jól felvázolta a helyzetet, és igaza van, ilyen esetekben nem ártana nyitottnak lenni, de annyi barom van ebben a sorozatban… azt értem, hogy Glory kiakadt, de ahogy viselkedik, az már bicskanyitogató státuszban van.

1×07: In the Pines, in the Pines
Ralph látogatásait nem tudom hova tenni, mikor kb. ugyanezt megtehetné a fallal is. Előbbre nem jut. De amúgy tényleg egyedül maradt a hitetlenségével.
Meg nekem feltűnt valami Jackkel kapcsolatban, jó lenne, ha más is megmondaná, ugyanazt látja-e. Mert egyértelmű. Sőt, úgy nekem úgy tűnt, hogy két irányba haladunk.

1×08: Foxhead
Úgy éreztem a rész 34. percében, hogy az egész csapat rossz úton jár, de hatalmas piros pont a kiscsajnak a részben. Úgy néz ki, tetőponthoz ért a történet – hol is van az a történet, amiből ez a sorozat készült?

1×09: Tigers and Bears
Közeledünk a végső összecsapáshoz, ezt már most éreztem, és már elkezdtem gondolkodni, hogy ki fog legelőször meghalni, ha odaérünk. Az egyik tippem bejött, de hátra van még a mindenek fináléja.
Meg ez a barlang is annyira veszélyes, mint amennyire félelmetes.

1×10: Must/Can’t
Konkrétan imádtam Holly kérdéseit benne, csak az nem, hogy mi történt a szereplőkkel. Meg valahogy olyan fura a vége. Mintha azt akarnák kifejezni, hogy vége is van, meg nem is. Viszont így megvan az az érzés is, hogy King regénye el lett mesélve. És így 10 rész után lehet gondolkodni, hogy ki volt az igazi kívülálló.

Pontszám: 10/10


Hagyj kommentet!
június 20 2020

Lehet rá fogok nézni. Kicsit olyan, mint a Ted Bundy film (Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány) 😀

Alább tudsz üzenetet hagyni.