Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Netflix Season 1 Series Tracker

Én hülye először ezt a nagyszabású sorozatot elkezdtem angol szinkronnal nézni. Hülyeség volt. Konkrétan ezerszer jobb a német, magyar felirattal. Ha már úgyis hallgatok német metalt (nem csak Rammsteint), akkor egy laza sorozat nem ártott nekem 😀 Pont ma debütált a harmadik, befejező évad, és én már az első kettőt is az egekbe magasztaltam a zsenialitásáért. De ezt csak akkor tudod meg, ha tovább olvasol 😉

Tartalom:

A történet két gyerek eltűnéséről szól, mely eset feltárja négy család tagjainak kettős életeit és ingatag, töredezett kapcsolatait. Ja, és van valami természetfeletti csavar is, ami az egészet párhuzamba hozza egy 1986-os esettel.

Csatorna: Netflix
Ország: német
Játékidő: 50-60 perc
Besorolás: 16/18
Státusz: befejeződik a 3. évaddal

Véleményem:

1×01 Secrets
Én hiszek az öregnek egyébként.
De egyelőre zavaros, hogy ki kicsoda, csak annyi biztos, hogy történt egy rejtélyes eltűnés 33 éve, aztán most megint történt egy. Hogy a négy család kikből áll, azt sem lehet tudni elsőre, de van itt már megcsalás, rendezetlen szülői viszonyok, egy fura barlang, ami csak nekem furcsa, néhány hülye tinédzser stb.
De hogy mi volt a levélben, amit csak egy megadott időpont után lehetett kinyitni? Ki tudja azt.

1×02 Lies
A rejtélyes utazóra én felfigyeltem, mégha elég erős a gyanú, hogy valami gáz van vele. De én egy valamire figyeltem fel úgy istenigazából a 17. perc után. Szabadjon megjegyeznem, hogy a sorozat 2017-ben indult, az album 2016-ban jelent meg. És bocsánat az első kép minőségéért, hirtelen kellett gyorsan fotóznom . _ .

Ez a rész azért ütős volt nagyon. Érezni azt a parafaktort, amit kevés sorozatban találni manapság – legalábbis, ami az amerikai színvonalat tartalmazza.

1×03 Past and Present
Többet voltunk a múltban, mint a jelenben, de legalább egyre biztosabb, hogy a barlang rejti mindenhez a megoldást. Csak a gyár vezetője egy idióta. De nagyon idióta.
Bónusz pont a Kreator: Pleasure to Kill c. daláért. Nem értettem ugyan a lényegét, miért volt fontos idézni a szövegből, de a Kreator az minden, csak nem sátánista. A német thrash metal egyik úttörője.

1×04 Double Lives
Ezt a részt már normális kiszolgáló híján németül néztem magyar felirattal, és furcsa volt az angol szinkron után az eredeti nyelv, de nem volt annyira vészes.
Visszatértünk a múltba, és úgy tűnt, hogy keveredik a múlt és a jelen. Végre van egy nevünk is, kit lehetne okolni. A furcsa csuklyás fazont nem foglalhatnám le? 😀
Valamit egyébként tud az öreg, érdemes lenne rá hallgatni, de ezt már a legelején is megmondtam.

1×05 Truths
Minden mindennel összefügg… (németül néztem ezt is).
De ekkora csavart én még életemben nem láttam, és már teljesen zavaros az idővonal. Felváltva ugrálunk múltban és jelenben, és ha nem jegyzeteltél, ki kicsoda, akkor itt most nagyjából mindenki képben lehet. De arra a csavarra én nem is mertem volna gondolni.

1×06 Sic Mundus Creatus Est
Hogy ez a Hannah mekkora egy… mindegy, nézzétek meg, és rájöttök, miért mondtam.
Végre más is rájött a dolgokra, viszont azt nem értem, hogy oké, a csávó rájött valamire, de akkor sem értem, hogy jönnek ide a gyilkosságok?
Bármi mást írnék erre az epizódra, spoileres lenne, és lelőném a lényeget.

1×07 Crossroads
Mit számít ez a négy nap különbség amúgy?
Kicsit mondjuk tényleg zavaros már nekem is, a ki kicsoda, kivel van, és miért, de akkor nem értem az elején, hogy került oda az egyik kissrác. Tudom, nézzem tovább.

1×08 As You Sow, so You Shall Reap
Ez a rész szószerint beteg. De nagyon beteg. Az utazós manust lőttem magamnak, bocsi – mégha a tervével nem is értek egyet. Annak a barom rendőrnek meg lesz nagy kihatása a tettének a jövőben, az biztos.

1×09 Everything Is Now
Az ámokfutó epizód, de valahogy érezni, hogy mégis itt kezdődnek a bajok. Már átlátni, a miért mi és hogyan alakult háromszögét, de nem hiszem el, hogy nincs lehetőség kitörni belőle.

1×10 Alpha and Omega
Mire végre megtudtunk mindent, így sikeresen eljutottunk az évadzáróhoz, és még szerencse, hogy sokat nem kell várnom a 2. évadra, mert nagyon sok kérdésem akadt. Meg így most mi lesz meg stb.

Pontszám: 10/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.