Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/05/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Ms. Holmes

Megjelenés: 2020. május 20.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Sharlotte Holmes hazaérve azt látta, hogy az otthonát feldúlták. Valaki pedig bosszúért kiáltott Holmes és Watson ellen, hiszen narancs magokat hagyott az elkövető maga után.

Amanda szemszöge

Vicces, hogy előző részben még nem volt neve a csajnak, de most már megkapta a nőiesített Sherlockot – de jó ez így neki.
A nyomok hamar odavezettek, hogy van egy eredeti dokumentum, ami tartalmazza az Öt narancsmag történetét. Vicces egyébként, de van egy jelentős tartalma.
Watson unokájával találkoztunk, Oscarral, akinek előzetesen az édesanyja hívta Sharlotte-ot, mert hazaérve egy fenyegető üzenetet talált. Bent amint megtaláltuk az eredeti szövegkönyvet, valaki a párosra gyújtotta a házat.
A történet egyébként az volt, hogy egy férfi halálosan félt, hogy megölik őt is, mint a családját, és bár Sherlock nem tudta megmenteni, ezért elhatározta, hogy elkapja a bűnözőket a Lone Star nevű hajón. A hajó azonban zátonyra futott, és nem tudni, hogy a bűnözők túlélték-e a katasztrófát, vagy sem. Az eredeti szövegkönyv szerint azonban ketten túlélték: Anthony Garfield és Tyler Bellows.

Az archívumban kiderült, hogy Tyler Bellows valóban túlélte a hajótörést, viszont nem volt családja, és csendben élt a tenger mellett.
Visszatérve a házhoz, egy szőke nő meg akarta mérgezni Sharlotte-ot, de helyette Oscar kapta a mérget, és lassan elkezdett terjedni a férfi testében – az ellenszer pedig a szőkénél, Jane-nél volt. Kezdem úgy érezni, hogy lassan minden Jane nevű karakter nem hoz jó szerencsét.

Egy szigetre kellett hajózni utána, mert nem ártott volna megtudni, hogy Jane miért akar bosszút állni ennyire a pároson. A szigeten lakott egyébként Anthony Garfield a családjával, mert nagyon megviselték az események. Találkozhattunk Anthony fiával, Matthew-val, aki szintén bosszút akart állni, azonban Sharlotte közölte, hogy az apja sosem tartotta Anthonyt bűnösnek, és remélte, hogy ez eljut a fiú agyába is. Hiába mondta azt Jane Lestrade, hogy kell. Nem megmondtam, hogy a legtöbb Jane nevű karakter nem jó ómen? De.

A végén valóban a Lone Star hajón volt egy küzdelemféle Jane-nel, ami miatt a nő a vízbe bukott – szerintem még hallani fogunk felőle. Megszereztük az ellenszert, így Oscar is felépülhetett.

A bónuszban Sharlotte egy esküvőre hivatalos, ahol rövidesen a menyasszony Susie meghal, és úgy tűnt, hogy Philip a következő áldozat. De kinek volt akkor baj, hogy a páros boldog akart lenni? Egy bűnbanda, ami felnevelte a lányt.
Glover Brown volt a vezetőjük, és a klánt Fekete rózsának hívták (mennyire nem passzol ez hozzátok, na mindegy). Susie először csak azt a feladatot kapta, hogy csábítsa el Philip Hayest, és ölje meg, de mikor rájött, hogy a megjátszott érzelmek valódiak, és a férfi is ugyanúgy érez, már késő volt, és nem volt képes megölni őt. Glover meg egyszerűen nem bírta elviselni, hogy Suzie nem azt tette, amit parancsoltak neki, hiába fogadták be az utcáról, mikor még árva volt. Vissza kellett volna fizetnie mindazt, amit kapott, és kapóra is jött volna a bandának a vőlegény vagyona.
Bár Glovert elkaptuk a végén az esküvőn, megesküdött, hogy a Fekete rózsa nem utoljára került Sharlotte elé. Várjuk őket, jöjjenek csak nyugodtan.

Szerintem

Szeretem, mikor a bónuszban elhintik a következő rész(ek) várható motívumait, és ez most sem volt másképp. Nem tudom, hogy ez a Fekete rózsa mennyire veszélyes még, de Holmes és Watson unokái már most várják őket.

Grafika: 09/10 – nem akarjátok Sharlotte haját másképp rajzolni?
Teljesítmény: 10/10 – nem fagy, és ez a lényeg
Történet: 10/10 – mivel Sherlock Holmes eddig kimaradt, ezért minden feldolgozásnak örülök


Alább tudsz üzenetet hagyni.