Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2020. május 16.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Hiram, a vidámpark igazgatója a lányok segítségét kéri, mikor valami természetfeletti dolog kezdi riogatni a látogatókat, szörnyeket létrehozva.

Amanda szemszöge

Lisával mentünk is, bár én személy szerint azonnal haptákba vágtam magam, mikor megláttam, hogy egy ronda bohóc van bejáratként felállítva. És mily meglepő, azt is azonnal megszállta a gonosz szellem.

Történet szempontjából fontos volt még Julie, Hiram felesége, Doug a park tervezője és végül Richards, aki a biztonságiak főnöke. Először beszélnünk kellett volna az igazgatóval, de úton-útfélen megállított egy-egy megszállt állat vagy tárgy, és így nehezen haladunk. Az irodájában is egy szörny került elő, ami elrabolta a fickót, bezárva a karakterem, de nagy sokára ki is jutottam onnan, majd egy középkori városi látványtervnél sikerült megtalálni a sérült Hiramot, de a szörnynek nyoma veszett.
A kórházban aztán mindenki összegyűlt, így volt lehetőség belenézni az igazgató laptopjába, ahol kiderült, hogy Hiram egyben a szörny is, és az a zöld füst az oka mindennek.

Feltehetően egy kinyitott kincsesláda okozhatta a bajt, amit kinyitottak kincseket remélve, de helyette csak ezt a rémséget kapták a nyakukba. Sőt, ez a zöld köd még a karakterem is elkapta, szörnnyé változtatta, majd az elsötétült képernyő után Lisa közölte, hogy vagy egy órán keresztül üldözték, mire egy voodoo babával ki tudták belőle űzni a lényt.
Csakhogy ez a lény túl erős volt ahhoz, hogy bezárják, így három részre osztva magát megszállta Lisát, Dougot és Richardsot. Így sorba kellett haladnom mindhármójukat megmenteni a szörnytől.

A park különböző részein kellett végigmenni, és engem idegesített, hogy volt egy túlságosan kotnyeles biztonsági őr nő, aki szerint ez az egész szörnyesdi csak egy vicc. Még hogy az új kísértetházi ötletek megvalósulása… lenyeltem a káromkodást, és inkább mentem tovább.

Richards volt a következő, őt egy kalózos témánál sikerült elkapni, és még foglyul ejtette Julie-t is. Itt elég sokat tököltem, mert lassan haladtam, inkább azért, mert untatott a történet.
De aztán kiderült, hogy a park építésekor volt egy kastély romjai, ami köré jó ötletnek tűnt ásni, de aztán, mikor meglátták a ládát, felnyitották, annak ellenére, hogy találtak ott egy holttestet. Estére már szörnyeket láttak, és semmi köze sem volt a mérgező gombákhoz.

A végére maradt Doug, akit a csúszdapark után egy kilátótoronynál sikerült megállítani.

A kórházban összegyűlve pedig még mindig nem volt világos, ki miért lett szörny. Hiram szerint a szétszórt kristályok okozták a bajt, mert ő csak emelni akarta a hely különlegességét velük. Julie szerint ő okozta, mikor egyáltalán kinyitotta azt a ládát. Végül nekem kellett igazat szolgáltatni, és rávágtam, hogy a terjedést végül is Hiram okozta, de legalább megfékeztük.
A bónuszban hősnőnk a könyvtárban van egyedül, ahol a láda után nyomoz, majd elolvas egy könyvet, amiben Greta megmenekül egy szörnytől, mert William és Joseph elzavarták. Azonban Joseph volt olyan hülye, hogy rágyújtotta a szörnyre a házat.
És mi van, ha az a szörny egy elátkozott ember volt?
A könyv végén volt egy üzenet, miszerint a történet messze áll az igazságtól. Hősnőnk a könyvtárostól kérdezte meg, hogy mit takarhat ez, de megadta egy közel 100 éves nő címét, ahol nyomozhattunk. A nőt Margaretnek hívták, és Edwin történetét mesélte el, aki az erdőben sétált, mikor meglátott egy lányt, és megmentette két farkastól. Csakhogy megjelent William, aki megsebesítette Edwint, így a férfi elhátrált.
Abba a házba menekült, amit Joseph felgyújtott. A bűne csak az volt, hogy feleségül akarta venni Gretát, de ez nem tetszett Williamnak, mivel ők tehetős család voltak, Edwin meg egy sima favágó. Meg akarta ölni Edwint, de a golyó Gretát találta el, Joseph meggyógyította, majd más helyett végezte el a piszkos munkát.
Joseph megírta a történetet, de nem tudta a teljes igazságot.
Mikor Joseph rájött, hogy egy ártatlant ölt meg, odahívta Edwint a házhoz, majd magával is végzett.
Greta a testüket a ládába tette, ami végül az átkozott láda lett. Így csak ő tudta lenyugtatni mindhárom lelket, mert adott nekik valami személyes tárgyat, és így tovább tudtak lépni.

Viszont, hogy lett gonosz a láda, hogy került oda, az rejtély maradt. Helló ötödik rész!

Szerintem

Kicsit kényelmetlen volt nekem a főjáték, talán csak azért, mert automatikusan eszembe jutnak a bohócok a vidámparkokról, és lehet, hogy az is rossz benyomást tett rám, hogy a bejáratnál a szellem frankón megátkozta a bohócot, hogy éles fogakkal szétcsámcsogja a kocsit, amivel a lányok mentek, és nem, nekem az ott túl nagy törést okozott.
Viszont az nagyon tetszett a bónuszban, hogy nem hagyták elzáratlanul az átkozott láda történetét, és úgy tűnik, hogy az ötödik (vagy későbbi) részben újra ezzel fogunk foglalkozni.
Ami még csalódottá tett, hogy nagyon tetszett a játék címe, de igazából senki sem halt meg. Így a Kills-nek igazából nincs is értelme. Csalódtam bennetek MHG!

Grafika: 08/10 – valakinek nem kellett volna ceruzát a kezébe adni
Teljesítmény: 09/10 – minden jó volt, mert hát az interaktív térkép a barátom
Történet: 08/10 – levonás a név miatt, valamint a bohóc miatt, de alapjáraton nem volt gond a sztorival.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020