Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/05/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Enchanted Kingdom HOG Reviews

Megjelenés: 2020. május 27.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Főhősnőnk – a félig dzsinn, félig ember apja és testvérei megmentésére indul, miközben szembe kell néznie Sardonikkal, az éjszaka dzsinnjével.

Amanda szemszöge

Kicsit furcsa volt, hogy az eddigi híres gyógyító helyett végre egy új szálat kaptunk, de nem bántam. Személyszerint az, amit ő képviselt, egy idő után unalmas volt, de izgalmas – ideje új vizekre evezni.

Sardonik az éjszaka dzsinnje, és éppen Lazarus parancsait teljesíti, mert ő akar lenni a leghatalmasabb dzsinn az egész birodalomban, de azt nem engedhetjük meg – főleg hogy a főhős apját, Saturt, a természet dzsinnjét.

Először a víz dzsinnjét, Poseidus-t kellett volna megmentenünk, de elkéstünk, mert Sardonik megelőzött. A segédje, Cordia is megsérült, de még szerencse, hogy arra járunk. Bár a víz alatti környék nekem tetszett, azért furcsának tartottam, hogy hirtelen a főhősünk tud a víz alatt lélegezni, de mindegy is.
Volt egy tündéri kis sárkányunk is, Chakka, akit úgy kedvem támadt befogadni, de nem lehetett, de hasznos egy jószág volt, mert ő mentett ki a lámpásból. Amíg az apa elrohant megmenteni Viziert, a levegő dzsinnjét, addig nekünk meg kellett állítani Lazarust. Könnyebb volt mondani, mint megtenni, hogy őszinte legyek.

Viszont Vizier otthona a felhők között volt, én meg azért odáig voltam meg vissza – csodás környezet csodálatos kilátással.
De Lazarus még mindig gonoszkodott, úgyhogy nem volt időm túlságosan nézelődni. Megszerezte Viziert is, úgyhogy már csak Jagg, a tűz dzsinnje maradt hátra, aki egy vulkánban lakott – furcsa is lett volna, ha máshol, de mindegy is.

A végén ugyan Lazarus egybegyűjtötte mind az 5 dzsinnt, de ez azzal járt, amibe Jafar is belebukott az Aladdinban – ha ő is dzsinn, tartozik egy lámpásba, és ezzel őt is el lehetett zárni.

A bónuszban egy idős férfi, Xavier talált egy homokórát, ami igazából Timeikus, az idő dzsinnjének a lámpása volt, és így kiszabadult. Azért is zárták el Timeikust, mert kiszámíthatatlan volt, és egyik pillanatban még katasztrófát okozott, a másikban pedig kedvére változtatta az éjt nappallá és fordítva. Úgyhogy csak annyi dolgom volt, hogy utolérjem ezt a dzsinnt, és visszaszáműzzük egy másik lámpásba.

Szerintem

Részemről inkább volt idő ez a rész, mint az előzőek, talán azért, mert bár a történet ismerős volt, mégis tartogatott némi újdonságot – viszont, mivel egy jó másfél gigás játékról van szó, nekem egy csöppet fagyott jelenetváltáskor, és kezdem úgy érezni, hogy a Domini nem is foglalkozik azokkal, akiknek ez a probléma igenis probléma. Engem nem zavar nagyon, inkább csak bosszantott, hogy még a speciális effektek nélkül is pár másodpercet várnom kellett.

Grafika: 09/10 – szépnek szép, de néha túl van csicsázva
Teljesítmény: 08/10 – lassabb, mert szinte mindent videókkal kötnek át
Történet: 09/10 – jónak jó volt, csak kb. semmi háttér nem volt a dzsinnekről


Alább tudsz üzenetet hagyni.