Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/05/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Lore Mysteries Gogii Games HOG Reviews Vámpírok

Megjelenés: 2013. február 1.
Fejlesztők: Gogii Games
Történet:
Megölnek egy elöljárót egy kis faluban, a helyi atya pedig más városból kér segítséget, hiszen a helyiek rettegnek a gyilkostól.

Amanda szemszöge

Előzetesek alapján vámpíros játékra számítottam, és mikor meg is láttam, hogy az elöljáró nyakán vámpírharapás nyomai láthatóak, megörültem, mint majom a farkának, mert nagyon ritka a vámpíros HOG, a jó még ritkább. Így 7 év távlatából viszont sok mesélni való is akadt.

Marius atya sok vizet nem zavart, viszont az feltűnt, hogy az elkövető kérkedett azzal, hogy mit tudnak a város lakói a szenvedésről, visszatért a pokolból, és most nem fognak tőle olyan hamar megszabadulni, mint annak idején. Már is éreztem, hogy Dracula nyomában vagyunk. Mert miért ne?

A fogadóban levő nő elmondta, hogy az elöljáró lánya, Elizabeth eltűnt, és meg kellett még őt is találnunk. Vlad kastélyából vörös füst szállt fel, az orvos is halott – szintén kiszívták a vérét, de azt kellett mondanom, nagyon trehányan táplálkozott.
A várban kapásból megmentettük Elizabeth-et, aki elmondta, hogy szegény csak csendben gyászolta volna az apját, amikor valaki elrabolta, odavitte a várba, majd közölte vele, hogy a jó cél szolgálatában lesz feláldozva.

Vlad már megint egy nő után fut, egyem meg a szívét.
A hullaház mellett Marius atya elárulta, hogy ő Abraham Van Helsing, és aki az elöljáró halála után érezte, hogy félelmei beigazolódtak, ámde valaki csak úgy intézte a halálokat, hogy megszúrta a nyaki ütőereket egy dupla tűvel, amit vérvételhez használnak – ez megmagyarázza a vérfoltokat. Egy vámpír nem hagy maga után vért, kérlek.
Az elkövető úgy tett, mintha vámpír lenne a gyilkos, de nem volt az, egy sima ember, aki talán valakinek a szolgálatában állt.
Igen, Renfield volt az, segítek nektek. Hiszen bábként használja Dracula.

A nyomozás javarészt a kastélyban zajlott, aminek grafikájáért oda vagyok meg vissza, mert nem a vajdahunyadi, de nem is a törcsvári kastély mintájára rajzoltak, de még a poenari-éhoz sem hasonlít. Egész végig úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül, miközben szinte vakmerően rohantam előre a helyszíneken, és mire odaértem, már Vlad hálójában találtam magam. Nem kell rosszra gondolni.

A szolgálók által használt folyosók mögött nyíltak a katakombák, majd a kínzóterem – karók nélkül, a várbörtön, és azt hittem, hogy több holttestet is fogok találni, de csontokon kívül nem sok volt – az is elég. Az egyik ilyen helyen találtam meg Renfield maradványait – őt viszont már valóban Dracula ölte meg, és hagyta ott egy forrásban meghalni. Ez is egy utalás, hogy annak idején nem csak karóba húzatta az ellenségeit, hanem meg is főzette őket. De itt nem forrásvíz volt, hanem savas kád.

Draculával is találkoztam, de hogy őszinte legyek, nem ilyenre számítottam:

Jó, elvileg a valódi életben sem volt jóképű pasas, de azért na. A történet elkeresztelte a feleségét Jusztine-nak, akit vagy Vlad rontott meg, vagy már önmagában is az volt.

A legvégén Vlad szemel láthatóan fel akarta támasztani őt, ezért mindent elkövetett. Vért nem is magának szereztetett Renfielddel, hanem a feleségének. Az utolsót azonban nem tudom, honnan akarta megszerezni.
A végén karóval végeztünk vele, és a sztori szerint az önhittség végzett fele, akkor is amiatt őrült meg, hogy elvesztette a feleségét. Megjátszotta a halálát, így lett belőle a „szörnyeteg”, és ezért akart bosszút állni, és buzgalmában elkezdett hinni a saját hazugságaiban. Hogy hol volt hazugság benne, ne kérdezzétek.
Renfield a Sárkány Lovagrendjén keresztül volt az inasa, őt kérte meg, hogy szerezze meg a vért, de mikor elbukott, ő vitte el az utolsó adagot, amire szükség volt a rituáléhoz.

Szerintem

Őszintén szólva, kicsit túl hamar is vittem végig ezt a játékot, mert sok olyan információt nem rejtettek el benne, amik akár egy kicsit is adhattak volna a róla íródó „házidogámban”.
Volt egy fali festmény is közvetlen a hálószobája előtt, ott sikerült kinyomoznom, hogy a nagy középső kép az Zsigmond király volt, akinek a Sárkány Lovagrendet köszönhetjük, de hogy a másik három ki volt, azt még nem tudtam kinyomozni.

Grafika: 09/10 – hétéves game lévén elég szépek voltak a hátterek, de Drakula csak messziről volt tűrhető, közelről… nos, nem igazán
Teljesítmény: 09/10 – egyetlen fájdalmam, hogy, hogy nem volt interaktív a térkép
Történet: 09/10 – rövid játékmenet, bónusz nélkül, és igazából alig kaptam valamit Drakulából.


Alább tudsz üzenetet hagyni.