Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/04/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Mystery Tales

Megjelenés: 2020. április 23.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Craig és Heather lassan esküsznek, ám az esküvő főpróbáján, mikor Craig az esküjét gyakorolta, megjelent egy Eva nevű szellemnő, aki mintha elfogadta volna az esküt. Azóta a férfi eszméletlen, és Heather a nagybátyához, meg annak Morty nevű macskájához fordult.

Amanda szemszöge

Beszélő macska Salem és Luna óta nagyon menő dolognak számít, és most sincs ez másképp. Morty ugyanis még mindig nagyszerűen felfedezi, ha valahol természetfölötti dolog történt, és már az elején leszögezte, hogy érzi.

Kis történelmet is kaptunk, hogy most egy másik karakterrel játszunk. A mostanit még az 5. részben (Her Own Eyes) ismertük meg, ahol Freya adott neki egy szemüveget, amivel láthatta azt, amit mások nem. A 10. részben (The Reel Horror), amikor visszatért, eltörte a szemüveget, de a lencséket az okostelefonjába tette, így azzal tudta elkapni a gyilkost. A 12. részben (Art and Souls) a telefonját Lazetto eltörte, de akkor találkozott Mortyval, aki segített visszajutni a valódi világba.

A mostani történetben Eva egy horribilis autóbalesetben vesztette életét, még az esküvője napján. Az úton számtalan kocsis látta a szellemet a hosszú fehér ruhájában, de mások látták esküvőkön is, és érezték a mérhetetlen fájdalmát, hogy az álma nem teljesülhetett. Igen, rossz dolog nem férjhez menni, aláírom. A békét csak úgy találhatja meg, ha a vőlegényével egyesülnek, de miért kellett neki akkor Craig.
A válasz hamar jött: Eva elvitte Craiget a Túlvilágra, mert a lelkét elcserélheti Allenére, így együtt lehetnek. Ehhez pedig alkut kötött személyesen a Halállal.
Ahhoz, hogy utánuk mehessünk, a közeli kunyhóban élő Theához fordultunk, de Morty már kijelentette, hogy valami gyanús a nővel. Thea felajánlott egy megoldást, egy olyan bájitallal, amivel átmehetünk élőként a Túlvilágra, de csak 24 órát kaptunk, mert különben szellemmé válunk. Oké, sietünk.

Először segítettünk Charonnak emlékezni a régi életére, majd a faluban megtaláltuk Craiget. De valami nekem gyanús lett, mikor Eva túl hamar engedte el Craiget. Még el is mesélte, hogy a leendő férje, Allen alkut kötött a Halállal, hogy az életét adja Eva lelkéért. És nőként utalt a Halálra. Allen azonban átverte Halált, nem áldozta fel magát, és ezért Halál egy labirintusba zárta a lelkét, ahonnan senki sem tud elmenekülni.
Mire mehettünk volna, megjelent Thea, de kijelentette, hogy ne mehetünk sehova, mert alkut kötöttünk vele, és a lelkem ott marad a Túlvilágon. Ugyanis Thea volt Halál.

Eva tudott egy kiutat innen, méghozzá a halálos labirintus legvégén. Muszáj volt tehát elmennünk az Orákulumhoz, aki teremtette a labirintust, és tőle segítséget kérni. A kikötőből elég hamar oda is jutottunk, de Halál előttünk járt, és kicsit hátráltatni próbált, de nem sikerült, mert eljutottunk a szigetre, ahol Inzi főnök védte a szentélyét, de őt is ki kellett szabadítani előbb.
Az Orákulum elvesztette Halál által, de segítettünk neki visszanyerni, ezért hollóháton elmehettünk a labirintusig. Annyit már megtudtunk, hogy Halál félt attól, hogy a szellemi közül néhányan elhagyják, ezért bezárta őket az útvesztőbe, mindegy, miért akart továbbmenni.
Az útvesztő végén Eva kárörvendően megjegyezte, hogy a lelkem cserélte Allenével, így visszatérhetnek a felszínre, ahol a való világban elfoglalhatják Heather és Craig testét, így tovább élhetnek. Miután elmentek, Halál közölte, hogy Eva túl nagy sötét mágiával rendelkezik, ezért ha visszatér, káoszt visz magával a Földre. Azért visszaengedett, hogyha a pár visszakerül az Alvilágba. Nyugi, jól hangzik a terv.
A végén sikerült persze megállítani mindkettejüket, így együtt mentek vissza az Alvilágba, már, mint férj és feleség.
Később, Heather és Craig is hűséget esküdtek, Morty pedig megajándékozta a karaktert egy képességgel: tud beszélni a szellemekkel a következő részekben.

A bónuszban Morty és a karakter utaznak valahova, balesetet szenvednek, de Morty eltűnt. Éppen arról beszélt, hogy a környéken tartottak sabbath-ot a boszorkányok. Egy magát boszorkánynak nevező öreglány vitte el, aki szeretett volna a boszorkányok közé tartozni hivatalosan is, de számtalanszor elutasították már.
Az ütközet egyébként Anna Hensennel történt, aki a Paranormal Sights magazinnál riporter, de felismerte a karaktert. Lehet, hogy a később még találkozunk vele, csak azért jegyeztem fel a nevét. Ő adott tippet is Belladonnáról, aki nagyon be akart kerülni a boszorkányokhoz, és képes volt elrabolni Mortyt is.

Phoebe az egyetlen boszorkány, akit meg kellett mentenünk, és úgy tűnt, ő tette Mortyt ilyen nagyhatalmú varázslócicává, mert kiskorában beleesett egy bájitalos üstbe, mivel akkoriban Phoebe a halhatatlanság bájitalán dolgozott.

Szerintem

Mondtam már, hogy szeretem azokat a játékokat, ahol nem feledkeznek meg egyetlen korábbi szereplőről sem? Szerencsére, a Mystery Tales ilyen, és örülnék neki, ha Morty többször is velünk tartana, mert nem csak humoros egy cicus, hanem mert cicus. És ezzel mindent elmondtam.

Grafika: 10/10 – bár vannak dolgok, amiken én javíttatnék, de a hátterek kárpótoltak
Teljesítmény: 09/10 – videóknál lefagyott pár pillanatra
Történet: 10/10 – még egy gonosz pipa, és őszintén mondom, szeretnék Phoebe-vel még találkozni


Alább tudsz üzenetet hagyni.