Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/04/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Sunday best of

Hy darlings! ♥ \m/

Nemrég megígértem, hogy piszok sok mesélni valóm akadt, úgyhogy, mi sem jobb így ilyen félálmosan elkezdeni, mi az a nagyon sok minden, ami mostanában nyomja a szívem. Vagy éppen nem nyomja, mert bosszant valami, de cseszettül.

A legutolsó blogos posztom, ami nem éppen kihívásra készült, az konkrétan január elsején készült, így van bő három hónapnyi időm, amit visszaidézhetek. És listát kaptok, ne haragudjatok meg.

» Egyik barátnőm segítségével leástunk oda, ahol valahol a homály elfedte a tudásomat az angol nyelvtanról, így nemsokára talán megriasztok mindenkit azzal, hogy lesz angol nyelvű bejegyzés is. Bár akikkel beszélgetni szoktam, mondták, hogy megértenek a hibák ellenére is, azért nem árt, ha tényleg jó a tudásom.
» Megint vettem Eldarya piacán két familiárist, így velük együtt már 50 van a tarsolyomban.

Valamint módosítottam a megjelenésén is. Kicsi lila gyönyör.

» Nagyon kiakaszt, hogy nem lehet menni sehova a hülye vírus miatt. Már most úgy érzem, hogy az eredetileg áprilisban tartott Lacrimas-koncert, ami júliusra csúszott, az sem lesz megtartva, ha már biztos forrásból tudom, hogy a dél-amerikai turnét is decemberre tudják eltolni… Jó, a szállást már lemondtam, a repülőjegyem ára is visszajött már, a koncertjegyet meg majd a kint élő ismerős elintézi, mert helyszínen fizettem volna neki, de bah. Nagyon jó lett volna, de félek, hogy a korlátozásunk tilalommá súlyosbodik 11-e után… ja, és örüljek, hogy nekem legalább van még hova bejárnom.
» Igaz, hogy tudom, nemsokára új albérletet kell keresnem, de most nyugodtabb vagyok, mint a múltkor. Talán azért is, mert még sok idő van, és talán a koronavírus miatt kapunk haladékot, mert az ember nem tud csak úgy zsebből kirántani negyed milliót kaucióra. Jó lenne gyűjtögetni, de úgy nehéz, ha közben ide is le kell adni… nem tudok még egyelőre semmit belőle, 15-e körül már okosabb leszek.
» Örülök, hogy a húsvéti locsolkodást megússzuk.
» A hülye vírus miatt nem kérhettem bolti átvételt… így 8 könyvre várok. Vicces, mert a Tündevért már átvehettem volna a munkahelyemhez legközelebb eső Libriben, de pont 27-én zárták be a boltokat több könyvesbolt is, így törölték a rendelésem… pedig csütörtökön mentem volna érte.

Sorrendben:
Andrzej Sapkowski: Tündevér (Vaják 3.)
Andrzej Sapkowski: Viharidő (Vaják 0.)

Laurell K. Hamilton: Jason (Anita Blake 23.)
Laurell K. Hamilton: Égkék bűnök (Anita Blake 11.)
Laurell K. Hamilton: Halálcsók (Anita Blake 21.)
Laurell K. Hamilton: Elátkozott kígyók (Anita Blake 26.)
Laurell K. Hamilton: Micah (Anita Blake 13.)

Roderick Gordon – Brian Williams: Zuhanás a mélybe (Alagutak 3.)

» Egyébként, addig nem tervezem a Vaják 1-et megrendelni, amíg nem jelenik meg nemfilmes borítóval. Semmi bajom a filmes borítóval, de könyvekre nem való az.
» Már pár példányt szereztem így az Anita Blake sorozatból (nem mindet pont a kiadótól, hanem antikvárból), de haladok vele lassan. Gyakorlatilag az első két kötet, ami aranyárban úszik, a közepe antikvárokban fellelhető, a vége pedig mivel még úgymond frissek, kiadósok. Tervezem legalább a végét beszerezni, ha az eleje és a közepe nem is rövid időn belül lesz beszerezve.
» Mikor megláttam, hogy egy oldalon a 3. rész elérhető, számomra kedvező áron, nem gondolkodtam. Végre még egy régóta folytatások nélküli sorozat is teljes lesz, és kezdhetem végre újra olvasni. Annyi maradt csak meg, hogy van Will és Chester, meg egy földalatti világ, de többre nem emlékszem. Jó 10 éve nem láttam már őket.

» Bár csendben vagyok a SuperSim sorozatommal, egész jól haladok. Annyira nem tartom már fontosnak leírni, a főhősnőm mikor milyen jártasságot szerzett meg, meg ilyesmi. Inkább szeretném végre megmutatni, milyen villát képzeltem el a spin-offhoz, illetve, hogy sikerül-e megvalósítanom a 1 millió § értékű házat. Végül is, hat főre kell berendezni, mindegyik speciális ízléssel és stílussal van megáldva, úgyhogy nem unatkozom szabad napjaimon.
» Sokakkal ellentétben, nekem még van hova bejárnom, még engedélyem is van rá, bár nem áltattak azzal, hogy nem fogunk a többi bolt sorsára jutni. Figyelem a híreket, persze, de kereskedelmisként más szabályok vonatkoznak rám. Amíg lehet, kitartunk, a többi meg már nem az én hatásköröm.
» Az egyik előző munkahelyemen olyan szinten ledöbbentem, hogyha még ott dolgoznék, mától nem lenne munkahelyem. Így is úgy hallottam volt kolléganőmtől, hogy még egyetlen ember tartja a frontot bent, de van egy olyan érzésem, hogy ő sem sokáig. Aki miatt én jöttem el, az már nincs ott, de nem is baj. Karma utoléri.
» Leszigetelték kívülről a házat, ahol élünk, de még mindig nem voltam elég bátor hozzá, hogy megnézzem, hogy néz ki. Vagyis, bátor lettem volna, csak lusta vagyok pár méterrel arrébb menni.
» Elkezdtem azon pánikolni, hogy hogy fogom a könyveimet tárolni költözés alatt, mert semmi masszívabb dobozom nincs. Úgyhogy lesz majd a Pepcoba egy kiruccanásom most hó végén, ha addigra nem zárják be azt is.
» Véletlen felmentem Pinterestre (Last.fm-re akartam eredetileg), erre ez a kép fogadott Julianról. Mondom, jó, elmentem a Lacrimas-mappámba. De a Pinterest másképp gondolta…

Áruld már el nekem Pinterest, ismervén a FTT világát, Julian hogy férne bele? 😀 Még a spin-offba sincs biztos helye! 😀

» Vannak terveim a holnapi poszthoz, hogy mi lesz a bloggal, de egyelőre még semmi biztosat nem árulok el róla. Majd gyertek vissza holnap ;).


Alább tudsz üzenetet hagyni.