Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/04/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2020. április 16.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Anna éppen Alice születésnapját akarná ünnepelni, mikor is egy idegentől kap ajándékot a kicsit, és elrabolják. Sose jobbkor, tényleg.

Amanda szemszöge

A sorozat nagykorúvá vált a 18. részével, aminek örülök is, így egyik kedvenc családomtól nem kell elbúcsúznom. Alice még viccelődött is Richard koponyáját tartva, hogy el kell mennie a születésnapi bulijára.
Most képzeljétek el, ezt hogy mondták el neki, hogy a nagyapád egy nagyhatalmú mágus volt, aki most egy misztikus jelekkel ellátott koponyában lakik, szarkasztikus a humora, és nagyon szeretné megtalálni a megoldást, hogy vissza tudjon emlékezni a múltjával kapcsolatban, amire a 13. rész (The White Lady) óta várok.
Meg Dorian is nevet váltott Anna hírnevének köszönhetően, így már ő is Gray. Nem, Oscar Wilde-nak ennek semmi köze.

A kézbesítő halott, a küldő halott. Alig kezdtem játszani, máris két halottat szedtem össze, pedig ez nálam ritka alig 15 perces játékidő alatt egy HOG-ban. Sőt, úgy tűnt, hogy a küldőt is megbízta egy Oliver Cooper nevű fickó, aki elég szenvedélyes gyűjtőnek bizonyult, és úgy tűnt, Anna a célpontja igazából, csak másképp nem tudta volna magához csalni a nőt.
Okos.
Úgy tűnt, Oliver azokra utazott, akiknek speciális képességei vannak, így Anna egyike volt a lehetséges áldozatoknak. Viszont tudta, hogy nem lehet könnyen manipulálni, ezért megfigyelte, és mikor látta, hogy van egy lánya, akinek a születésnapjára készülődnek, rögtön meg is született a terv a fejében. Két kérdés: 1. miért kellenek neki mások erői, és 2. mitől kattant be, hogy ezeket a gonoszságokat végrehajtsa?
Még az is kiderült, hogy Alice-nek is megvan a maga ereje (előző részből már tudjuk, hogy tud ő is a múltba utazni), már 6-8 évesen.

Anna Oliver fogságába esett, és elvette az erejét, de ott volt Alice, aki ki tudta menteni anyját a szorult helyzetből, de Dorian hazavitte, hogy ne legyen ott a veszély közvetlen forrásában.
Egy talált újságcikk szerint (nem is értettem először én sem, miért tartotta meg) több orvost okoltak a Graywitch kórházban történt tűzeset miatt.
Nyitott szemmel jártam onnantól, hiszen nem mindegy az ok. Lehet Oliver emiatt kattant be.
Még a segédje, Michael sem volt egy barátságos figura, mert mindig fegyver volt nála – itt már összekapcsoltam, hogy ő ölte meg a kézbesítőt, és a küldőt.
Ezek után találtam meg az 1. kérdésre a választ: fenyegetőnek tartotta az emberek különleges képességeit az emberiség számára, ezért feltalált egy szerkezetet, amivel megszabadíthatta szegény párákat tőle, de az erőt megtartotta. A hülye.
De hogy miért kellett meghalnia mindenkinek? Az egyik ilyen különleges erőkkel megáldott ember egy rendőr volt, és Michaelnek meg kellett őt ölnie, mikor le akarta őket tartóztatni, de erről Oliver sokáig semmit sem tudott. Amíg Anna Gray meg nem érkezett.

Anna amint visszakapta az erejét, elutazott Oliver múltjába, hogy felfedezhessük, miért változott meg annyira. A főnöke, Dr. Miranda kirúgta, mert az egyik páciensét nem akarta átadni a katonaságnak. Ketten azon dolgoztak, hogy a „különleges képességekkel sújtott” embereket meggyógyítsák, és úgy tűnt, az egyikük túl nagy veszélyt jelentett. Oliver azért nem akarta átadni az egyik beteget, mert a katonaság a képességét a saját hasznukra akarta használni. És mivel a fickó eléggé egy tüzes egyéniségnek számított, könnyű elképzelni, hogy akarta használni a katonaság… és ezért nem akarta Oliver elengedni, és emiatt Miranda kirúgta. Azt hiszem, íme a válasz a 2. kérdésre.
Meg kellett akadályozni a tüzet, majd a jelenbe visszatérve Michaelt a rendőrségnek átadni, és utána nyugodtan megünnepelni Alice születésnapját.

A bónuszban Anna és Dorian, valamint Luisa és John együtt készültek utazni Dorian szüleihez egy kis látogatásra, mikor az idő hirtelen megállt, de csak Anna tudott mozogni. Richard szerint is ez nagyon gyanús volt, nemhogy másképp.
Legalább adnának valamit, hogy láthassuk Dorian szüleit, vagy valami ilyesmi.
Egy Floyd nevű fickó utazgatott a múltban, hogy megmenthesse a feleségét, Ethelt egy szörnyű gyógyíthatatlan betegségből, és szeretett volna beszélni Oliverrel, akinek voltak módszerei, de azt nem úgy kellett, hogy időt utazik, meg megállítja, mert – Richard elmondása alapján – az univerzum összeomlásához vezethet az idő megállítása.
Egyszerűen meg kellett őt állítani, de Anna volt olyan jó fej, hogy kikeverte neki Ethel gyógyszerét, Richard meg segített visszafordítani az öregedést, így amint a veszély elmúlt, a Gray-család folytathatta az útját – csak már az idős Floyd és Ethel társaságában.

Szerintem

Szegény Dorian megint olyan műanyagnak hatott grafikailag. Valahogy a csapat nem tud oldalról arcokat rajzolni, mert sem Anna, sem Dorian nem nézett ki úgy, mintha jó lett volna az úgy nekik. Alice cuki volt, azon meg külön felnevettem, hogy a gyűjtendő kollekciók úgy néztek ki, mint Csodaország szereplői – Richard volt Chesire Cat, ahogy azt oldalt is láthatjátok. Meg kell zabálni ♥.

Grafika: 08/10 – Dorian, hát te meg hogy nézel ki?
Teljesítmény: 08/10 – speckó effektek levételével is fagyott néha jelenetváltáskor
Történet: 10/10 – mivel Michael kijelentette, hogy úgyis jönni fog bosszút állni, így biztos lesz 19. rész – de valahogy mindig előkerül egy bajba jutott Gray-családtag, bár szerintem, ha már meg lettek említve Dorian szülei, akkor hamarosan őket is láthatjuk


Alább tudsz üzenetet hagyni.