Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/04/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Hy darlings! ♥ \m/

Ismét eljött az ideje, hogy a lányok ehavi kérdéssorát kitöltsem. Mert nekem az összes ilyen tag kell, tudjátok.

01. Mit szeretsz a tavaszban?
Végre nem kell 15 réteg ruhában utcára menni, és elég egy kardigán/dzseki/mellény ahhoz, hogy az utcán legyek.

02. Van kedvenc tavaszi virágod?
Szinte mindegyiket szeretem, úgyhogy nem tudok választani. Azt hiszem az orchidea és a nárcisz tavaszi virágok, ugye?

03. Melyik a kedvenc tavaszi illatod?
A friss üde virágokat szeretem ilyenkor.

04. Szoktál tavaszi nagytakarítást csinálni?
Mindig kell, mert év végén ugye senkinek sincs ideje rá, mert ott van a karácsony, a szilveszter, és mikor mindenki eszik, szilveszterkor meg tombol, mint állat, hajlamosak elfeledkezni róla, hogy mekkora mocskot tudnak hagyni maguk után. Tisztelet a kivételnek, mert van, aki akkor sem hagy rumlit.
Én is nemrég estem neki a fürdőszobának, mert azt minden évben én csinálom. Egyszer rám lett osztva még kamaszkoromban, és azóta megragadt bennem.

05. Mi jut eszedbe erről az évszakról?
Újjászületés az, ami először eszembe jut, bár most mindenki lemaradt róla, hogy minden zöldbe borult. És megjöttek az oly sok mindenki által utált bogarak is -.-.

06. Szereted a kerti munkákat?
Sosem dolgoztam kertben, úgyhogy nem tudok erről nyilatkozni. Az, hogy mi volt a Simsben, az is csak egy butított változata volt mindannak, amit a valóságban meg lehet csinálni.

07. Mi az a tavaszi ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényből?
A bőr- és a farmerdzsekim. Azokat előszeretettel hordom reggelente, mikor még hűvös van, de azért érzed, hogy később bőven elég fognod, mert olyan szép már az idő.
Valamint én szeretek sima tornacipőt, vagy az egyszínű fekete cipőmet hordani. Bőven elég egy kis bokazokni hozzájuk, nem kell harisnya+vastag zoknit felhúzni.

08. Kedvenc tavaszi étel?
Nem eszem salátákat (kecskekaja, pfej), de ilyenkor mindig megkívánom a bakonyi húsos palacsintát. Egyszer ki akarom próbálni húsmentes változatban is.

09. Jobban odafigyelsz arra, mit eszel?
Ez egy másik poszt tartalma lesz, mert most az utóbbi 1,5-2 hétben vészesen elrontottam valamit, és ezt nagyon is érzem a testemen.

10. Te is megújulsz ebben az időszakban?
Minden évben eltervezem már év elején, de aztán rájövök, hogy nem csak lusta vagyok, hanem nincs akaraterőm sem. És most sokan nyugodtan ráfogják a koronavírusra is, de ahogy öcsém is mondta, a vírus nem gátolhat meg abban, hogy szinten tartsd magad.

11. Sokat kirándulsz ilyenkor?
Most sajnos nem, viszont van tervem, hogyha elmúlik végre ez a járvány az országban, hova fogok elmenni, mert rengeteg olyan hely van még a fővárosban, amit újra meg akarok nézni. Nosztalgiázni is jó lenne, meg persze, felfedezni.

12. Tartod a húsvéti szokásokat?
Nem, évek óta nem, bár szoktam ilyenkor sonkát/tarját enni, meg tojást is főzök, de különösebben nem. A gasztronómiai értéke inkább az, ami megfog.

13. Szoktál tojást festeni?
Gyerekként festettem utoljára, és az sem tegnap volt.

14. Van kedvenc tavaszi zenéd?
Jó, guilty pleasure time. Minden évben tavasszal egész egyszerűen megkívánja a fülem. Nem tagadom. Olyannyira, hogy egy rövid szerepet kapott már a spin-offban is.

15. Mik a terveid a tavaszra?
Nem elkapni a vírust? Mindenkinek keresztülhúzta a számításait. Én is először úgy éreztem, hogy totál felesleges az idei Filofaxom, de aztán rájöttem, hogy a melós napokat, és a blogos haladásaimat simán tudom vezetni attól még, hogy nincs minden találkozó vagy mozi, vagy közösségi esemény feljegyezve.

16. Mi a kedvenc tavaszi smink terméked?
Nincs kimondottan kedvenc.

17. Kedvenc tavaszi körömlakk trend?
Minden, ami nude és pasztell.

18. Mit gondolsz a most kialakult helyzetről?
Ez is egy olyan poszt, amiről akarok egy másik posztban hosszabban értekezni, mert amíg még bejárok, látom a korlátozás hatásait, és azt egy bekezdésben nagyon nem tudnám pontosan összefoglalni. Pár szóban csak annyit tudok, hogy ijesztő, és rengeteg a buta ember.

19. Otthon tudsz maradni, vagy muszáj elmenned, dolgozni?
Egyelőre még be tudok járni a munkahelyemre, igaz, egyre korábban, de legalább van hova. Viszont nem kaptunk hamis ígéretet arra, hogy nem fogunk a többi bolt sorsára jutni, van már rá terv, de többet nem szeretnék elárulni.

20. Mivel töltöd az így kapott szabadidődet?
Javarészt a mobilos játékaimmal nyomom.

21. Van olyan újabb „képességed” amit megosztanál velünk?
Vészesen hamar rá tudok jönni, mikor hülye az ember annyira, hogy ne foglalkozzak azzal, hogy több időt akarok vele tölteni, mint amennyit szükséges.

22. Alakultak ki új hobbik nálad?
Egy napot elrontottam arra, hogy a Simset próbáltam megcsinálni, úgyhogy most egy darabig nem fogtok Sims 3-as posztokkal találkozni. Ott van egy csomó könyvem, valószínűleg azokkal fogok foglalkozni, de jelenleg a mobilos játékaimmal nyomulok, vagy írok.

23. Szoktál otthon sportolni?
SzokTAM a helyes megfogalmazás, de egy másik posztban fogok erről részletesebben írni, megígérem.

24. Milyen a napi rutinod?
Melós napokon elviszi a napom 3/4-ét a meló, az utazás, itthon pedig eszek, írok, lezuhanyozok, majd kockulok.
Nem melós napokon igyekszek nem akkor felkelni, mikor általában szoktam (eddig nem jött össze), reggelizek, megnézem az e-mailjeimet, lezuhanyozok, rendet teszek, ha kell, aztán írok, kockulok. És igen, valahova ide kellene a testmozgást is besüllyeszteni, de még nem vettem rá magam a tényleges változtatásra.

25. Van olyan program, amit keresztülhúzott a Korona vírus?
Idáig 3 koncertem ment a lecsóba, és már úgy érzem, hogy a többiek is el fognak maradni. Most a hét végén mentem volna Berlinbe, de azt áttolták júliusra. És már most úgy érzem, hogy az sem fog megmaradni a helyén, mert több számítás szerint is akkor fog csak tetőzni a vírus. Most nem akarok itt rhage-elni emiatt.

26. Rajta is kiszokott jönni a Tavaszi fáradság?
Mindig kijön. De nem kell ahhoz tavasz, hogy kijöjjön. Néha a telihold egyik mellékhatása, hogy Csipkerózsikánál is álmosabb vagyok.

27. Mit tervezel a tavaszi szünetben?
Nincs nekem szünetem, úgyhogy igazából semmit.

28. Kedvenc húsvéti ételed?
Mindig is szerettem a kalácsot sonkával vagy tarjával.

29. Kedvenc tavaszi könyv, sorozat, film?
A válaszaim ugyanazok lennének, de már elterveztem, hogy beújítok nem természetfeletti témában járó könyveket. Hanem csak sima kis történelmi romantikusokat.

30. Mikor rakod el a téli ruháidat?
Mikor először nem mínuszokkal kezdődött a reggel, én már akkor elpakoltam őket.


Alább tudsz üzenetet hagyni.