Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/04/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 8 | Kategóriák: Blog

Hy darlings! ♥ \m/

Pontosan két évvel ezelőtt osztottam meg először, hogy hány könyvvel rendelkezem. Nos, a helyzet nem volt valami biztató, meg igazából szégyelltem is a dolgot rendesen, mert hogy merem magam könyvmolynak vallani, ha csak ennyi könyvem volt/van, miközben mindenki olyan sikerkönyveket olvas, mint az Éhezők viadala, vagy az akkor nagy sikernek örvendő Alkonyat.
Igen, pont azt a két példát hoztam, amik közül egyik sem érdekel különösebben, de aki meg tud győzni mind a kettő mellett 15-15 érvvel, hogy megéri könyvben időt fordítanom rá, az kap valamit ;D.

Ebben a posztban szó volt róla, hogy 39 könyvem volt. Nos igen, ez egyetlen könyvtárnak sem jó. Akkor is megfogadtam, hogy apránként elkezdem bővíteni, hogy legalább a sorozatok egyben legyenek, ha már a többi érdekelt nincs még itthon.
Most, pontosan 2 évvel később pedig tovább olvasva láthatjátok, hol tartok éppen. Messze még a vége, de már jelentősebb változások történtek.

És így néz ki most. Még a két Witcher könyv megérkezése előtt készült, és már múltkor is lefelejtettem rajta három könyvet, azokat láthatjátok a tetején. És az első Vámpírakadémia sincs, mert azt a táskámban felejtettem ^^”.
Csak az újdonságokra térnék ki elsősorban.

A fent levő három könyvet totál elfelejtettem múltkor, de ebből 2 vámpírokról szól. Az biztos, hogy azt a nagy Vámpírkönyvet nem adom el. Még Papám vette nekem, miután letettem a matekérettségit. Inkább eszmei értéke van.
Edgar Allan Poe-nek egyelőre ez az egy könyve van meg nekem, négy novellát tartalmaz, és azóta követem Gris Grimlyt. A fickó eszméletlen tehetségesen rajzol.

1. oszlop
» Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja van a Halálos csók alatt, aminek a borítója tetszett meg elsőként, utána a fülszövege, de őszintén megmondom, egy ideje a polcomon várja, hogy elolvassam. Mert még mindig azt mondom, hogy amíg nem végzek a nagy tervemmel, addig nem megyek a többiekre.
» Gena Showalter: Az alvilág urai sorozatából sokáig csak Lucien és Anja könyve volt meg nekem (könnyű is megtalálni, mert csak az Éjsötét csóknak nincs a gerincén a címe). Azóta igen, voltam olyan szerencsés, hogy egy-egy példányt be tudtam szerezni a nehezen megszerezhető példányokból is. Az Éjsötét vágyak és Éjsötét hangok aranyárban úsznak, és nagyon résen kell lenni, hogy ki adja pénztárcabarát áron.
» Jeaniene Frost: Az éjszaka hercege sorozata nem volt igazából betervezve, pedig a Cat és Bones évek óta várólistás a beszerzendők közül, de így legalább a Vladról szóló két könyvet nem kell levadásznom. Meg elviekben idén jön a harmadik rész, de ki tudja, hogy áll így a kiadó a vírus idején.
» Böszörményi Gyula: Rémálom sorozatának égre-földre keresem a 2. részét, a 6… 5… 4…-et, mert az sehol sincs, és ha van is, az eredeti ár háromszorosáért adja… értem, hogy ritka a könyv, de hátha csak rosszkor voltam rossz időben eddig.
» Alatta két egykekönyv, Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul és Bram Stoker: Drakula kötetei szerepelnek. Gyakorlatilag a Dracul valóban tekinthető a Drakula előzményének. Viszont, azóta kijött egy újfajta borítóval a Drakula, én meg vagyok annyira elvetemült Drakulista (ezt elvédetem), hogy kell azzal a borítóval is.
» Roderick Gordon – Brian Williams szerzőpárostól nagy nehezen sikerült beszerezni a sorozatuk további példányait, mert a Földmély titka is a fehér hollók táborát erősítik, de a kis lelkem nyugodt, nem kell hajtóvadászatot szerveznem értük.
» J. K. Rowling sokunk gyerekkorát aranyozta be Harry Potter történetével, és szerencsére, a jövő generációi is ismerni fogják a nevüket, mert ennyire tökéletes világot Tolkien óta nem találtak ki. Két éve még nem is álmodtam arról, hogy nekem meglesz a 7 könyvből 4, és már tervezem, hogy a kiegészítő köteteket is beszerzem.

2. oszlop
» Charlaine Harris: True Blood sorozatát előbb láttam az 5. évadig, minthogy elkezdtem olvasni, de Hamilton mellett ő 2020-2021 nagyon első listása. Pont azért, mert még Harris könyvei azok, amiket könnyebb beszerezni, mert viszonylag sok példányban nyomtatták a csőd előtt. Egyelőre az első három van meg, és már elkezdtem olvasni a 2. könyvet is, de lassan haladok.
» Kresley Cole: Halhatatlanok alkonyat után sorozatából csak az első két könyv volt meg eddig, így aztán erre a napra már csak 5 hiányzik, de azokat nem lehet megtalálni. Egyszerűen idáig akárhányszor kerestem, nem találtam elfogadható áron őket. Jó, még az Elfojtott üvöltés biztos, hogy haza fog költözni, de az előtte levők (Vámpírvér, Vámpírzóna, A sötétség démona, Az álmok sötét harcosa) nehezebben.
» Darren Shan: Vámpírkönyvek sorozatából pont az utolsó hármas hiányzott sokáig, így akárhányszor olvastam, sosem tudtam meg, mi a történet vége – legalábbis mostanáig így volt, így már alig várom, hogy újra találkozzak kamaszkorom vámpírjaival.

3. oszlop
» Andrzej Sapkowski: Vaják sorozatát nem kell bemutatni, most a világ is erről beszél, hogy így meg úgy jó a sorozat, a játékot is sokan újra elővették stb. Itthon a régi borítós könyvekkel én még valóban szemeztem is, pont a játék miatt, de a könyveket már akkor is nagyon sokért adták. Néha a mai napig a szemem elé kerül egy 70-80 ezer forintos ajánlat, a teljes sorozatért. Akkor már nem jobban megéri megvenni az új kiadásokat?
» J. R. Ward: Fekete Tőr Testvériség sorozatát nem kell bemutatnom, de viszont durván három hónap alatt lecseréltem az egészet az újabb borítós kiadásokra, és azóta is rendszeresen előrendeltem az új példányokat. Bár a Tolvajnak még csak a feléig jutottam, spoilereket nem kérek, köszönöm. Sajnos a vaku pont náluk jelentkezett, de elég könnyű felismerni azt a sok tőrt :D. És nem, még mindig nem engedek abból, hogy újra kiadjam őket a kezeim közül.
» Lara Adrian: Éjfél szülöttei sorozatát sajnos utolérte a kasza, de még sikerült megszereznem a 8. kötetet, Az éjfél fogságában-t. Sokáig A vámpír bosszúja és A vámpír sírja volt az, amit nagyon vadásztam, de voltam olyan szerencsés, hogy egy napon vehettem kézbe őket. Nem, ők sem mennek sehova.

4. oszlop
» P. C. és Kristin Cast: Az Éjszaka háza sorozatát elég régóta gyűjtöm, de még mindig nem értem a végére. Valahogy sosem jutottam oda, hogy a megjelent kilenc könyvet egyben szeretném látni, pedig már nagyon-nagyon közel vagyok ahhoz, hogy befejezzem. Még viszonylag hamar meg is tudnám valósítani eme remek tervem, mert már csak a Megkísértve, a Megperzselve és az Elrendelve hiányzik.
» Darynda Jones: Charley Davidson sorozatát Warden anyám „ajánlásával” adták ki, és bár csak három kötet jelent meg eddig, ebből is a középső az, amit nem lehet normális áron megtalálni. Legalábbis mostanáig nem találtam meg, de talán jövő héten kivitatkozom magam azzal, hogy megrendeljem-e a 2. részt, mert egy helyen megtaláltam (csak a szállítási költség nem fog tetszeni).
» Egy ingyen kötet volt a Nyírd ki ezt a naplót!, de őszintén megmondom, bele se néztem még, mert nem akarom tönkretenni a drágát.
» Madeleine Roux: Asylum sorozatát már csak a borítói miatt is el akartam olvasni, azonban sokkal többet kaptam, mint simán kísérteties hangulatú borítókat. Magában a könyvben is szerepelnek olyan képek, amik segítik jobban láttatni a cselekményeket, amiket az írónő oly nagyszerűen megírt. Nekem legalábbis ez az elmegyógyintézetes, kicsit múltidézős téma nagyon bejött.
» Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozata egész szépen kezd gyűlni, ahogy látjátok. Bár meg kell hagyni, nem mindegyiket az Agave akcióin belül szereztem, de azért haladok lassan. Ha az első kettő (Bűnös Vágyak, A nevető holttest) is meglenne, simán nekiállnék már végre az Olvasónaplónak.
» Ugyan csak még Laurell K. Hamilton, csak most a Merry Gentry sorozata. Azt mondják, hasonlít Anitára, de mégsem, mert itt tündérek vannak, és nagyon jól látjátok, csak egyetlen egy kötet hiányzik, az is A holdfény csábítása. Úgy érzem magam ilyenkor, mint Hannibal a kapuk előtt. Közel a cél, de mégis távol.

Ennyi lett volna eddig a gyűjtésem. Mit szólnátok hozzá, ha egy év múlva ilyenkor ugyanúgy megmutatnám a drágaságokat, csak az újoncokkal?


Hagyj kommentet!
május 23 2021

Szia! szép gyűjtemény, látom, te is hűséges vagy, ha egy író/sorozat megtetszik, akkor megveszed a többi könyvet is. Az én könyvtáram is tele van ilyen sorozatokkal.

május 24 2021

Szépen gyarapítottad a könyvtáradat! Sok érdekesség található közte! Kíváncsian várom, hogy egy év múlva mennyivel sikerül felülmúlni a mostanit. Így tovább!

május 25 2021

Nagyon jólnézki a gyűjteményed. :). És ami nekem külön bejön ( poszztól függetlenül) a kinézete a blognak. :). Egész helyes a fejlécen lévő pasi. :D.
Én is nagyon szeretme a könyveket, és próbálok hű maradni az íróhoz. :).

május 25 2021

Biztos vagyok benne, hogy egy év alatt ez még jobban bővült. Egyébként nagyon szép gyűjteményed van. A vámpírosok tuti, hogy baromi jók lehetnek * . * Remélem lesznek majd sorozatok mindegyikből egyszer (tudod, én azt jobban szeressem) 😀

május 25 2021

Kresley Cole könyveket imádom, bár nagyon régen olvastam tőle. De kb tini koromban oda voltam meg vissza tőle. A gyűjteményed szuper, jó kis időtöltés lesz 🙂

május 28 2021

Még mjndig több, mint amennyi konyvem nekem van. Én nem ilyen fajtákat olvasók igazán hanem onfejlesztos konyveket 🙂 de néha ritkan le kot egy egy hasonló regény is.

május 28 2021

Húh, gyönyörű gyűteményeid vannak! *.* Szerintem meg, mondd magad könyvmolynak nyugodtan! 😀 Nekem van mit bepótolnom őszintén…Mert amiket tavaly beszereztem azokat még nem olvastam ki…(Szégyellem is magam miatta rendesen xD). Én általában, ha megtetszik egy író könyve, akkor általában megveszem/beszerzem a könyveit, ha pedig nem tetszik meg, akkor is adok esélyt a következőre, kb 2-3 könyvnél már biztosan jókat ír. 🙂 Én úgy gondolom, hogy meg kell azért adni az esélyt annak is, még ha maga az aktuális könyv nem tetszett meg.

Remélem bővülni fog majd még sok-sok könyved. 🙂

október 02 2021

Szép gyűjteményed volt 😀 Mivel én többnyire csak azokat a könyveket olvastam nyomtatott formában, amik a bátyámnak megvoltak és a többit ebook/pdf formájában (Amazon Kindlen, gépen, telón), ezért azért jóval több könyved van, mint nekem. A felsorolt könyvekből én csak a Harry Pottert olvastam gyerekként, de ha majd újra megjön a motivációm a rendes könyvek olvasásához, akkor biztos szemezgetek innen. Szerintem a Vajákot egyszer ki is akarom majd olvasni.

Alább tudsz üzenetet hagyni.