Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/03/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Paranormal Files

Megjelenés: 2020. március 13.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Két régészt katatón állapotban találtak, miután megnyílt egy kiállítás. Ami furcsa, hogy körülöttük homokot és megégett írásokat találtak, de nagyobb fertőzésnek nincs nyoma. Rick Rogers pedig véletlenül ismeri azt, akinek ezek a kutatók dolgoztak.

Amanda szemszöge

Rick előzetesen megtudta, hogy Arthur fedezett fel valamit, amihez segítséget kért. Egy ifjú kutató, Isaac Silva látogatta meg, aki nagyon izgatott volt egy nemrég feltárt maja temetkezési hely miatt. Egy csapatot állított össze, és hamar kiderült, hogy a tárgy, amit találtak, legendás, és alig akarták elhinni, hogy valóban létezik.
Több tárgyat találtak, elosztották egymás között, mindenki a sajátjával foglalkozott, amíg egyik este Isaac rettegve hívta fel Arthurt, hogy egy homoklény vette őt üldözőbe. Mire Arthur odaért, Isaac tele volt homokkal, a szemei pedig pupilla nélkül kifehéredtek. Az orvosok szerint ez „komoly emlékezett vesztés”, de ez nem természetes.
És nem Isaac volt az első, aki ilyen helyzetbe került, mert a másik kutató, Darina is hasonló sorsra jutott, és Arthur félt, hogy a homoklény a következő.
Rick meg pont az ilyen paranormális esetekre szakosodott, csókolom.

Rick azonnal a régészeti központba ment, de ő is homokot és dulakodás jeleit találta már csak. Arthur a szekrénybe menekült, de ő is ugyanabba az állapotba került, mint Isaac és Darina.
De szerencsére Rick végre dolgokat talált, amik nekem is segítettek összerakni a puzzle darabkáit.
Találtak egy temetkezési helyet Basin északi részén. Először tükör, ősi táblák és egy tekercs került elő, amiken kihalt nyelven írtak valamit, miközben a gömbön, a tőrön és a törzsi nyakláncon még több ilyen volt, amit persze, hogy nem értettek. Később, szétosztották, ki mivel kell, hogy foglalkozzon. De egy amulettet nem találtam meg.
Rachel az ősi történelemben okos, Darina és Isaac pedig magasan képzett régészek. Így Rachel kapta a holt nyelvet, Darina kapta az üveggömböt, míg Isaac kapta az ősi fegyvereket.

Elsőként Rachelt mentettük meg, nála volt valahogy Darina üveggömbje, de nem is ez a lényeg, valami homokszellemet űztünk el. Azért jött Arthurhoz, mert megfejtette a táblákon az írást, és van róla leírás, mivel állnak szemben, de egy galériában van kiállítva.
Bejutni először nem volt egyszerű, egy régi metróállomáson kellett valahogy bejutni, de ott megtámadott minket a homoklény, Rachel elvesztette a kabala karkötőjét, de megtaláltuk. Mert az fontos volt.
Közben kiderült, hogy a homoklény az egy biztonsági őr, aki kinyitotta a dobozt, amit nem kellett volna. A hülyéje. Ráadásul a galériában újra kellett harcolni vele, majd megszerezni az ősi táblát. Rachel megfejtette gyorsan, mert egy bizonyos Őrző is szerepelt benne.
Később visszamentünk Arthurhoz, aki nagyjából emlékezett arra, mi történt. Miután beszéltek, letették a telefont, megjelent a homoklény, ezért gyorsan elrejtette a tükröt, mert a legenda szerint „az a kulcs, ami megnyitja az utat a próbákhoz”.
Arthur szerint a homoklény a tükör után jött, de még időben elrejthette, ezért Ricknek adta.
Rachel meg Rick visszatértek a metróállomásra, végrehajtottak egy rituálét, amivel azonban a két szereplő testet cserélt, ezért Ricknek segítenie kellett Rachelnek használnia az erejét a homoklény ellen.

Megegyeztek a csata után, hogy elmennek Gabriel partijára, mert nála volt a másik tábla, de ehhez el kellett terelni a figyelmét, hogy az irodájába jussanak. Azonban, amint Rachel megszerezte a táblát, fogta magát, és lelépett. Gabriel egyébként Isaac testvére.
Gabriel azonban elárulta, hogy nem bízott már a kezdetek óta Rachelben, ezért négyük között úgy osztották fel a tárgyakat, hogy az értékesebbek kerüljenek inkább hozzájuk. Gabriel kereste az Érdem próbáit.
Innentől kezdve jobban érdekeltek a Próbák, mintsem az egész homokszörny meg mindenféle kutatás. Ez olyan, mint a Draculában volt a Sárkány útja.

Egy fura helyen megtaláltam a Próbák történetét:
Sok ezer évvel ezelőtt, mikor még volt mágia a világban, a Tudás pedig ajándék volt, megszületett a Nemes Rend. Ahogy azonban telt az idő, a kapzsiság és az erőszak megjelent az emberek fölött, a Rend elrejtette az utat ehhez a Tudáshoz, és megszülettek az Őrzők. Az Őrzők találták ki az Érdem próbáit, hogy eldöntsék, ki érdemes a Tudásra.

Mire Rick mehetett volna Rachel után, megjelent az egyik Őrző, feltett egy kérdést, amire helyen válaszoltunk, ezért mehettünk tovább a Tudás után. Később csatlakozott hozzá Gabriel is. A hely valahol a sivatagban volt egyébként. Lassan mindketten végigmentek a Próbákon, és meglepetésként az Őrző elárulta, hogy a kulcs a Tudáshoz az empátia.
Rachel kiakadt, hogy nem az a tudás, amire ő számított, és bocsánatot kért Ricktől mindenért.

A bónuszban Rachel főnöke jelentkezik be a nőnél, hogy utána kéne nézni azoknak a maja feltárásoknak, mert van ott egy holt nyelv, és kapóra jönne az a nagy felfedezés.
De ő már előrébb járt, és már levelezett Arthurral róla.
Egyből Arthurhoz ment, ahol találkoztunk Darinával is, és segített nekik egy vizsgálatban, de a végén megjegyezte, hogy nem tudják, mivel állnak szemben. És végül ő küldte a homoklényt Darinára. Végül a Próbákig követtük az útját, mi történt vele, amíg Rick rájött a dolgokra. És a végén még két lelket is felszabadított.

A végén Rick küldött neki egy e-mailt, hogy ne legyen elkenődve, mert legalább élnek, és küldött egy linket, hogy ki mit csinált közbe, de Rachel megkérdőjelezte a dolgot, mert nem értette az Őrző „ajándékát”.

Szerintem

Valahogy az egész játék izgalmasabbnak tűnt végigjátszva, mint így leírva, de az Őrzőt elfogadnám itthonra. Én hülye nem szedtem ki a játékfájlok közül, mikor megtehettem volna. Shame on me.
Viszont lehet, hogy lesz ennek folytatása, vagy valahogy Rachel előkerül, mert a végén nem volt túl elégedett.

Grafika: 10/10 – csak az Őrzőért és a tájakért
Teljesítmény: 10/10 – speckó effektek nélkül hibátlan
Történet: 09/10 – lezáratlannak érzem a játékot


Alább tudsz üzenetet hagyni.