Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/03/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Mindframe

Megjelenés: 2020. március 5.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
William Rodgers egy különleges személy – emberek fejébe látva látni tudja az emlékeiket és a gondolataikat. Ez pont kapóra is jön neki, mikor őt és társát egy kamionsofőr elleni támadáshoz vezénylik ki.

Amanda szemszöge

Egy újabb sorozat, ahol a férfi főszereplőnek különleges képességei vannak. Nathaniel Wilson, Rick Rogers után megkaptuk William Rodgerst. A három csapat, ha összedolgozna, nagyon vicces természetfeletti sorozatot tudnának összehozni, de hagyjuk is :D.

William társával Emilia Cortez nyomozónővel megérkeztek egy benzinkúthoz, ahol a sofőr nem emlékszik semmire, de William az erejét kihasználva rögtön megtudta, hogy valaki egyszerűen bepancsolt neki egyet, és egy sas tetoválása volt a bal csuklóján. A másik sofőr bevallotta, hogy pénzt kapott ezért egy álarcos alaktól, de az is átverés volt, mert semmi pénz nem volt benne, csak egy számla, és végül kiderült, hogy a levél William számára volt címezve. Az elkövető magát The Designer néven emlegette, és már tudtam, hogy csak egy szimpla elmebeteg. A kamion belsejébe irányította, ahova elrejtett egy karkötőt. Ez a karkötő adott neki fél órát, hogy a megadott helyre menjen, különben mérget fog a szervezetébe jutni, és lehet hívni a sírásókat.
Egy parkba küldte, ahol meg kellett mentenie egy fickót, aztán a Designer közölte, hogy ad neki egy óra pihenőt, de ne menjen messzire. Kösz. Nagy segítség vagy. Egyébként valamilyen Stone a neve, és láthattuk, hogy a Designer hogy rabolta el egy húsfeldolgozó üzem parkolójából, ahonnan hazafelé indult.
Az üzemnél derült csak ki, hogy Emilia fogoly lett – hogy mikor Stone-t vitte haza? – és ahogy kiszabadítottuk, a Designer foglyul ejtette mindkettejüket. Kiderült, hogy Stone a Designer, és azon a programon ő is részt vett 1998-ban, amin William is, de az erőt csak William kapta. Ez nem tetszett neki, ezért úgy döntött, magához veszi Will vérét, és akkor neki az jó lesz.
Egy fenéket lesz jó, de ezt ez a Weasley-szökevény nem tudta.
Viszont, valamiért csődbe ment a TP1 nevű szervezet, ami kísérletezett, és Piere Mortimer, a vezető kutatóorvosa tagadta a vádakat, hogy ő csinált volna valamit rosszul, de még a titkos tulajdonosokat sem ismerte. Eltelt azóta 20 év, és Piere vallott, de a családja eltűntként tartja nyilván.
Emilia a közeli kikötőben volt fogoly, és siettünk, mert Stone szerint fulladás vár rá. Az meg nem lenne jó. Emilia azonban ki tudott jutni a tengeralattjáróból, ahol Willre fulladás várt volna, de okosabbak voltak, mint Stone, és kijutott.

Stone egy metróállomást szemelt ki magának Will erejének másolásának, ezért ott akarta végrehajtani a kísérletet. Sőt, egy emlékből kiderítettük azt is, hogy Stone rabolta el Piere-t, és erőszakot alkalmazva kiverte belőle a megoldást, így Will vérére nincs is szükség igazából, így is meg tudja alkotni a saját agykontrollos tervé, ami nem csak a város egy bizonyos részét érintette volna. még jó, hogy időben lekapcsoltuk.

A bónuszban eltelt két hét, mióta Stone-t évtizedekre lecsukták. Emilia kihívta az irodájából, hogy megtalálták Piere-t, a TP1 tudósát, akiről azt hitték, Stone megölte. Piere szemlátomást továbbra is folytatott egy titkos laborban kísérleteket, és két kísérleti nyula, Luella és Martin eltűntek. A két fiatalt kellett megtalálni. Mindkettő egy elhagyatott bevásárló központban volt, bedrogozva, és ha ők meghalnak, nincs bizonyíték Piere ellen.

Szerintem

Nyitásnak jó volt, ez tény, bár néha éreztem áthajlást egy-egy előzőleg megismert főhős között, de nincs az ellen kifogásom, hogy a nemek aránya egyenlő legyen a gonosz elleni küzdelemben, és ez a kicsi természetfeletti vonás is ad egy pluszt a játéknak.

Grafika: 10/10 – szokott MHG színvonal
Teljesítmény: 09/10 – néhol idegesített a keskeny képernyő, de nem volt amúgy vészes
Történet: 10/10 – lassan összerakom a nagy természetfeletti megoldó csapatomat, úgy érzem


Alább tudsz üzenetet hagyni.