Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/03/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 2 | Kategóriák: Tags

Hy darlings! ♥ \m/

Bár már jócskán lement márciusból pár nap, csak most volt úgy időm végre kitölteni a lányok ehavi kérdéssorát. Nekem így sokkal könnyebb, ha egyszerre kell kitölteni, addig sem nőnek a befejezetlen posztok számai ^^”.

1. Mi a terved márciusra?
Nem akarom elkapni ezt a szerencsétlen vírust, meg készülni az utazásra a mindenféle rendelet mellett. Amúgy lesz egy posztom a vírus körüli mizériáról. Akár like-vadászatnak fog hatni, akár nem.
Szeretném befejezni a könyveimet, amiket éppen olvasok, akkor telefonra találni egy jó ebook olvasó alkalmazást, hogy végre visszahozhassam az Olvasónaplót a blogra, meg etc.

2. Hogyan készülsz fel a tavaszra? (Ruhatár, arcápolás, rutinok)
Elkezdtem színesebb ruhákat hordani. Mármint maximum a bakancsom fekete, de minden más színes. Nem mindig fekete a körmöm, naturalista sminket viselek, és igyekezek változatos frizurákat lelesni, hogyha amint megérkezik végre a jó idő, akkor úgy hordhassam a hajam.
Ruhatárat pedig apránként bővítek, most is vettem nemrég két pólót a Pepco-ban, de azt majd egy haulban.

3. Írj magadról 5 furcsa tényt.
Feladtátok a leckét, csajok… furcsa tény… mi számít furcsaságnak?
» 1. Képes vagyok a mogyorós-csokis krémet sajttal és fahéjjal enni. Kenyérrel.
» 2. Előbb vagy utóbb mindenkinek adok valami becenevet, mert valamit tesz, amiért kiérdemel egyet tőlem. Így kapta egy ismerősöm a Prince Charming fedőnevet. De nem olyan ő, mint a Shrekből Szőke, ne aggódjatok, még csak nem is szőke a valóságban sem xD.
» 3. Ha fülhallgató van a fülemben, értelemszerűen nem érek rá beszélgetni. Nevezzetek bunkónak, de szeretek olyankor magamban lenni.
» 4. Elvből nem járok este haza az egyik busszal, mióta fejben nézeteltérésem akadt a buszsofőrrel. Csak mert tetszett neki egy korabeli nő. Istenem, férfiak.
» 5. Mindig pontozom a számomra szimpatikus egyéneket melóban. A legrosszabb átlag eddig 6/10 volt.

4. Mesélj egy filmről, amit sosem fogsz elfelejteni.
Most nem fogok rajongani a Drakula fölött, úgyhogy kiemelném Az Ördög Pradát visel c. filmet, mert ott olyan tanulságokat kaptam a munkáról és a barátságokról, hogy az hihetetlen.

5. Mi volt a legutóbbi jó cselekedeted?
Mikor szétosztottam egy tábla csokit.

6. Mutass egy vicces videót, amit utoljára láttál.
Rengeteg macskás meg kisállatos videót láttam, de kiemelni nehéz is lenne bármelyiket is. Főleg, hogy nehéz lementeni egyáltalán, hogy blogban megoszthassam :D.

7. Mit álmodtál utoljára?
Találkozóm volt Charminggal, aztán valami oknál fogva lekapott. De hosszan, nem csak pár másodpercig. Azóta is gondolkodom, hogy miért. Tavaszodik, vagy ez egy jel, hogy figyeljek a környezetemre?

8. Nőnap. Mi a véleményed erről a napról?
Igazából jó dolog a nőnap, mert ilyenkor annak is érzem magam – más kérdés, hogy elhalmoznak virággal meg csokival, de úgy különösen nincs nagy jelentősége számomra.

9. Tudjátok, hogy mikor van a nemzetközi férfi nap? Szoktátok tartani?
Később, mint a nőnap, de hogy mikor, azt meg nem mondom nektek most. És nem, öcsémet én mindennap ünnepelem, nem kell ahhoz külön nap. Plusz, ha a történelmi vonatkozását nézzük, akkor a pasikat igazából nem is kellene kiemelni, mikor évszázadokig Istenként kellett tisztelni néhányukat.

10. Van bakancslistád? Muti.
Tessék.

11. Oszd meg velünk a kedvenc youtubered/instagrammered és meséld el nekünk, miért őt szereted a legjobban.
Kedvenc közül sok van, de akkor kiemelném Radics Petit. Peti azért is nagy kedvencem, mert egyrészt metalhead, mint jómagam, másrészt pedig a saját szemszögéből próbálja jó útra terelni az emberiséget a maga humoros módján. Igen, vannak káromkodásos pillanatai, de tegyük őszintén a kezünket a szívünkre, ki nem szokott káromkodni?
Nagyon tanulságos egy-két videója, de ezek mellett nagyon szeretem a szinkronparódiát is, és a mai napig csodálkozom azon, hogy nem fedezték még fel. Bár akkor ugyanúgy fogja kapni az ívet, mint szerencsétlen Dancsó, mert be mert ülni a kamerák elé, csak nem a YouTube-on.

12. Kommentelj 5 követődhöz/kedvencedhez, hogy tudják, hogy figyelsz rájuk/szereted őket.
Az a baj, hogy alig van rendszeresen blogoló blogger, így nehéz volt nem csinálni itt semmit.

13. Mutass egy egyszerű receptet, ha van ilyen posztod, azt is belinkelheted.
Mert úgyis meg akartuk csinálni most a hétvégére:

KÓKUSZGOLYÓ
» 80 dkg kekszmorzsa
» 4 ml rumaroma
» 15 dkg cukrozatlan kakaópor
» 10 dkg cukor
» 50 g kókuszreszelék
» 1 dl tej

» A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, a kakaót. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy szépen össze tudjuk dolgozni, ne legyen nagyon puha, de figyeljünk arra, hogy száraz se maradjon, mert akkor szétesik.
» Apró gombócokat formálunk belőle, és kókuszreszelékben hempergetjük.
» 1-2 órára hűtőbe rakjuk keményedni.

14. Mi/Ki az, ami motivál?
Warden anyám abban, hogy jobb legyen az íráskészségem, hiszen miatta látom még mindig, hogy egyszer a gyerekeim napvilágot látnak, és a könyvesboltban is láthatom őket.
Julian abban, hogy miatta (is) nem árt fejleszteni az angolomat, és valahogy azt is észrevettem, hogy magabiztosabb vagyok, mint korábban. Vagy ez még 2018. júniusának a hatása? *gondolkodó fej*
Lili pedig abban, hogy olyan életet adhassak meg neki, amilyet minden macska megérdemel.

15. Március 15: Mesélj a Ti/városotok hagyományairól ezzel a nappal kapcsolatban.
Budapesten most minden elmarad, de igazából ilyenkor mindig volt valami beszédféle, amit persze kísért némi ellenkezés politikailag, de nem hatott meg. Suliban ilyenkor nem kellett bemenni, volt egy ünnepség a forradalom miatt, és egyszer nem viseltem kokárdát.

16. #throwback2019 – egy kép, egy emlék
Mert nézzétek már meg, életem egyik legmeghatározóbb pillanata volt. Mintha ott valami megváltozott volna bennem. Még mindig köszönettel tartozom annak a srácnak, aki anno ezt lekapta, mert még mindig hihetetlen. Amik meg azóta is történtek, pláne. (pls, don’t read my blog throughfully).

17. Gyűjtesz valamit? Mesélj róla.
Könyveket, lemezeket, gyűrűket, lakkokat, Simsbe pedig pasikat gyűjtök.
» Bár kevés könyvem van (kb. 100) nagyon szeretek olvasni, és hogy még több jó történethez jussak hozzá, úgy döntöttem, előbb e-bookként olvasom el, és ha eléri a négy csillagos értékelést, akkor hazaköltöztetem.
» A lemezeket nem kommentálnám, metalhead vagyok, nekem mindig kell valami új zene.
» Gyűrűket azért, mert nem érzem meztelennek a kezem. Ugyanez vonatkozik a körömlakkokra is.
» A Simses pasigyűjtés meg leginkább a még mindig névtelen spin-offnak köszönhető, bár már kezdem úgy érezni, lassan megütök egy Anita Blake hatást, pedig mindössze kettővel szűrte össze a levet a hősnő, nem mindenkivel… de úgyis megkapom erre is a bélyeget.

18. Hogyan írnád le a stílusod?
Girly Metalhead. Mert igenis lehet úgy keverni a stílusokat, hogy az ízléses legyen, és direkt figyelek, mikor melyik nem passzol esetleg ehhez. Néha szoktam rózsaszínt csempészni a feketébe, és nem esek a ló túloldalára. Ha van koponyás dolog rajtam, akkor az is maximum csak kettő, nem mindenhol, mint ahogy volt szerencsém látni egyszer egy hölgyeményen a volt munkahelyemen.

19. Kedvenc zenéd/filmed/sorozatod az év első negyedéből? (Csak egyet mutass mindegyikből)
Zene: Veszettül jó lett a F8, de vadászom Julian albumát, mint az őrült. Mert nem elég nekem a neten.
Film: Idén még nem is néztem semmit, pedig itt lenne az ideje.
Sorozat: A The Witcher magasan tarolt, és próbálok lelket verni magamba, hogy visszaszokjak a TWD-be. Tudok a meztelen Neganról, nyugi.

20. Ha bármit kipróbálhatnál az életben, a világban, mi lenne az?
Jelenleg megállítanám ezt a szerencsétlen vírust.
De amúgy igazából szeretném kipróbálni azt, hogy egy napig folyamatosan angolul kelljen beszélnem. Nagy kihívás lenne számomra.

21. Hogyan látod magad 10 év múlva?
Ha minden jól megy, és Isten is úgy akarja, akkor remélhetőleg nem vagyok egyedül, mert megtaláltam a társam, és megtanultam végre jól beosztani az időmet, így nem kell azon szomorkodnom, hogy lóg rólam a bőr.

22. 5 zene a 2000-es évekből, ami még ma is megállja a helyét nálad
1. Rob Zombie: Dragula [ meghallgatom ]
2. Linkin Park: In the End [ meghallgatom ]
3. HIM: Join Me in Death [ meghallgatom ]
4. Amorphis: House of Sleep [ meghallgatom ]
5. Charon: Little Angel [ meghallgatom ]

23. Melyik a kedvenc időjárási jelenséged és miért?
Nevetni fogtok, de imádom a borús időt, mikor esik az eső, és nem kell mennem sehova. Jó akkor nézni, és főleg hallgatni, hogy kopog az eső a párkányon, és a kezemben van egy pohár forró tea.

24. Hogyan látod a Földet 50-100 év múlva?
Magyarország a víz alatt lesz, úgyhogy senki se szüljön. De nem tudom, nem vagyok jós. 2020-ra repülő autókat várt mindenki, ehhez képest most a világot tanítjuk kezet mosni, és dührohamot kap mindenki, mert nincs WC papír a boltokban.

25. Ki a kedvenc sportolód?
Nem követek semmilyen sportolót, úgyhogy ezt a kérdést passzolnám. Nem mozgatnak a sportok, pedig tudom, hogy kellene, főleg, hogy egy dagadt disznó vagyok.

26. Mutass egy dolgot, amit az évben vettél és imádod. Meséld el miért.

Kettő lett, bocsi.
A póló azért, mert tökéletesen leír egy mondatban. Sosem unatkozok, emiatt mindig fáradt vagyok. Naná.
A könyv meg hát… hogy is mondjam, teljesen elvarázsolt. A régi borítóval sem lett rossz, de így, és hogy egységes lesz pláne. Még csak egy fejezetet olvastam belőle (Assail nem akar még elengedni), de atyaúristen. Kár, hogy nem fut a Witcher 3 a gépemen.

27. 5 blogger, akit követek/szeretek/ismerek
Ott vannak oldalt a Breathing Souls alatt.

28. #photoofthemonth

Pedig csak azt fotóztam le, hogy Dave legyőzte a Sabatont, és éppen a farkasokkal készül harcolni az 5. helyért.
Persze, a híres első helyezettet nem fogja. Még a mögöttük levő Nox Arcanát is nehéz lesz, mert bár nem látszik, több mint 10 ezer hallgatásnál tartanak.

29. Hogyan készülsz a húsvétra? Szereted? Tartjátok az ünnepet?
Nem szeretem, nem is készülünk. Nagybátyám húsvét környékén halt meg, így igazából nekem nincs húsvétom. Bent mondjuk el kell majd viselnem a sok locsolót, de jobb lenne, ha nem kellene elviselnem.

30. Mutasd meg miket vásároltál márciusban.
Ez egy későbbi poszt tartalma, úgyhogy erre várnotok kell.

31. Értékeld 2020 negyed évét.
Február kiemelkedik a Death Punch koncert miatt.
Március pedig eddig igencsak lejtmenetben van…
– berobbant hazánkba a koronavírus úgy istenesen
– leállítottak minden rendezvényt, ahol nagy tömegek vannak, így biztos
– bezárták az iskolákat, így lesz létszámleépítés a vírus idejére – lehet, többet kell dolgoznom
– SzuperHold volt, de az rám nem volt hatással
– Péntek 13-a volt, de nekem az szerencsés volt
– Péntek 14-én közölték velünk, hogy júliustól mehetünk másik albérletbe


Hagyj kommentet!
március 15 2020

Ezekből a kérdőívekből még nem töltöttem ki egyet sem, mert olyan hosszúak, olyan sok a kérdés.
Olvastam a válaszaidat, és gondoltam ehhez is hozzászólok, meg ehhez is… Aztán mire ide értem, már olvashatom újra, hogy melyikekre is akartam reagálni 😉
Az esős időt én csak akkor szeretem, ha bent lehetek, takaró, forró tea, egy jó film vagy zene 🤗 Ha esőben kint kell lennem, pont mondjuk munkába menni egyenruhában, azt nagyon utálom.
Annyira tetszett, amit a koronavírus megállításáról írtál!
A húsvétot én szeretem, locsolókkal, piros tojással együtt. Francia párom van, és megtanítottam neki, hogy hogyan kell locsolkodni, és verset is tanult. Mint egy gyerek, olyan büszke a csokikra, amiket összegyűjt! 🤣

március 15 2020

Tök érdekes válaszok voltak. A kókuszgolyó kifejezetten tetszett. A nagymamám csinált mindig, az enyém meg sosem olyan ugyanolyan… De gondolom, ez mindenkivel így van.
És látom, hogy a vírus mindenki életébe belemászott… nekem is bekúszott a legutóbbi posztjaimba.
És Vaják! Arra én is teljesen ráfüggtem. 😀

Alább tudsz üzenetet hagyni.