Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/02/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Five-BN Games HOG Reviews Lost Lands

Megjelenés: 2020. február 28.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
A grönlandi Narsarsuaq városában éppen átadtak volna egy olajfúrót, mikor váratlanul vér kezdett el fröcskölni a kútból. Mindeközben, Susan anyai gondokkal is küzd.

Amanda szemszöge

Susan éppen egy olyan tárgyat keresett, amivel simán tud utazni térben és időben, nem kell ahhoz portál. Amint megszerezték, Maaron botja furcsán kezdett világítani, ezért elutaztak Hilamirhoz, aki a Drak-téren őrizte a sírokat (már mondtam, hogy a sírásókkal/temetőőrökkel vigyázni kell, ugye?).
A hely mögött volt a Világok kapuja, ami a másik öthöz is kapcsolódik, többek között a Földhöz, ahol Susan is él. Egy ilyen kapu elvileg nálunk is volt, a Stonehenge, csak mivel összeomlott, már nem működik. Milyen logikus. Némi történelmet is kaptunk, miszerint ebben a világban a Drakok pihenőhelyet akartak kialakítani, de négyük közül csak egynek lett pihenőhelye, Drak Ulnak, akit végül az emberek öltek meg. (Vicces, mert kiolvasta Drakul, úgyhogy lehet, úgy fogok rá utalni :D)

Amint megjelent Hilamir, ő elárulta, hogy amit Grönlandon találtak, az egy szív, és jó lenne, ha visszakerülne a szigetre. Susan el is indult, hogy megszerezze, bár már akkor tudtam, hogy baj lesz, mikor Maaron közölte, hogy hónapok vagy akár évek is eltelhetnek, mire Susan visszatér, mert náluk másképp telik az idő.
Eredménye meg is lett, az időközben sportos fiatalemberré cseperedett Jimmy letorkollta anyját, amint meglátta. Nyolc hónapig volt távol (ami ugye Susannak egy laza délutánnak is tűnhetett), és könyörgött az anyjának, hogy térjen már vissza hozzájuk. Jogos, jogos.
Végül Jimmy felajánlotta anyjának, hogy segít, mivel dédnagyanyja nyomdokaiba lépve ő is riporter lett, így ketten utaztak fel Grönlandra.
Becsapták az őrt, lejutottak a barlangba, ahol ott rejtőzött a szív, majd megszerezve visszatértek a szigetre. Maaron vette át a szívet, de ahelyett, hogy elrejtette volna, odament Drak Ul testéhez, és visszarakta a szívét a helyére. A monstrum felébredt, tönkretette a sírt, és eltűnt, Maaront a romok alá temetve. Később kiderült, hogy az csak Hilamir volt, aki felvette Maaron megjelenését, mert ő szolgálni akarta a Nagyokat. A köcsög.

Maaron fogoly volt egy semmilyen börtönben, amíg Susanék meg nem találták. Mint kiderült, az Univerzum templomát kellett megtalálniuk. A templom bejárata konkrétan Maaron börtöne alatt terült el, mögötte pedig egy temető, ahol a négy istenség áldozatai „nyugodhattak” békében. Az isteneket azonban egy koboldfaj is istenítette, és nem a barátságosabb fajtából voltak, de nem találkoztam velük a játék során. Talán egy későbbi részben.

Susan és Jimmy megtalálták a templomot, de amint be akartak jutni, egy szökőár elválasztotta őket. Susan ekkor találkozott Urival, aki annak idején az első részben bukkant fel először. Vele együtt bukkantunk rá Jimmyre.

A Nagyokat az Őrültek (vagy Madmen, hogy fordítsam?) alkotta, négy testvért, két fiút és két
lányt. Mindegyik kapott egy-egy képességet, aminek az istennője, illetve istene lett. Drak Ag a művészetek istene, Drak Om a tudomány istennője, Drak Yar a kultúra istennője, és végül Drak Ul, a varázslat istene. Azért teremtették őket, hogy a tudásukat átadjak az emberiségnek, amint a világuk megérett a tudásra. Mind a négynek volt egy-egy mágikus tárgya is volt. Drak Agnak egy kalapácsa volt, Dark Omnak mérlege, Dark Yarnak legyezője, Dark Ulnak dárdája. Drak Ul igencsak kapzsi lett időközben, ezért a Földre száműzték testvérei. Kapzsisága miatt azonban a földiek megölték. Testvérei a testét elvitték a Földről, a szíve pedig elveszett (meglett, tudjuk). A dárdáját pedig három részre törték, és eldugták a szigeten a hódolói elől. A templomban megtaláltuk a dárdát, az óriásoknál volt a szára, az alja pedig Maaron börtöne alatt.

Susan és Maaron az óriásokhoz mentek, de csak a lemészárolt falut találták, a sámánjuk pedig úgy mutogatta el jelnyelven, mi történt, majd ő is meghalt. Mindezt Drak Ul ámokfutása miatt, aki a dárdáját kereste. Egy tó feletti titkos szigeten meg is találtuk a dárda testét, de mire Susan megszerezhette volna, Ul foglyul ejtette Jimmyt és Urit, Uri feláldozta magát azért, hogy Jimmy életben lehessen. Maaron közben megkereste Tarsast (igazából Folnurt), aki felvette a harcot Ullal, hőseink pedig gyászolhatnak egy kicsit, miután Susan magához tért. Egy pár pillanatra kiütődött az esést követően.
Aztán Jimmy kitalálta, hogy juthatnának le a hegyről. Mivel fent volt egy ágyú, ezért kilőtték a dárdát, visszatérve így a Világok kapujához, majd amint megjelent Ul, Jimmy visszalökte a sötétbe, ezzel elzárva őt, és megmentve a világot.
Mondjuk, az nagyon vicces jelenet volt, ahogy Tarsas szétrugdossa a világkapukat.

A bónuszban a trió visszament a hegyre, hogy megtalálják Maaron teleportját. Később, a teleporttal elmentek Buldanhoz, akit anno az Ice Spell epizódban ismerhettünk meg, de most sem lett barátságosabb. Behatolóknak tekintette Susanékat, és kijelentette, hogy nem segít feltámasztani Folnurt, mert az az univerzum szabályai ellen szól. Hé, senki sem mondta, hogy lehetséges! De imáim meghallgattak, köszönöm! Annyi különbség volt, hogy Jimmynek kellett elmennie a megadott helyre. Buldan a felmenője szellemét, Yudnart akarta, aki egyike volt a Madmen csapatnak, és a temetőben nyugszik. Yudnar elárulta, hogy ahhoz, hogy Folnur ne egy gólem legyen, egy másik léleknek kell a gólembe költöznie, ő meg magára vállalta a feladatot. Csak a kürtöt kellett megtalálni, ami meg véletlen pont ott hevert a város mellett. Mivel nem temették el Urit, ezért az ő testét használták fel a rituáléhoz.
Visszatérve, úgy tűnt, mintha nem sikerült volna a rituálé, és Buldan nem volt túl boldog, hogy a felmenője lelkét nem kapta meg. Csak a Susan iránti tiszteletből engedte el őket, de többet nem kereshetik. Mire hazaértek, hogy eltemessék Urit, Folnur szólalt meg. Visszakaptuk a hőst!

Szerintem

Kicsit vicces volt látni, ahogy Susan ruhája tönkremegy. Először bemocskolódott, majd elmosódott a szemfestéke, később el is szakadt pár helyen a pulcsija. Meg Jimmy emlékeiben megtaláltam a Disturbed híres figuráját, The Guyt is. Mondom, hogy van egy metalhead a készítők között! Viszont, a cím alapján csak egy embernek volt itt megváltás: Folnurnak.

Grafika: 10/10 – még mindig az egyik legjobb
Teljesítmény: 07/10 – kiakadtam, hogy az ablakos módot levitték 800×600-ra
Történet: 10/10 – visszakaptuk Folnurt, elvesztettük Urit, de a történetnek még mindig nincs vége, hiszen nyitva hagyták a lehetőséget, hogy majd Jimmy anyja nyomdokaiba léphessen


Alább tudsz üzenetet hagyni.