Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/02/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Hy darlings! ♥ \m/

Mivel új hónap van (már egy ideje Amci, de ne zavarjon), a lányok pedig a blogzaholic-on összedobtak egy kérdéssort, amit most meg is válaszolnék nektek. Nem túl hosszú egyébként, de el tudnám viselni, ha minden hónapban lenne egy ilyen. Csajszik, felhívás volt! ^^

01. Mi a terved a februári hónapra?
Azon kívül, hogy túlélem a hónapot? Végre megmutatni a legnagyobb telken elkövetett álomházam a Simsben (túl sok a szabadnapom), beszerezni a FTT 16-ot, mert 10-ére volt írva, de nem voltak hajlandóak még mindig kiküldeni… elkezdeni végre a tervezést, hogy vitelezem ki a szobaátalakítást, mert a lényeget megint lefelejtettem a listáról: karnis és függöny. Mert az bizony nekem nincsen.

02. Mit szólnál hozzá, ha lenne valódi varázslat? Lennél boszorkány/varázsló? Milyen képességeket szeretnél magadnak tudni?
Imádnám, hogy őszinte legyek (bár már most boszorkány vagyok). Bár néha most is működik egy-két dolog. Simsben is az alteregóm egy vámpír-boszi keverék, úgyhogy simán. Nagyon szeretném a telekinézist, a levitációt, de nagyon szeretnék profi lenni bájitaltanból/alkímiából. Jó lenne az egyik elemet is uralni (evidensen a levegőt), és mindenféle gyógynövényt ismernék, meg ásványokat, amikkel aztán lehetne mit varázsolni.

03. Szerinted mi a legrosszabb és legjobb emberi tulajdonság?
Az emberi hülyeséget sorolom a legrosszabb helyre. Egy valaki elkezd valamit, utána rögtön mennek a birkák, nemhogy utánanéznének, hogy mi az, amit követnek, van-e értelme egyáltalán a dolognak. Nem szabad addig semmit sem követni, vagy éppen nem követni, amíg nem szereztünk róla elegendő infót, és meg tudjuk állapítani, kell-e az egyáltalán az életünkbe, vagy sem.
A legjobbnak én személy szerint a kitartást mondanám, mert annyi hétköznapi hős van köztünk, hogy azt elmondani sem tudom. Megmentenek állatokat, bajba jutott embereket, és hősök. Feláll a padlóról, lefogy, újrakezdi az életét, és hősök. És mindezt miért? Kitartóak és elszántak. Én az ilyen emberekre szeretek felnézni, akik akkor is tudnak a Földön járni, mikor elkövettek valami nagyszerűt, és nem szállnak el maguktól.

04. Ha lenne egy saját bolygód, hogyan neveznéd el?
Egy időben nagyon jó voltam fantáziaszülte városok kitalálásában. De függene a megjelenéstől, van-e rajta víz, van valami káros a levegőben. De biztos valami latin neve lenne. Nem, nem Lacrimas, kár is így rám néznetek. Chrisék meg is találnának a jogdíjak miatt.

05. A legbénább eset, amikor megsérültél?
Nem is tudom, mit szeleteltem a hússzeletővel, és egyszer csak annyit éreztem, hogy valami piszokmód égeti a jobb hüvelykujjamat. Igen, kis híján lenyestem az ujjbegyem tetejét, mert félrenéztem. Azonnal kaptam rá tetránt, meg volt minden. Egy jó 2-3 hétig nem is tudtam rendesen fogni, és néha vannak fantomfájdalmaim, de nem olyan vészesek.

06. Mi az első dal a lejátszási listádon?
Csak neked, csak most. A YouTube-ost hoztam, ott van igazából lejátszási listám:


07. A legrosszabb hangulatú hely, ahol eddig voltál?
Igazából bárhol, ahol nem tudom, hogy mi fog történni.

08. Legrosszabb duma amit pasi/nő mondott Neked?
Napestig tudnék válogatni, és higgyétek el, nem akarok minden sebet feltépni emiatt. De ami miatt tényleg napokig nem tértem magamhoz, az az volt, mikor azt mondták nekem, hogy nem vagyok kreatív.

09. Vannak visszatérő álmaid? Mesélj róla.
A regényeim jeleneteit szeretem újra mg újra álmodni, és nevetni fogtok, mindig másképp. Viszont ha valami újat álmodok, és többnyire többször megismétlem az újat, akkor azt ideje leírni.

10. Melyik híresség kapná meg tőled a tökéletes jelzőt, mind emberileg, mind kinézetileg és miért?
Muszáj mutatnom? Hát jó. És nem tudom megindokolni. Jó ránézni, jó hallgatni, jó egyszerűen mindenhogy, és kész.

11. Milyen filmet néznél meg moziban ebben a hónapban?
Azt se tudom, mit játszanak a mozik februárban.

12. Tudsz Valentin-napi recepteket? Mutass nekünk párat.
Passzolnám a kérdést. Minden napnak olyannak kéne lennie, mint február 14-ének. Így is kegyetlen felröhögtem, mikor olvastam egy cikket, hogy egy angliai lány követelte, hogy a pasija 1 millió forintnak megfelelő összeget költsön rá, különben szakít vele.

13. Legbénább és legjobb randid?
Legbénább szinte az összes 2018-as. Legjobb nincs.

14. Kedvenc romantikus filme(i)d/zené(i)d?
Romantikus filmek? Ööö… azt hiszem, ide simán lehetne sorolni a Neveletlen hercegnő 1-et, ugye? Mást nem tudok, annyira nem vagyok jártas a témában.

15. Szingliként/szerelmesként hogyan vélekedsz erről a napról?
Pénzkidobás a köbön. Akkor is szerethetem a páromat, ha nincs ez a nap, hülyeség az egész.

16. Valentin napi party? Ha voltál, mesélj róla, ha nem, milyennek képzelsz el egyet?
Mekkora hülyeség ez már?! Ez a nap jobb esetben két szerelmes emberről szól, nem kell oda még több. De ha már tovább kell vezetnem ezt a dolgot, akkor ilyenkor összeülnek a szinglik, hátha találnak valami fogukra valót?

17. Mi a legjobb és legrosszabb cucc, amit eddigi életedben vásároltál?
A legjobb az igazából bármilyen zenekaros relikvia. A legrosszabb? Nem mondanám, hogy a múltbéli dolgok, mert az akkor nekem fontos volt… de azt kellene mondanom, hogy a Deichmann-os csizmám 2018 teléről. Szegény sokszor feltörte a talpam, és nagyon hamar megtört a bőr az orrán, hála a sok lépcsőzésnek…

18. Ha meg kellene változtatnia a nevedet, mi lenne az új és miért azt választanád?
Felvenném hivatalosan az írói nevem, mert ezzel „ismernek”, és nem szeretem a valódit bármi máshoz adni, amiben örömömet lelem. Kivéve, ha rendelek valamit külföldről. Akkor muszáj, mert nem szerepel kint még a postaládán az írói nevem.

19. Melyik kitalált karakter lenne a legunalmasabb a valós életben?
Mindegy, honnan hozom? Mert elég sok karakterre rá tudnám ezt a jelzőt mondani. De nincs is olyan, hogy unalmas, valamiért egyszerűen nem érzek feléjük érdeklődést. De ha már muszáj választani, a Zootropia mese szereplői. Esküszöm, nem bírtam végignézni.

20. Mi az a szó/mondat, ami bóknak hangzik, de valójában sértés?
Elkérhetem a személyidet?

21. A legjobb étel, amit el tudsz készíteni? Ide a recepttel.
Sokadik alkalommal, de elhozom nektek a mogyorós csirke receptjét. Ez már a bővített változat, mivel mi így készítjük, és legalább 3 napig esszük.

Hozzávalók:
» 1 kg csirkemell filé
» 2-3 üveg szójaszósz
» 4 gerezd fokhagyma
» 3-4 cs újhagyma
» 3-4 db hegyes erős paprika
» 50 dkg földimogyoró (sós)
» 1 kk bors (őrölt)
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 csapott ek finomliszt
» 1 kk só

Elkészítés:
» A húst kis (1,5-2 cm-es) kockákra vágjuk, beleforgatjuk a szójaszószba, amibe borsot is keverünk, 30 percig állni hagyjuk.
» A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát egy kevés zöld szárral együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős paprikát felkarikázzuk. Amennyiben nem szeretjük a nagyon erőset, az ereit részben eltávolítjuk.
» A földimogyorót egy kicsit megpirítjuk. (Vigyázzunk vele, mert már gyárilag is pirítva van.)
» Az olajat felhevítjük, beletesszük a felszelt fokhagymát, valamint a szójaszószos húst, amit előzőleg egy kis liszttel megszórunk.
» Erős tűzön kb. 5 percig sütjük, majd 1 dl vizet aláöntünk, beletesszük a zöldpaprikát és az újhagymát, 10 percig tovább főzzük.
» Beleszórjuk a mogyorót és összeforraljuk.
» Amennyiben szükséges, egy pici sót adunk hozzá. (Vigyázzunk, mert a szójaszósz és a mogyoró is sós!)

22. Mi a legrosszabb az internetben?
Azt is megtudhatod, amit nem akartál. Arról is olvashatsz, amit nem érdekelsz. Akkor is megtalálod az embert, ha nem akarod. Gyakran egy randi is tönkremegy így, mert hajlamosak az emberek „előre tájékozódni” arról, akit meg akarnak ismerni, ahelyett, hogy ott helyben megkérdeznék tőle.

23. Szerinted mi voltál előző életedben?
Azt mondják, hogy amilyen témakör iránt érdeklődsz, ahhoz közöd lehetett az előző életedben. Akkor nekem valószínűleg sok volt, mert érdekel az Ókori Egyiptom, a középkor, az angol királyi család, stb. De szoktam azzal viccelődni, hogy biztos valami kékvérű nő, akinek túl sok szeretője volt, és legalább olyan szép volt, mint Szép Heléna. Most pont minden az ellenkezője. Csúnya is vagyok, szeretőm sincsen, és még kékvérű sem vagyok.

24. Egy napra, ha tehetnéd milyen állat lennél és miért pont az?
Macska, mert akkor egész nap aludhatnék, szeretnének, és mindenem meglenne a tökéletes boldogsághoz. Néha irigylem a macskáimat, tényleg, hogy milyen jó dolguk van.

25. Mi a legőrültebb dolog, amit valaha tettél?
Hazatoltam a bevásárlókocsit a Sparból, és nem vittem vissza?

26. Hogyan készülsz a tavaszra?
Többet szellőztetek, próbálok világosabb ruhákat hordani (igen, néha nekem is van olyanom), és már előre szervezem a programjaimat. Most például nemrég kitaláltam, hogy szeretnék majd libegőzni menni, amint végleg beköszöntött a jó idő.

27. Melyik az a testrész és miért, amelyet nem bánnál, ha elveszítenéd?
Az orromat, mert amúgy sem érzek nagyon illatok/szagokat.

28. Vicces téli esemény, ami megtörtént veled?
Még gyerekkoromban volt, hogy lecsúsztam szánkóval a hegyoldalon, és elütöttem egy apukát. Nem történt semmi bonyodalom, ő káromkodott egyet, én nem győztem sűrűn bocsánatot kérni, etc.

29. Melyik a legtöbbet hallgatott zene a lejátszási listádon?
Mostanában ez, mert MA ESTE KONCERT ♥ \m/



Alább tudsz üzenetet hagyni.