Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/02/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Decetives United Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2020. február 6.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Az előző részből megismert Dark Anna visszatért: hőseinket három különböző időbe küldte, ahonnan látszólag nincs visszaút, és a saját idejükben kincseket is kell megtalálniuk.

Amanda szemszöge

Jelen – Anna Gray
Ami csak egy sima gyűlésnek indult, annyira nem az. Shade ügynök egy levelet adott Annának, miszerint Tobias unokatestvére egy hajóutazásra invitálta mindhármukat, de amint odaértek, Dark Anna szétdobálta a népet. Még jó, hogy Annánál ott van Richard, a kedvenc rajzolt apám – akkor is, ha még mindig gyűlölöm a szinkronját. Idegesítő, akár humoros, akár nem. Hova tűnt az előző?
Mindegy is, most a lányával foglalkozunk: Anna sötét énje egy amulettet akart a hajóról. Ha azt megtaláljuk, szabadok vagyunk. Rögtön tudtam, hogy nem, ez csak beetetés, és Dark Annának kell mindhárom tárgy valamihez.

Shade ügynök még fel is homályosított minket, mi lehet ez az Egy Amulett. Valamikor a vikingek megérkeztek Grönlandra, ahol egy fontos tárgyat kerestek, de a küldetésről semmi infó sincs azon kívül, hogy egyik viking sem tért vissza.
Később, egy Thomas Coldwell és egy George Blake nevű fickó ment ugyanúgy megtalálni a tárgyat, de ők is elbuktak. James csak annyit mondott erre, hogy a tárgynak nyoma veszett. Viszont! Anna tud az időben utazni – annyit kellett tennie, hogy abba az időbe utazik, mielőtt az amulett elveszett volna, és megszereznie, Dark Anna előtt. Egyszerűnek hangzott. Csakhogy, mielőtt Anna visszautazott a múltba, megjelentek a vikingek szellemei.

30 évvel később, a jövőben – Dorian Brown
Alighogy partot ér, Brown felhívta Shade-t, de mindhiába, „a csapat három éve feloszlott”. Vagyis jó 27 évnyi különös ügyünk lesz, juhé! – de valami akkor sincs rendjén.
Dark Anna az Idő homokját akarta Brown ügynöktől, de persze, tőle sem kaphatta meg a tárgyat. Az egyik McGray ház a helyszínünk, amit 500 éve Silver McGray építtetett. A föld eredetileg el volt átkozva, amiért Silver felkeresett egy boszorkányt, aki odaadta neki az Idő homokját, ezzel az átok megszűnt – de a tárgyat mintha a föld nyelte volna el. Ráadásul, pont mire bejutottunk volna a hátsó kertbe, megszólalt a riasztó. Brown még meg is jegyezte, hogy James cukkolta volna ezért a húzásáért…

Az ősi múlt – James Blackthorne
James alig ébredt fel, rögtön látta, Dark Anna mit kért tőle: egy Vérrel nevelt fát. És úgy tűnt, mintha James a Mystery Trackers főhadiszállásán lenne, csak valamikor a középkorban. Mire épphogy kinyitotta az ajtót, egy igencsak véres, és összetört páncélú szellem állta az útját, de egy kivont karddal a kezében.

Jelen
Anna visszautazott a múltba, ahol egy Viking éppen Amon Amarth koncertre készült – de előtte még úgy döntött, megbünteti Annát, amiért ideutazott a saját idejéből. De szerencsére, legyőztük (Richard nekem valamiért eltűnt), majd a kapitány kabinjában kellett nyomozni, hogy megtaláljuk az amulettet – Annát pedig elszippantották azzal együtt valahova.

Jövő
Brown megelégelte, hogy várja támadói elmenetelét, meglógott az őrök elől a családi temetőn keresztül, és egy kriptába ment, ahol Silver elrejthette a homokot. Ott csak egy térképet találtunk, ami útvonal volt a közeli erdőbe. A sok sírkő láttán akaratlanul is kirázott a hideg, pedig alapjáraton nem félek a temetőktől, de ezek szerint átutazók is halhattak meg, nem csak a család tagjai. Egy furcsa színű tóban volt a homokóra, de amint Brown hozzáért, őt is elragadták.

Múlt
James se maradt ki a nagy ellenség leveréséről, így amint megtörtént, nyomozhattunk tovább a fáért. Hamar rájöttünk, hogy valamikor Morpheus idején járhatunk, és már a Trackers bázisa megalakult. És feltehetően már ki is csapták onnan a tagot. Az is kiderült, hogy a szellemharcos igazából Morpheus fia, aki feláldozta saját magát, csakhogy Morpheus sírja mellett állhasson. Szegények, itt még nem tudták, hogy egyszer ki fog onnan törni.
Csakhogy, amint James ott kutakodott a fa alatt, ahol volt Morpheus sírja, valahogy kiszabadult ez a nyomorult. De James felébresztette az őrét, és amíg harcoltak, levágott egy kisebb ágat a fáról.

Jelen-jelen
Mindenki visszatért, de csak Anna volt mozgásképes, a srácok megkötözve. Bah, már megint mi nők mentjük meg a napot. Dark Anna gonoszan meg is jegyezte, hogy illetlenség volt részünkről megzavarni a terveit korábban, ezért kapták ezt a „kis ajándékot”. Remélem, legközelebb nem szabadulsz ki. Meg visszakaptuk Richardot.
Az idő valahogy itt is megfagyott – szerencsére – így sötét hasonmásunk nem zavart, bár az egy kicsit összezavart, hogy a saját világában folyamatosan hibázott, és miután a bázisuk összeomlott, kapott egy lehetőséget, hogy a hibáit helyrehozza. Valami idővel kapcsolatos tárgy segíthet, ami egy időutazónak nem árt.
Anna futni hagyta sötét hasonmását, csakhogy a metródonnal helyrehozza a saját világa pusztulását. Ebből bajok lesznek.

A bónuszban Brown ír valamit, James azonban betört a Szentélybe, ahol Morpheus testét őrzik, de mire odaért, a fickó eltűnt. Brown, oké, hogy láthatatlan vagy, de nem láttad, hogy James szeme sárgán világított, mint egy vérfarkasnak?
Szerencsére, hőseinkkel hamar elkaptuk, leláncoltuk, és mint kiderült, a Trackers ügynökei alábecsülték Morpheust, mert jóval többet tud, mint hipnózist – James az élő példa. Mire megtalálta az őrültet, addigra a fickó elpusztította az összes írást, hogyan lehet őt megállítani.

Annára váltva kicsit aggódik, hogy ő is úgy jár, mint James (jogosan). De James elárulta, van még egy archívum, és úgyis nála maradt a kép a múltban történt utazása során, így Annának csak oda kellett mennie. Legalább itt értelmet nyert a sötét középkor kifejezés, mert minden olyan szürke volt. Csak Richard szokásos szarkazmusa adott színfoltot (mert tetszett neki az ősi vért követelő rituálés helyszín).
A végén azonban Jamesre maradt a világ megmentése, ezért vele vívtunk egy nagy epic battle-t Morpheus-szal szemben. Most már végleg maradj halott, kérlek.

Szerintem

Néha úgy kedvem támad dolgozni ezekkel a srácokkal a valóságban is. Mindegyikben van valami, ami miatt nagyszerű csapatot alkotnánk, meg amúgy, a fiúk túlerőben vannak. Szóljatok, kérlek, ha tudok valahol csatlakozni!

Grafika: 10/10 – Elefánték zseniálisak mostanában
Teljesítmény: 10/10 – speckó effekt nélkül minden úgy fut, mint az álom
Történet: 10/10 – van egy érzésem, Morpheus megint visszatér, de akkor már Brown is visszaválthatna valódi önmagára.


Alább tudsz üzenetet hagyni.