Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/01/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blog

Hy darlings! ♥ \m/

Fut ez a játék egy ideje a blogzaholic-on, és nem akartam lemaradni erről. Legalább én csináljam már meg, ha a többiek a csoportban féltik a gyűrűiket.

A mostani témánk a Blog vs. Vlog. Egyiket sem bemutatni, mindkettőnek vannak művelői bőven.

Kezdjük először a vlogolást.
Részemről azért tűnik veszélyesebbnek, mert ahhoz szükséges vállalnod az arcod. Ha kreatívan el is rejted (lsd.: Radics Peti), akkor a hangodról fel fognak ismerni. Állhatsz a közértben, vagy telefonálhatsz munkahelyen, nem tudhatod.
Plusz, amit közölsz, annak hatása lesz arra, aki nézi/hallgatja. Innen nyílegyenes az út arra, hogy influenszerré válj.
Nem kötelező, de előbb vagy utóbb felfedeznek, aztán odaérsz, hogy megkeresnek a szponzorok, hogy ezt meg azt mutasd be, még akkor is, ha téged hidegen hagy a téma. Persze, van az a pénz, amiért el lehet vállalni, de akkor is veszélyesnek tartom. A trollok is elég hamar megtalálhatnak, vagy rosszabbak… már volt rá példa sajnos.

Viszont azért könnyebb a vlogolás, mert nem kell külön fotóznod, amit be akarsz mutatni, sőt, akár megoldhatod úgyis, hogy te ne látszódj benne, hanem csak vállig (ha lány vagy, akkor ez persze megint kényelmetlen dolog), vagy csak a kezeid. Sőt, akár úgyis csinálhatod a dolgokat, hogy tényleg csak a hangodat adod, de közben csinálsz egy végigjátszást, vagy bemutatod, mit építettél éppen a Simsben.
A sminkvideóknál azért is jó, mert ha nagyjából egyezik az arcod az illetőével, le tudod másolni, amit készített, bár ez hülyeség, mert az arcforma nem oszt, nem szoroz, ha éppen füstös szemfestést akarsz felvinni. De értitek.

Én nem próbálnám ki, így is nagy lépés volt nekem, mikor az interjúban felvállaltam a képemet.

A blogolás azonban más.
A blogolást elég régóta űzöm, de nekem is meg kellett tanulnom, hol vannak a határaim. Például, fontos dolgokat sose tettem a netre. Online vásárlásnál is figyelek, hogy ne adjak meg olyat, amiből nekem később károm származhat.
Igaz, rengeteg munkám van a fotókkal, vagy egy végigjátszással, de amíg élvezem csinálni, addig nincs vele baj.

Hátrányok is vannak bőven, a fent említett sok beleölt óra, amit a legtöbb ember nem olvas el, mert „nincs rá ideje”, vagy mert nem érdekli. Egy vlog is lehet ugyanolyan érdektelen, mint egy blog, főleg ha a tizenhat milliomodik sminkes vlogot nyomják le a torkodon.

Meddig akarom ezt folytatni? Ameddig kedvem van, az biztos. Sok dolgot nem mondtam még el, és ameddig van lelkesedésem addig folytatom is, hiszen sok minden van, ami csak jön. De nem fogok minden másnap posztolni különböző témákban, mert nem hírportál vagyok. Arra vannak más felületek jócskán.


Alább tudsz üzenetet hagyni.