Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/11/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2019. november 26.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Eipix Entertainment
Történet:
A Manchester Asylum egyik lakója egyre különösebben viselkedik, a szobája falára egy hatalmas koronát rajzolt. A dolog azért érdekes, mert összefügghet azzal az üggyel, amivel a detektív évekkel ezelőtt foglalkozott.

Amanda szemszöge

Mindig is tudtam, hogy a Mystery Case Files széria lesz az, ami eléri a második X-et a HOG-ok közül, úgyhogy sok boldog születésnapot.

Kicsit vissza kellett olvasnom, hogy mihez köthető majd a történet, de a koponya és a 13-as szám után rögtön sejteni lehetett, hogy a 13th Skull utáni űrt szeretnék betölteni a készítők. Azt kell, hogy mondjam, elég jól tették, mert azt a részt az élőszereplők ellenére szerettem.
Említettem már azt is abban a részben, hogy kicsit sajnáltam a kislányt, hogy milyen szülők nevelték fel, és most meg is tudhatjuk, mi történt vele. Ő került ebbe az elmegyógyintézetbe, és a korona rajz sem véletlen.

Ami még tetszett, hogy fejezetenként lehetett haladni a történetben, így fogok haladni én is.

0. fejezet
A detektív megérkezett (vagyis megérkeztem) a helyszínre, ami emlékeztetett arra, ahol Charlotte is sínylődött a 13. részben. Ugyanitt volt Magnolia is, akinek kellett egy kalózos óra, hogy kinyíljon a szája. Elmesélte egy Phineas nevű fickó történetét, aki ugyan nemesi családból származott, a családja fekete báránya volt, elég hamar a zűrösebb életet választotta. Elég hamar kalóznak állt, ami azt illeti, és nem elég, hogy nagy vagyont harácsolt össze, a halhatatlanság után áhítozott. Bár azt hitte, megtalálta, átkot kapott áldás helyett. Kapzsisága, a lelkében lakozó gonoszság pedig mindent befeketített körülötte.
És jó lenne, ha a korona és a holtteste nem egyesülnének, mert visszatér.
És még a detektív mondta, hogy valami nincs rendben. Nekem már a doki se volt szimpatikus, nemhogy a nővér! De legalább lejárt a látogatási idő, így ideje volt látogatást tenni a Crown Museum-ba.

1. fejezet
A múzeumi látogatás egy majdnem szakadékba való zuhanással indult, de túléltük, mert hát a detektív szakma életveszélyes helyzeteiből ki lehet jutni néhány gombnyomással. Amit én gyanúsnak találtam, hogy valaki direkt elvágta a féket, és hagyott egy cetlit is erről. Ki volt az a hülye? A múzeumban az óra állandóan mutatta, hol van a legfontosabb tennivalónk, de megint belefutottunk a doktorba és a nővérbe, akik közölték, hogy a távozásunk után megint elment az áram, a rabok (a doki mondta így, én páciensként akartam rájuk hivatkozni) pedig megszöktek. Valamiért pedig pont a múzeum felé vették az irányt. Tisztán nyíltan veszélyes lett a helyzet, én úgy gondolom.
Meg is találtuk a hírhedt fekete koronát, de megjött Magnolia, és bosszúszomjasan elvette tőlünk, miközben kijelentette, hogy mi öltük meg a szüleit, magára lett hagyva a mocsárban, de nem maradt egyedül, mert megjelent Phileas Crown szelleme, valamint a szökött rabok is felsorakoztak mögéjük. Kezdődik a probléma.

2. fejezet
A dokival menekülőre kellett fogni, de egy régi kastély teli van rejtett folyosókkal, így az egyiken valahogy ki kellett jutni. Mivel a csapat idióta módon szétvált, meg kellett keresni a nővért, aki valahogy a csillagvizsgálóban kötött ki, ahol a 7-es és a 8-as számú rab keresett valamit (miért is voltak megszámozva, arról majd később). Feltehetően egy pincelejárat holléte lehetett, és ehhez a csillagok állását akarták megnézni.

3. fejezet
Meg is találtuk azt a lejárót, ami valóban egy kalóztanya volt. Itt már találtam nyomokat egy becsődölt lázadásról, meg jeleket arra, hogy Phineas tényleg meghibbant. Phineas szelleme foglyul tart mindenkit, de felajánlja, hogy szabadon enged mindenkit, ha a hajóját újra vízre eresztjük. Mivel enyhén szólva emlékeztetett a tag Barbossa kapitányra a Karib-tenger kalózairól, már tudtam, hogy semmiféle alkuról ne álmodjak, így bele kellett sétálnom a csapdába, és vízre engedtem a hajót. Közben több csontvázat is láttam, akik feltehetően a kapitány mészárlásának áldozatai voltak, meg egy puccsra is készültek, ami szerintem nem sikerült. Valamint utalásokat is kaptunk, hogy Crown nagyon megszállottja volt a voodoo papoknak is, ami megint csak egy utalás a 2010-es részre, ha már Louisianában kötött ki.

4. fejezet
Amint a hajó vízre került, a kapitány elengedte a dokit és a nővért, de ők meg könyörögtek, hogy a lányt is, ne hagyjuk már ott, a többieknek már mindegy (ami szerintem hülyeség), de a kapitány hajlandó lett volna őt is elengedni, ha egy arany kardot is leviszünk a kincstárába. Közben még több utalást találtam, miszerint Crown sötét titkot őriz, és megkínoztatott mindenkit, aki erről bármit is tudott. A hajó elindult, és természetesen mindenki fogolyként végezte. Ekkor derült ki, hogy mikor aláírtunk egy „kötelező nyomtatványt” Magnolia látogatásakor az igazából az elfogadó nyilatkozatunk volt, és a doki és a nővér mindenáron halhatatlanok akartak lenni. ÁRULÓK! Ezért a detektív lett a csodálatos banda 13. tagja, de nekünk nem az volt a dolgunk, hogy behódoljunk. Valahogy meg lehet állítani Phineast, úgyhogy nekiálltunk megkeresni a voodoo papnő hamvait egy dobozban, majd a voodoo babába szúrni a tűket, hogy megállítsuk Crown kapitányt. Egyszer, és mindenkorra, remélhetőleg. Amint a korona visszakerült a papnő hamvaira, a hajó elporladt, és vele együtt süllyedt el mindenki – a detektívet és Magnoliát kivéve.

Bónusz
Visszatérünk Louisianába, ahol Momma Aimee kéri a segítségünket. Phineas Crown elrejtett 12 tárgyat a mocsárban, amiben a lelkét osztotta szét (mint kb. Voldemort), de úgy érzi, túl messzire ment. Sajnos szegénynek csak a holttestét találtuk meg (RIP jó fej asszonyság), mert valami mocsári szörny megölte szerencsétlen asszonyt.
Az első négyesben meg kellett találni egy távcsövet, egy kardmaradványt, egy karkötőt meg egy iránytűt. A második négyesben szerepelt egy hajtű, egy medál, egy nyaklánc, meg szerintem egy kicsi olajos tégely. Közben megtudtuk, hogy a szörnyek igazából az első csapat elhunyt tagjai, akiket a harag tett szörnyeteggé. A harmadik négyesben kellett egy szemkötő, egy állkapocs, valami ékszerféle meg egy kalap, és így kiderült, hogy a négy áldozat igazából nem akarta elárulni a kapitányt, de mégis meghaltak. De segítettek a rengeteg koponya közül megtalálni Phineas-ét, így elégethettük, de ott maradt az aranyfoga, meg szerintem, mikor elsüllyedt a hajó, a szelleme sem tűnt el.

Szerintem

Ahhoz képest, hogy kétségeim voltak a széria jövőjét illetően a 17. rész után, ezzel rendesen odanyomtak. Ez az igazi MCF, amit szeretek, nem az, ahol az előzőeket kell újrajátszani. Abszolút felesleges hülyeség volt, és nagyon remélem, hogy valamikor elő fognak kerülni megint Alisterék is, mert valahogy már összekötődtek a sorozattal.
Arról nem is beszélve, hogy végre egy évek óta tartó talányra is választ kaptam. Kicsit sajnálom Magnoliát, de remélem, jobb élete lesz ezek után, hogy megszabadult ettől a tehertől.

Grafika: 09/10 – mert azért a nővérke hozott nekem pár kellemetlen pillanatot
Teljesítmény: 08/10 – kaptam néha fagyást, mert hát Eipix agyonvideózott minőség
Történet: 10/10 – a történet kiváló (RIP Momma Aimee), megint adtak valamit Phineas történetéhez valamit, de valamikor meg kellene végleg állítani, mert mégiscsak ott maradt az aranyfoga a barlangban.


Alább tudsz üzenetet hagyni.