Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/10/04
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Worlds Align

Megjelenés: 2019. október 3.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Dupin segítséget kér, ezúttal nem más karaktertől, hanem magától a játékostól: az ő világa, a Dark Tales, a Haunted Legends, a Redemption Cemetery és a PuppetShow világa veszélyben forog.

Amanda szemszöge

Előzetesen kicsit másolást érzek, hiszen ugye megjelent a Detectives United, ahol Elefánték három játéka mosódott össze, és már két résszel büszkélkedhet. Talán ezt irigyelte/találta izgalmasnak az Amax is, így fogták, és összemosták a négy nagy sorozatukat egy teljesen újjá. Végül is, így tényleg sok ajtó nyílt meg.

Először Dupin bemutatkozik (mintha nem ismernélek, te kis huncut), majd elmondja, hogy valami maszkos alak meg akarja szerezni a karkötőket, amivel össze lehet mosni a világokat, ámde ez szörnyű dolgokkal jár. Az egyik ellenség ráadásul itt Saint-Germain.
Annyit megtudtunk, hogy a három karkötő a három játék egy-egy karakteréé: egyet birtokol Dupin, egyet a bíboros (Haunted Legends) és egyet a bábkészítőnek (akinek azóta sincs neve, PuppetShow). Illetve, voltak még többen is, de a rejtélyes alak miatt többen meghaltak – utalás a készítők néhány befejezett sorozatára. Csakhogy, elkéstünk, a sztori szerint a bíboros és a bábkészítő már halottak. Találkoznunk kell Halállal, akinek először megkerestük a homokóráját, de figyelmeztetett, hogyha háromszor átfordul, a múltban ragadunk.

Úgyhogy először megkerestük a bíborost, aki éppen felvette a harcot Saint-Germainnel, de időben közbeléptünk. Csakhogy, ez a kis népművészeti cserépedény tönkretette a homokórát, és megmérgezte Dupint. Mondjuk, furcsa volt látni, hogy egyáltalán a főbb karakterek ismerik egymást, és nem néznek egymásra hülyén, hogy te mit keresel itt úgy mégis (bár a Haunted Legends miatt valamikor az 1800-1900-as években járhatunk). Nosza, a bíboros segített megtalálni egy pálcát, amivel visszatérhettünk a jelenbe.
A temetőben Halál teljesen ki van akadva, mert a homokóra összetörése miatt eltűnni látszik az ereje, de ezt nem engedhettük meg.

Másodjára megérkeztünk a bábkészítőhöz, akit éppen Eva (8. rész) akart meggyilkolni. Gyorsan meg kellett állítani a némbert, majd utána Dupin beavatta, miért is érkeztünk. A bábkészítő erre elmeséli, hogy sokáig bábokat készített, meg segített az embereknek a találmányaival, majd egy nap kapott egy üzenetet, amiben párhuzamos világokról volt szó. A Mester elhatározta, hogy épít egy átjárót a világba, akármibe is kerüljön. Sokat dolgozott, de egy fontos tényező, egy tartós energiaforrás nélkül képtelen volt működtetni. Egy este azonban kapott egy csomagot feladó nélkül, amiben szerepelt egy kristály. Ez a kristály már elég volt ahhoz, hogy megnyithassa az átjárót a világok között.
Kalandozásai során azonban felfedezte, hogy a világok határai kezdenek elpusztulni, és ha mind megsemmisül, egymásba olvadnak a világok. Ezt meg akarta azzal akadályozni, hogy a kristályt több darabra osztotta, és karkötőkbe integrálta őket, majd azokat a karkötőket a világok egy-egy helytartójának adta, ezzel is felesketve őket, hogy védik ezeket a határokat. Egy hibát elkövetett a Mester, hogy a hordozója soha többet nem tudja levenni magáról. De erre csak a Mester később jött rá, és készített egy mechanikus pókot, ami el tudja szívni a kristályok energiáit addig, amíg leveszik a karkötőket, de persze, a cucc hiányos. És igen, az egyik a bíboros, a másik Dupin, aki kapott rajta kívül a karkötőkből, de ugye, Amax/ERS szériában nem egy világ volt, így mi a helyzet a többiekkel?
A pókot összeszereltük, ámde Dupint valami elragadta, így mehettünk vissza a temetőbe, ahova vittük magunkkal a Mestert is.

Visszaérve Halál megmutatja nemes egyszerűséggel Dupin sírját *cries*. De, ha meg tudtuk menteni a bíborost és a Mestert, akkor Dupint is képesek vagyunk (itt köszönt be a Redemption Cemetery jó tulajdonsága).
Ahova megyünk, valaki elrabolta őt a karkötő miatt, és persze, csak úgy tudja megszerezni, ha megöli Dupint. Meg itt találtam egy utalást, hogy lehetséges cím lesz/volt egy White Crow nevű Dark Tales játék. Egy gyűjtögetőnek kellett megtalálni néhány figurát, akkor megkaptuk a térképet a szerintem nagyon menő kúriához, ahol megmentettük.
Visszaérve a találkozóhelyhez, egy rejtélyes negyedik tag is megjelent, aki jelenleg a főellenségünk is volt: Dr. Blackmore személyesen, akivel már régen nem találkoztam – nem is nagyon akartam, hogy őszinte legyek. Blackmore szerint hülyeség ezeket a kristályokat arra használni, hogy megvédjék a határokat, mikor meg is lehetne hódítani a valódi világot, és könnyű szerrel megfenyegetett, hogy a játékossal kezdi a kivégzést. Csak hát, nálunk volt a mechanikus pók, némi energiát elszívtunk tőle, majd elmenekült.
A végén összeültek a nagyok, és meg voltak döbbenve, hogy Blackmore volt a tettes, és most, hogy a játékos világa is belecsöppent, így végül is, kaptam én is egy karkötőt, mint a valódi világ védelmezője, és tagja lettem az Őrzőknek. Hurrá! Azért nem mindig nevezi ki valamire az embert egy bíboros.

A bónuszban a Mester kér segítséget, mert egy rég elfeledett világ, a Shadow Wolf farkasemberei garázdálkodnak a világában, és egy veszélyesebb példány meg is marta őt. Először ellenszert kerestem neki, majd megkért, hogy jöjjünk már rá valahogy, hogyan zárhatnánk el végleg azt az átjárót, amin átjött, meg küldjük akkor már vissza is azt a dögöt a helyére. A helyén azonban egy nagyobb falka gyülekezett, a Mestert akarták felhasználni gonosz tervük megvalósításában, de nem engedhettük meg – nem mindenki lehet Remus Lupin, hogy ő a jó farkas, na.

Szerintem

Nem mondom, hogy szemet hunytam a másolás felett, de magában egy kicsivel közelebb éreztem magamhoz ezt a szériát, mint Elefántékét – nem, nem azért, mert Dupin a szívem csücske. Szerintem elég sok a potenciál így a sorozatban, hogy gyakorlatilag mindent lehet, amit eddig nem. Csak valamikor árulják már el a Mester nevét, mert azt a mai napig nem tudjuk. Pedig mostanra már fontos karakterré vált.

Grafika: 10/10 – még Blackmore is modernebb köntöst kapott
Teljesítmény: 09/10 – még mindig hiányolom az ablakos módot…
Történet: 10/10 – remek kezdés, innentől kezdve már csak remek folytatások jöhetnek


Alább tudsz üzenetet hagyni.