Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/10/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Halloween Stories HOG Reviews

Megjelenés: 2019. október 10.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Ellie és barátai (Liam, Zoe és Ryan) éppen horrorfilm nézős estet akarnak tartani. Liam talált a videótékában egy újat, és elég rémisztőnek találta, hogy megmutathassa azt a barátainak is. A dolgok ott kezdenek furcsának tűnni, mikor a kazetta bekerül a lejátszóba.

Amanda szemszöge

Az alapelgondolása tetszett meg nagyon a játékmenetnek, mert bár az a szokás, hogy mentsünk meg három személyt, nem mindegy, hogy, milyen körülmények között. Sok ilyennel találkoztam már HOG-os pályafutásom során, de ez olyan szinten tarolt, hogy öröm volt lesni. Innentől kezdve spoiler.

Ellie-t hívja az apja valamiért, de mire visszaér, a három barát bekerült a videókba – mivel a kazettán három horrorfilm található meg, így Ellie dolga volt megmenteni őket. Csak azt nem értem, ehhez miért kellett két évet várnia? Képes volt két évet várni, hogy megnézze a videót, ami még mindig benne volt a készülékben…

#1 Terror of at Ravenstorm High
Vagyis az első horrorfilmünkben járunk, aminek története szerint a középsuliban meggyilkoltak egy fiatalt, emiatt mindenki totál ki van akadva, a tettes nincs meg, és az iskola java egy kiránduláson van.
Kivéve Liamet és Ellie-t, akik itt ragadtak. Először találkoztunk egy sráccal, Chucky-val, aki bujkál a gyilkos elől, és szerinte a gondnok lehet a tettes, és erre bizonyítékokat is talált, csak félt kimenni a folyosóra. Csakhogy, miután az akta rámutatott, hogy a gondnok valóban a tettes lehet, az igazgatói irodában olyan jeleket találtunk, hogy a filmbeli srác halála után ez a Chucky nagyon furcsán viselkedett, és a gondnok is eltűnt. Miután Liamet megtaláltuk, megjelent a gondnok, de nem tűnt úgy, mint aki nekünk akarna esni… sőt, szegény még néma is volt, de adott egy papírt, amin jelnyelven szavak voltak ábrázolva, és kapásból azt mondta, hogy Chucky volt a tettes, hiszen látta a gyilkosságot. Mikor „eltűnt” igazából Chucky volt az, aki megölte, és most a srácok után eredt. De mielőtt lecsapott volna, Liam és Ellie kikerültek a filmből.

#2 House of Nightmares
Zoe van soron, egy elhagyatott ház foglya, ami messziről még egész épnek tűnt, de valójában nem volt az. A film szerint nagyon furcsa volt ez a ház.
Zoe valahol bent van, de a film javarésze csak egy kellék. Meg az a levél is, hogy egy szerelmespár élvezni akarta az egymással töltött időt, de megjelent a gyilkos, elhozta őket ebbe a házba, és mindkettőnek adott egy-egy madarat, csak különzárta őket. Igaz, nem értettem, miért volt ez olyan fontos. Több áldozata is volt, de egyik sem tudta sokáig életben tartani szerencsétlen állatokat. Mondjuk ezt az egyet nem értettem csak a három közül, de persze, itt is sikerült megmenteni Zoe-t.

#3 The Summer Camp Stalker
A harmadik részben egy női főgonoszunk van, akiről úgy tűnt, hogy az előző kettő bőrébe is belebújt. Abban igaza van, hogyha meg akarjuk tudni, mi ez, akkor kövessük, mégha nem is tűnt valami bizalomgerjesztőnek. Mint egy hullaházból kiszabadult Emilia Clarke lett volna.
Ryant kellett megtalálnunk, aki valahol egy nyári táborban van elrejtőzve, és küzd a túlélésért. Azt is elárulta nekünk ez a démon, hogy miért érdekes ez a kazetta:
Néhány fiatal érkezett 10 évvel ezelőtt a táborba, és nem is sejtették, hogy egy ősi gonosz ébred fel minden 10. évben, hogy 4 áldozatot követeljen. Csodák csodájára, abban az évben a négy vezető volt a négy áldozat, a táborozók pedig a tábori könyvtárba mentek nyomozni, hátha valami újat tudnak meg. A tábort azonban lezárta a rendőrség az eltűnésük miatt, de senki sem hitt nekik, és még a gyilkost sem kapták el. A táborozók akkor megfogadták, hogy 10 év múlva visszatérnek, mint vezetők, hogy megakadályozzák az újabb gyilkosságokat. Csakhogy az egyikük, Simon egy videokamerával érkezik, hogy mindent felvegyenek bizonyítéknak, de mikor visszatért, más lett… valami árnylény tört elő belőle, és megtámadta őket, de eltört egy olajlámpa, és épphogy el tudtak menekülni.
De a srác és Simon visszatértek a táborba, és aznap megtalálták a tökéletesen sértetlen kazettát a romok alatt, és az a hülye Simon fogta, és eldugta a táskájában, miközben nem kellett volna. A történet elejét tehát ismerjük.

Megmentettük Ryant, de még nincs vége a kalandnak. Meg kell semmisíteni a kazettát, hogy ne lehessen újra megnézni, így senkinek sem kell meghalnia. Kijutottunk a filmből, de a démon meg jött a srácok után, de Ellie elégette gyorsan a szalagot, így véget értek a megpróbáltatások, lehet nyugodtan partizni tovább.

A bónuszban egy srác Halloween-i buliba készül, mint titkos ügynök. Igen ám, csakhogy ezen a partin mindenki azzá lesz, akinek/aminek beöltözött, így vicces volt látni egy vérfarkast, meg egy női Sherlock Holmest, akivel végül összefogtak. Úgy néz ki, hogy az igazgató titkárnője a hunyó, mert az igazgatónak volt egy tolla, ami olya varázserővel rendelkezett, hogy bármi, amit leírtak vele, valósággá vált – így sikerült ez a bulit is összehoznia. Csakhogy a nő erre vérszemet kapott, ellopta a tollat, majd meglépett. Mielőtt elkapták volna, szörnyek és lények egész armadáját akarta rájuk uszítani, de megállították őket, és végül a nőt is elkapták.

Szerintem

Azért kár, hogy alig van benne ijesztőbb elem, pedig legalább ebben a sorozatban lehetne. A hangulat adott, tökéletes ilyentájt. Bár szerintem sok mindent nem magyaráztak meg, így igazából nem tudom nagyobbra értékelni a sorozat ezen tagját.

Grafika: 10/10 – használhatnának kicsivel több komor elemet.
Teljesítmény: 08/10 – ki kellett kapcsolnom a speckó effekteket, különben lefagyott.
Történet: 09/10 – tökéletes ilyen téren erre az időszakra, a főtörténet azonban elnyomta a bónuszt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.