Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/09/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy Sims 3

Hy darlings! ♥ \m/

Folytatódnak a lánykám/alteregóm kalandjai a hegyekkel tarkított álmos kisvárosban, Moonlight Fallsban. Aki esetleg lemaradt volna az első rész eseményeiről, és ismeretlenek lennének a karakterek, az alábbi linken elolvashatja.

Ott hagytuk abba, hogy a kis család elhagyta a napfényes Isla Paradiso-t, és szárazföldre költözött.

#2: Moonlight Falls

» Érkezés után nem fogadott most semmi kihívás. Oliviát seperc alatt felnövesztettem kamasznak, és hozzáláttam, hogy Tritont feltámasszuk.
» A 17. hét második napjára a lánykám elérte az egészségügyi karrier csúcsát, úgyhogy itt volt az ideje egy negyedik munkahely után nézni, ami most a gasztronómia lett. Xavier lett a főnöke, mert időközben ő is váltott. Ez pech vagy szerencse?
» Közben egy kád megjavításától maximális lett az ezermesterség jártassága.
» A „” jellemvonást a 18. hét 2. napján kicseréltem Kertészre. Ott se ártana remekelni, ha már a horgászatban menőzhet a lánykám.
» Való igaz, elvesztettem az egyik preparált halam: a remeterákom. Még szerencse, hogy lapult néhány a hűtőben, így először akváriumba helyeztem, hogy meglegyen a 10 példány. Valamint már nem ismeri fel egyik preparált óceáni lényt, úgyhogy azt hiszem, kezdhetem előröl a tenyésztést. Lehet, hogy végül több telke lesz a lánynak, csakhogy kedvére kertészkedhessen a magántelkén? *gondolkodik erősen*
» A 19. hét szerdáján, mikor Oliviának volt a szalagavató bálja, tűz ütött ki a lakótelken. Mert miért is ne? Lehet, tényleg csak ásványokat kellene gyűjtenem, és kiköltöztetni őket a francba. De Xaviert meg nem akartam, hogy a lányom elhagyja :(.
» A 19. hét 6. napján a lánykámat elvitték az ufók. Nem akarok ufóbabát!!!44!!!
» A 20 hét 1. napján megváltoztattam a lánykám külsejét, valamint az életcélját: már nem 5 gyereket szeretne, hanem hivatásos író szeretne lenni.

Valami nagyon érdekes lehet abban a könyvben…

» Az volt a célom, hogy a lánykám szerezzen 50-50 darabot a holdkőből, vérkőből és napkőből, de persze, ez nem ment egyszerűen.
» A 20. hét 5. napjára a lánykám ötcsillagos séf lett, ezzel elérve a gasztronómiai karrier csúcsát. Ez volt a negyedik karrier, amit maximalizáltunk.
» Időközben a dob, a nagybőgő, a zongora és a gitár jártassága is maximális lett, és minden kottát megtanult.
» A 20. hét 6. napján felmondott a munkahelyén. Egy kicsit arra gyúrtam, hogy a kertet gondozza, mert addig nem akartam elköltöztetni, amíg Tritont nem támasztotta fel. És ahhoz életgyümölcs kell.
» Ami nagyon tetszett ezen a telken, hogy tele volt mókusokkal. Így akaratlanul is befogtam kettőt: egy sima és egy csíkos mókust. És igen, Chip és Dale lett a nevük.

Lipi és Sziporka esedékes, de nem tudom még, lehet-e sima mezei egeret találni.

» A 21. hét első napjára maximalizálta a mixerkedési jártasságát is.
» A 21. hét 3. napjára lánykám maximalizálta egy lehetőség által a lézerritmatron jártasságát. Most utazhatunk a jövőbe a kottákért…
» A 21. hét végére a lánykám horgászként regisztráltatta magát a helyi városházán. Igaz, hogy van majdnem fél milliója, amióta búvár volt, de neeem, neki kell még meló :D.
» A 22. hét 5. napjára a lánykámnak adtam egy lehetőséget, miszerint Moonlight Falls vizeiben búvárkodhat kedvére. Sajnos költözésnél használhatatlanná váltak a halak, pontosabban mindet ismeretlennek tekintette. Tanulva a hibámból, úgy döntöttem, nem preparáltatom ki egyiket sem, amíg nem kerül a végleges lakhelyére, úgyhogy a kövecskék mellett ismét a mély habokba vetette magát. Ügyes építészeti trükk egy magyar videóstól, köszönöm!
» A 23. hét második napjára a lánykámnak volt már tökéletes tengeri sünje, tintahala, angolnája, és tengeri rózsája. Szinte érzem, hogy Isla Paradiso lakosai most kárörvendenek… nekem meg deja vu-m van.
» A 23. hét 3. napjára megkaptam végre azt a lehetőséget, hogy Triton szelleme a háztartásomhoz adódjék. Végre. Itt volt az ideje. Bár még ambróziát nem kapott, együtt a család. Végre. Így, hogy együtt vannak, a kis család elköltözött egy saját házba. Hello egyedüllét ismét!
» A 23. hét 4. napján a lánykám a maradékot, amikből nincs tökéletes minősítése (csikóhal, remeterák, virágállat és polip), beletelepítette egy tóba, és hozzálátott a harmadik regényéhez, ami romantikus kategóriában készül.
» Másnap sikerült a mesterséges tóból kifogni a remeterák és a virágállat tökéletes példányát.
» A 23. hét szombatjára sikerült a tökéletes polipot kifogni. Na és vajon mi hiányzott már megint?
A ***** ****** csikóhal! Amire csak pár órát kellett várnom, hajnalra sikerült kifogni, így megvan megint mind a 8 óceáni lény tökéletes példánya.
» Mia King rendezett egy bulit, ahova elmentünk. Yep, a lánykám szerzett még egy ellenséget, ezúttal Alice Fitzgerald lett a „szerencsés”. Random belekötött szegény lányomba.

Nem azért, a miniszoknya nem túl rövid…?

» A 25. héten úgy döntöttem, hogy mivel ilyen csodálatos kerttel rendelkezik a lány, addig itt marad, amíg mindegyik nem lesz az enyészeté. Legalábbis úgy terveztem, addig simán gyűjtögetheti a kövecskéit.

Hasonló lesz majd a kedvenc városomban is, csak még nem tudom, hogy egy legnagyobb telken valósítsam-e meg a kedvenc házammal együtt, vagy legyen egy magántelken, ahova senki sem léphet be a háztartáson kívül…

» Feltűnt, miközben összeszámoltam az összes eddig beszerzett csiszolatlan ásványaimat, hogy igencsak kevés a napkövem, így segítségül hívtam az internetet, hátha találok rá valami fondorlatot, mint a tökéletes kampechal esetében is. Először csak helyeket írtak, hol lehet találni (persze, én ott nem találtam). A legbiztosabb módszer szerintük az, ha a Simem vérfarkas. Úgyhogy a lánykámnak eljött az ideje bundát növesztenie.
» A 25. hét 6. napjára a lánykám valóban vérfarkas lett. Remélem, sikerül megszerezni a lehető legtöbb napkövet.

Hát… nem szép. De ideiglenes.

» A 26. hét 1. napján jött egy helyi lakos, Carmella Hai, aki szépen ráküldött egy varázslatot a lányomra. Csak szerelmi varázslatot kapott, úgyhogy aznap este felkereste a szexi Playboyt, Xavier Alvaro-t egy nagyon igényes éjszaka reményében…

Kedves egy néni volt, annyi szent!

Próbáltam kicsit Bigby Wolf-ra alakítani, de ennyire sikerült. Na, új város, új élet, új minden.

Hatott a varázs, látszik.

» A 26. hét 3. napján pletykák alapján erre a következtetésre jutott a nagy tükör:

Én tudtam, hogy furcsa vagyok, de hogy ennyire :”D.
Oh, és igen, lebuktam: valóban az alteregóm szerencsétlenkedik. Miért, volt bárki a Simmerek közül, aki nem csinálta meg saját magát a játékban?

» A 26. hét 6. napjának hajnalán a lánykám éppen a feltalálói munkapadon eszkábált valami kütyüt, mikor rárobbant valami, és lángolni kezdett. Én hülye nem tettem le kültéri zuhanyzót, így retteghettem addig, amíg lángolt, meghal-e a lány, vagy sem. A lányom meghalt a tűzben. Én már pánikoltam, hogy elbuktam a kihívást, de szerencsére, volt hetes darab halálvirág az eszköztárában. Tanulság: mindig legyen nálatok halálvirág. Még az is jó lett volna, ha a lányom szellem marad, tud ambróziát készíteni, de úristen.

Most ezt nem hagyhatom ki, bocsiiii! Csak a lánykám nem lett szerelmes a kaszásba, miközben örök hűségese (még) Xavier-nek!

„Cold and burning
She found the reaper
While she fell in love”
Lacrimas Profundere: The Reaper

» Ugyanazon a napon megint tűz ütött ki a telkemen. Úgyhogy kicseréltem azt a munkapadot, lehet, hogy egy selejtet kaptam ki. Előfordul ez az életben is. Meg akartam építeni a begyűjtőt, hogy könnyebb legyen mindent beszerezni.

Annyira gyorsan azért nem haladtam, még ezzel sem.

Napok-hetek teltek el, de sok minden nem történt.

» A vérfarkas lánykám szedegette (talán) lelkesen a köveket, és így valóban, elég sok napkövet tudtam szerezni. Van egy egyedi tartalmas szekrényem, amibe nagyon jól el lehet rendezni az ásványokat, miután meg lettek metszve, így mindenáron abba akartam telepíteni őket, ezért is kellett annyi kövecske. Mégha tudtam is, hogy majd a felfedezések alatt elég sokat lehet szerezni.
» A 29. hét 5. napján elkészült az időgéppel, így ezért utazást tett a múltba

Vicces saját magammal szembenézni, miközben éppen egy múltbéli utazás után vagyunk.

» A 30. hét 1. napján végeztem egy gyors számítást: a kitűzött 50 darabos célt sikerült teljesítenem először a holdkővel. Utána szorosan volt a napkő, 46 darabbal. Bronzérmes lett a vérkő, 41 darabbal.
Persze, a többi ásvánnyal is szépen állok darabszámilag: rubin (54), smaragd (70), kék topáz (67), füstkvarc (90), sárga zafír (65), kvarc (64), lelki béke (56), gyémánt (50). A többi vagy a közelében sincs még a felének sem, vagy pár darab hiányzik csak.

» Mivel 16 hetet töltöttünk Isla Paradiso-ban, így úgy döntöttem, a 32. héten szedjük a sátorfánkat, és útnak indulunk, de még nem tudtam, hogy hova.

A lánykám megpróbált nagy vihart gerjeszteni a nagy totemnél, de nem sikerült. Tudom, hogy csúnya vérfarkasként, nem kell ennyire kirekesztened, te Klímakő!

» A 30. hét 2. napjára maximalizáltuk a fotózás jártasságot, így ideje volt a gyűjteményeket teljesíteni. Nos, sosem teljesítettem ezeket, úgyhogy már most úgy érzem, lesz alapja a következő kihívásnak.
» A nagy napkő-vadászat során (30. hét 3. nap) a lánykám találkozott egy földönkívülivel (nem, most nem rabolták el), névszerint Ine Zhah Vajjevoo-val. Nősténynek tűnt.

» Ugyanazon a napon találtam meg az első szobrokat, amik a kerti törpéknek állít emléket. Sajnos a két szellem törpe „adta be a kulcsot”. Elraktam inkább gyorsan az eszköztárba, mert nem most szeretnék rendbontást a telken.
» Az utolsó gyümölcsfám, egy szilvafa is befejezte az életét, így a házi kertemmel nem volt több problémám a 30. hétre.
» Jött egy hívás, ami megadta az „A mestermunka” nevű kihívást. Még sosem csináltam meg, hirtelen nem is emlékeztem, mit lehet kapni, így belevágtam.

A végén megkapta az Életmagot, és innen már tudtam, hogy ha így folytatja, egy Simbotot fog tudni létrehozni. Lehet jobb lenne, ha nem most készítené el? Bár még sose csináltam ilyet, úgyhogy… nekiállt összeállítani egy Simbotot. Egy egész napja ráment, de végül elkészült a művel. Én elengedtem, bármikor létre tudok hozni egy másikat. Meg valamiért nekem jobban tetszettek azok, amik már modernebbek, így valószínű, hogy majd a botkészítővel hozok létre egyet.

» A 31. hét elejére úgy döntöttem, Sunlit Tides városába megyünk, és Xavier Alvaro velünk tart. Sokkal jobb életet érdemel, minthogy egy ilyen ködös helyen éljen. Azt még nem döntöttem el, összeházasodjanak-e, vagy sem.
» A 31. hét harmadik napján megszületett a lánykám 3. könyve, a románc kategória bukása: Halhatatlan szerelem: Levél a múltból címmel. Úgy látszik, a 660 oldalas mű 738§ jogdíjjal kevés volt az embereknek… de megvan Simses történelmem első könyves bukása.

» Amin nagyon nevettem: mikor lánykám a saját tavánál pecázott, javarészt tökéletes csikóhalakat tudott kifogni. Bezzeg mikor szükségem lett volna rá, nem volt hajlandó megmutatkozni a kis genya…
» Próbáltam az aktuális karrierjét a 10. szintre felhúzni, mielőtt elindultunk volna ismét egy tengerpartos vidékre, így az összes halat, amit kifogtam, eladtam. Elég hamar összejött a 10. szintű karrier, pont az indulás napjára. Ez volt az 5. befejezett munkája.
» A 32. hét elejére a lánykám így végzett az ásványok gyűjtésével. A vérkő picit lehetett volna több, de hátha máshol menni fog.

Így tehát édes kettesben, a 32. hét 1. napján Xavier Alvaro, és az alteregóm fogták a sátorfájukat, és Sunlit Tides városa felé vették az irányt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.