Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/09/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 3 | Kategóriák: Games for Amy Sims 3

Hy darlings! ♥ \m/

Elég régóta nézelődök valami új játékmenet iránt, mert valahogy már unalmas dolog a vágyakat teljesíteni, valamint az összes olyan elérhető dolgot kivitelezni, amit amúgy egy átlagos Simmer véghezvisz.
Nem egy kihívást lehet találni a neten, viszont sok olyan dolgot tapasztaltam benne, amivel nagyjából nem értettem egyet, így aztán összeollóztam egyet, ami így is bonyolult játékmenettel bír.

A SzuperSim kihívást vettem alapul. Ez annyiban áll, hogy egy nő vagy férfi:
» mindenről az égadta világon mindent tud
» minden karriert végigvitt
» minden belső kihívást teljesített (Sims 3 esetén)
» teljes valamennyi gyűjteménye (bogarak, lepkék, vadvirágok, ereklyék, szentjánosbogarak, ásványok, fémek, kagylók, törpék etc.)

Készítettem egy Simet, aki valamilyen szinten az alteregóm, így a hasonlóság (nem) a véletlen műve. Kezdetben az alábbi stílusjegyeket választottam: kalandor, családközpontú, könyvmoly, reménytelenül romantikus és művész. Emberként kezdte, de végső soron vámpírt akartam belőle, de meg akartam nézni a többi természetfeletti lény mivoltát is, így valamennyi állapotot terveztem véghezvinni vele.
Kikapcsoltam az emlékek gyűjtését, nagyon frusztrált, hogy mindenért elment egy emléket. Tapasztaltam, 5 simhét alatt betelik a tárhely.

Azt terveztem, hogy nem lesz senkije és semmije, mert kétszer költözik majd, és a végén letelepszik Hidden Springs városában, a kedvenc házamban, amit imoger álmodott meg.

#1: Isla Paradiso

» Kapásból kaptam egy kihívást, amiben az állt, hogy meteor csapódott a házamba, és a károkat el kellett takarítani. Érdekes, mert egy úszóházat választottam, a szigetek gyorsabb felfedezése miatt.
» Azonnal elkezdtem a jártasságokat megalapozni, bár csak 601 simoleon állt rendelkezésemre.
» Mivel ismertem már a város hibáit, kitöröltem azokat a családokat, akik folyton lassítják a játékot (Los Amigos, A herceg, A romantikus, Scott, Medina), és azt a közösségi területet, ami szintén laggoltatja a játékot (Hobart menedéke). Elviekben őket azért kellett, mert egy idő után beragadtak, de a menedéket igazából nem kellett, én kitöröltem, mert nem terveztem szállodatulajdonossá válni.
» Legeslegkönnyebben a búvárkodást tudtam elkezdeni fejleszteni. Picit csaltam, mert van egy modom, amivel 75%-kal gyorsabban sajátíthatóak el a jártasságok, de így is kegyetlen lassú a folyamat (mint mindenben). Tudom, hogy az a kihívás lényege, hogy minden normális tempóban történjen, ezzel a moddal is lassú.
» Másodjára vettem alapul a főzést és az írást. Az előbbit amúgy se ártana nagyon művelni a valóságban is XD.
» Negyedik jártasság az atlétika volt. Nem ártott, ha majd a kalandozásokig jutok, de azt addig nem akartam, amíg nem telepedett meg a lánykám a kedvenc városomban.
» Akármiből többet szereztem, mint ami a szükséges, eladtam.
» Ötödik jártasság volt az alkímia. Ha már Black vagyok, az ilyen kötelező dolog, hogy tudjak varázsolni. Még az is lehet, hogy a vámpírlétet az utolsó előtti helyzetbe rakom.
» Mivel eladtam a kihívásból megmaradt elemzett meteorokat, szert tettem annyi simoleonra, hogy megint néhány jártasságot elkezdtem a Simem fejébe verni: búvárkodás, logika, kertészkedés és feltalálói.
» Éppen a Hableány-barlangnál búvárkodott a Simem, mikor jött egy cápa. Első cápatámadásom, amióta csak játszok a Sims 3-mal. De tényleg.
» Elsőként a búvárkodás jártasság sikerült teljesen.

The first meeting with the fear itself: the kraken! Mindig tök véletlen találok rá, és mindig a frászt hozza rám. Ekkor még nem rendelkezett a lányom a Kraken barátja életcél jutalommal (de lakóhajókat amúgy sem támad meg), így lövésem sem volt, ez csak egy ritka pillanat, vagy készülhetek a támadásra.

» A kerti törpe gyűjteményt kihagytam a lista elejéről, de legelőször Rozhmarr urat sikerült begyűjteni.
» Bár felfedeztem a Búvárbarlanghoz tartozó szigetet, eladtam, így tovább alapozhattam a SzuperSim követelményeit: a Simem elment zongora, nagybőgő, dob, ezermesterség, karizma és írás órákra.
» A lánykám a 2. hét 3. napján lett sellő. Összebarátkozott egy hableánnyal, aztán beszélgettek a halfeléről. Rögtön utána maximális lett az atlétika jártassága.
» A 2. hét 4. napján a lánykám sikeresen teljesítette a Pipatudor címet, mert 40 órát töltött légzőpipás búvárkodással.
» Mivel eljött a Lidérc-nap, a lánykám felfedezte a kísértetházat, és begyűjtötte Kerge Berkenyét.
» Egy valami nagyon zavart a sellőlétben: lánykám mindenhova úszva ment. Még télen, a mínusz sokban is. Talán, ha tündér lett volna először, talán átrepült volna a vízen, és jobban örültem volna neki, de enélkül sokszor nem tudott volna úgy merülni, ahogy terveztem.

Nem látszik a víz alatt, de tél van. Lánykám pedig Bleeding the Stars színekben pompázik, és szám szerint 8 tetoválás díszíti már a testét. Jobb karján van egy fehér hold, egy gitározó kaszás és egy fekete rózsa. A bal karján van egy ankh kereszt (egyedi tartalmas), egy fekete macska és egy fekete tőr.
A hátán egy hatalmas vörös-fekete angyalszárny, a derekán három farkas vonyít a vérholdra. Csöppet sem magamról mintáztam a lányt, áh XD. Az angyalszárny utalás Daryl Dixonra, a farkasok pedig a Wolf Among Us-ra. Valaki nem akar egy Bigby Wolfot hozzám vágni?

» Sajnos a laggolás problémája újfent beköszöntött a 4. hét végére, így az eredetileg tervezett 10 hetes „gyűjtőprogramot” le kellett rövidítenem. Eredetileg csak a kagylókat akartam megszerezni innen, esetleg néhány tengeri halat kipreparálva, de így egy csöppet nem szerettem a helyet.
» Sikerült a lánykámnak a 4. hét 7. napján megbetegednie. Az óceán mélyén, miközben egy barlangot fedezett fel. Sose jobbkor.
» Betegséget kihasználva a lánykám megírta az első regényét, ami horror témában született meg, és az Átkozott föld: Árnyváros nevet kapta. 385 oldalra sikerült, és 499§ jogdíjat kap.

» A 8. hét 5. napján éjnek évadján teliholdkor a temetőben pecázott a lánykám, aztán szépen megharapta egy zombi. Itt még nem telepítettem azt a modot, ahol a zombik még veszélyesebbek.

Ugyanazon az estén ismét lemerült kicsit halakat fogdosni, és sikerült lencsevégre kapnunk egy hibridet: egy sellő zombit! Ezek a dögök már itt sem hagynak minket békén…

Másik meglepi, elúszott a kraken a lánykám alatt. Egy csöppet ijedtem csak meg… nézzétek már, hol a gyerek! Vagy 20x beleférne!

» A 9. hétre lett annyi életcélpontja a lánykámnak, hogy megváltoztattam a jellemvonásokat a következőkre: pecás, kertész, gyűjtögető, elkötelezettségi problémák és kalandor.
» Nagyon azon voltam, hogy minél előbb fogjam ki az összes óceáni lény tökéletes példányát, mert nagyon zavart a laggolás. Később még a cápatámadások is, így elég sok cápafogat tudtam szerezni.
» A 9. hét 3. napján kiírta, hogy a Simem azon tűnődik, mitől sötétedett be hirtelen annyira: aztán becsapódott egy meteor. Ez volt a második alkalom, hogy a játékom során megtörtént, pedig elég régóta ismerem a 3-at.
» A 9. hét 4. napján a lánykám elkészült a második könyvével, az Átkozott föld 2: Álomkóros, szintén horror kategóriában. 414 oldalas lett, és 681§ a jogdíj. Bezzeg a valós életben sose készülök el a könyveimmel ilyen hamar…

» A búvárkodás után a horgászatban teljesítette a Simem a kihívásokat.

Ezt a házat szemeltük ki, de mivel nekem túlságosan régimódinak tűnt, modernizáltam. Ez a kép még azelőtt készült, hogy emeletet húztam volna fel rá, és telepítettem volna a tavat a nappali ablaka alá. A garázst megszüntettem, mert csak felesleges volt.

» Sikerült a 10. hét 3. napján egy tökéletes tengeri rózsát (vagyis anemónát) szereznie a lánykámnak. Hosszú hetek után ez az első óceáni növény, amiből elértem a maximum minőséget. Jó sokáig tartott sajnos :(. Rá másnap sikerült egy tökéletes polipot kifognom a tenger mélyéről, majd a remeterákot. Már csak 5 tökéletes példány kellett a nyolc kifogható vízi lényből, és mehettem is tovább a következő városra, amit akkor már tudtam, hogy Moonlight Falls lesz.
» Simlánykám a 10. hét 7. napján találkozott Triton királlyal. Nem én adtam hozzá, valószínűleg az automatikus generátor dobta be. Vagy, mert a Hableány-barlangnál búvárkodtam.
» A 11. hét második napján sikerült egy tökéletes angolnát elkapnom. Itt már nagyon elkezdtem örülni, hogy elhagyhatom ezt a vidéket.
» A 13. hét 6. napján sikerült kifognom a tökéletes kampechalat. Ezt úgy sikerült, hogy alapjáraton csak kitűnőig lehet kifogni, de utána olvastam, hogy lehet: egy tóba telepítettem többet belőle, majd várni kellett, és kifogtam. Elviekben a többi hallal, ami nem tud kitűnőnél följebb menni, így sikerül, ha úgymond „pároztatod” a halaidat.

A kép magáért beszél. Így lehet megtalálni az óceánok rémét térképnézetben.

» A 14. hétre már csak a csikóhalból hiányzott a tökéletes példány, így mindent kipróbáltam, hogy valahogy sikerüljön kifogni (tóba telepítés, akváriumba költöztetés). Sejtettem, hogy ez a legeslegritkább, amit meg lehetett szerezni (mivel nem rendelkezem az Előre a jövőbe kiegészítővel, így az ott fellelhető különlegességeket nem számoltam bele).
» Lánykámnak közben lakótársai lettek, hogy bonyolítsam a játékmenetet. Beköltözött először Triton király, mert milyen vicces, aztán előkerült a lánya is, Ariel. Itt nem volt meg köztük ez a kapocs, de poén kedvéért, muszáj volt. Egy szimpatikus egyént is találtam, akit nekem a játék csak Xavier Alvaronak keresztelt, de belőle csináltam egy szuperkém vámpírt, mert az milyen menő dolog már. Doug Rodel – aki tök magányosan éldegélt a kis házikójában – is beköltözött, mert szimpatikus volt a Simemnek (is), de rögtön egy farkasfalka vezérének álmodtam meg. Ariel tündér lett, így egy egész szép kis bagázs alakult ki. Csakhogy sokáig nem maradtak együtt, mert Ariel tündérszárnyai teljesen lefagyasztották a játékom, így kiköltözött… szemét módon a gyerekkel együtt.

Mia Azul – lánykori nevén – némi átalakítás után. Szegény úgy nézett ki, mint egy elkóborolt Sally a fehérségével és a piros (nem vörös!) hajával. A plasztikai műtét meg csodákra képes. Tritonhoz adtam hozzá, született egy lányuk, Olivia, de majd elhagyom őket Moonlight Fallsban. Egyébként, mind a hárman sellők, de csak Olivia lábán látszik, hogy óceáni lény, a szüleinél fel sem jön az opció, hogy változtassa meg a pikkelyek színét…

A híres-hírhedt Xavier Alvaro a lányával. A kicsi azért csillog, mert tündérgyermek, Xavier meg barnítás után néz ki úgy, mint egy eltévedt Playboy. Szemétség volt elválasztani egymástól a családot? Oh yeah. De Xavier olyan dögös, hogy mindenki döglik utána. Oh yeah.

Első találkozás Doug Rodellel, még valamikor a 5. vagy a 7. hét elején. Kicsit flörtölgettek már a parton is, meg küldözgettek leveleket, de a végén beköltöztettem hozzám, és elkezdtem agyat verni a fejébe, hogy ne csak lézengjen állandóan. Mondjuk, azóta sajnos a lánykám és Doug ex szeretők, mert Mia King azt mondta, hogy szakítsanak… azóta sem tudtam őket összeboronálni, de úgy néz ki, ez a végzet akarata.

» A lánykám annyira belebolondult a fekete-vörös árnyalatba, hogy a haját is hasonlóra festette, meg egy kicsivel bohémabb megjelenést kapott a 14. hét végére. Azóta két karrierben érte el a maximumot (búvárkodás és a rendészeti karrierben DNS-modellező), úgyhogy harmadikként az orvostudomány felé tereltem. És úgy tűnik, nem csak Jézus tudott a vízen járni…

» A 16. hét első napjára feltelepítettem végül az Előre a jövőbe! kiegészítőt, miközben újabb kísérletet tettem a csikóhal befogására. Megjelent az időutazó, teljesítettem a kéréseit, és indulhatott is az utazás. Valamiért nem volt hajlandó repkedni, pedig azt annak idején is szerettem, de hamar elsajátította a modern technológia alapjait. Nincs elég befejezetlen jártasságunk már így is…
» Lassan elkezdte a lánykám a nanitok gyűjtését, mert nehogy már az a gyűjtemény maradjon ki a sorból.
» Mivel az időutazásban újra kezdődik a hetek számolása, így igazából az ottani idő szerinti negyedik napra elkezdte a lánykám a lézerritmatron jártasságát fejleszteni.
» A jövőbeni ötödik napon maximalizáltuk a modern technológiát. Alig vártam, hogy végre a saját szememmel is láthassam, milyen a disztópikus jövő.
» Időközben sajnos a lánykám kigyógyult a sellőlétből, de igazából nem is bánom nagyon. Éppen a rejtélyes töredékhez vadásztam az utolsó darabot, hogy a becsapódott űrhajóra bejuthassak.
» Végül mégis beadtam a derekam, és hagytam, hogy a botépítés jártasságot is elkezdje kitanulni. A SzuperSim az SzuperSim kérlek.
» Apropó, az alábbi jártasságok maximalizálódtak időközben: festés, logika, írás, alkímia, főzés, karizma, kertészkedés. 16 hét alatt elég jól állunk. A kertészkedést ráadásul a jövő időben fejezte be. Remélem, ez meg is marad, mikor hazaérünk.
» A lánykám részt vett egy űrhajós kiképzésen, így tud tisztelegni a Holdra szállás előtt, valamint néha úgy ugrándozik, mintha nem lenne gravitáció.
» Leteszteltem, működik az agresszív zombi mód: a lányom zombi lett a 16. hét 2. napjának hajnalára. Elég ramatyul festett szegény… még szerencse, hogy másnap Triton hozzávágott egy erős gyógyelixírt, különben megnézhettem volna magam.

» A 16. hét 3. napján megváltoztattam a jövőt disztópikus kimenetelűre (mert miért ne?), és rögtön fel is jött a lehetőség, hogy mágnessel meteoresőt okozzak. Úgyis már kegyetlen elegem volt az állandóan laggoló városból, meg a féltékeny szeretőkből :”D (Ariel Alvaro ősellensége a lánykámnak). Valamiért nem engedte, hogy elterjesszem, ránk szakad az ég, úgyhogy maradt az utópisztikus jövő elidézése, ami persze már rendben sikerült.

» A 16. hét 4. napján a lánykám Xaviernek hála vámpír lett. Kicsit előbb, mint terveztem, de sosem baj :D, utána pedig megnéztük, hogy milyen lett a jövő úgy, hogy minden csupa boldogsággal teli.

Szerintem éppen azt tervezgeti, hogy ráhozza a szívbajt Arielre… :”DDD

Oasis Landing utópisztikus jövő módosítással. Hát, mintha Cukorkaföldre tévedtem volna :”D. És nincs meg a szivárványcsiga (még).

» És végezetül, megvan ez a szerencsétlen tökéletes csikóhal. Nagyon nehéz megszerezni, még a legtapasztaltabb Simmerek is olyanokat írtak, hogy nagyon ritka, még így is, hogy megvan az Előre a jövőbe, és ismernek néhány titkot. Hogy nekem hogy sikerült?

– Kifogtam belőle 10 darabot, majd egy tóba telepítettem. Az akváriumos megoldás nem vált be, legalábbis a csikóhalnál nem.
– Ez a példány a 189. kifogott darab volt. Olyat is olvastam, hogy 150 kifogott csikóhal után van esélyed a tökéletes minősítésre, mert különben csak kitűnőig megy fel. És persze, ennek az ára is jóval magasabb.
– 16. hét 5. napján sikerült ezt a kis dögöt kifognom.

Olyan szép így egyben az egész, nem? ; – ; az a rengeteg óra megérte! (igen, mind tökéletes minőségű)

» Biztonság kedvéért még azért pecázgatott a lány, mert fennállt a veszélye, hogy mindent elveszít költözés közben. Mikor először utazott az időben, akkor is valamennyi preparált hala eltűnt a családi eszköztárból… de csak az óceáni lények miatt szenvedtem ennyit, bármi mást újra ki lehet fogni máshonnan, így igazából nem izgulok annyira.
» Költözés előtt volt egy kis tragédia… Triton King nemes egyszerűséggel meghalt. Kijött a munkahelyéről, hogy meghaljon.

» Isla Paradiso városát 5 fővel a 16. hét 7. napján hagyták el, és mentek tovább Moonlight Falls városába. Olyan durván 1,5-2 hónapos intervallumra tehető, nem néztem a pontos kezdést.


Hagyj kommentet!
szeptember 28 2019

[…] Aki esetleg lemaradt volna az első rész eseményeiről, és ismeretlenek lennének a karakterek, az alábbi linken […]

szeptember 29 2019

[…] érkezem ehhez a sorozathoz, mivel őszinte leszek, a trópusokból már elegem volt bőven :D. Az első rész itt van, a második rész pedig […]

október 26 2019

[…] epizódok: #1 Isla Paradiso #2 Moonlight Falls #3 Sunlit […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.