Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/09/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cadenza HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2019. szeptember 13.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
20 év után újra egyesül az egyik nagy rockzenekar, a Velvet Whisper. A mi karakterünk az a szerencsés, aki interjút készíthet a zenekarral az újraegyesülés apropóján, de csakhamar a dolgok nem várt fordulatot vesznek. Vajon köze lehet az időnként felbukkanó nőalaknak is?

Amanda szemszöge

Ha már egekbe magasztaltam anno a 4. részt (mai napig csengőhangok között van a Fame, Theft and Murder főcímdala), kicsit nagy reményeket fűztem ehhez a részhez, mert úgymond, ez egy „testhezálló játék” nekem. Rock és hidden objects? Naná!

A riporter megérkezik, majd egyenesen a turnébuszba kerül, ahol Lisa, a basszusgitáros kezdte az interjút, majd haladtam sorban: az énekes Sid nem tudott nyilatkozni elsőre, mert alig bírt ébren maradni, a billentyűs Grace a térdét fájlalta, és eltűnt a jegyzetfüzete. Trevor, a dobosuk pedig a feloszlást követően a fiával közös vállalkozásba kezdett. Viszont, az interjú második felére már nem került sor, mert jött egy érdekes nőalak, aki a visszadobta az időben a riportert. Gondoltam én, a feloszlás idejére.

Telefonon közölték, hogy nem hallucinálunk, nem is haltunk meg, de el kell tűnnünk a városból. Minden jó horrorfilmező tudja, hogy ez gyakorlatilag egy invitálás, úgyhogy nincs az a pénz, hogy én innen megfutamodjak.
Sid valahogy rájött, hogy a zenéje a rejtélyes ködöt távol tudja tartani a várostól, ámde csak ő tudott kijutni, a többiek az Everview Hotel „vendégszeretetét” élvezik. Bent a rejtélyes nő is közölte, hogy a mestere éppen pihen, ezért tudott figyelmeztetni, hogy meg kell állítani a zenét, mert baj lesz. Kérdés, hogy melyikre gondol.
A 0204-es szobában kezdte anno a zenekar a karrierjét, ámde Grace létrehozott valahogy egy alternatív univerzumot, Downbeat-et, ahol más művészeket elrabolva a tehetségüket a nő megszerezhesse. Csakhogy, emiatt súlyos árat fizetett. Pedig elsőre elég szimpatikusnak tűnt a nő. A rejtélyes nőszemély pedig Melody volt, de hogy ő kicsoda-micsoda, nem tudtam.

Melody egy árvaházba küldte a riportert, ami furcsa mód egy tóval körülvett szigeten volt, és ott volt valami zenedoboz. Ott találkoztam egy Grace nevű kislány szellemével/lelkével, de a játék megjelenésnek hívta. Feltehetően ez a Grace ugyanaz a Grace, aki a zenekar billentyűse lett. Melody pedig a zenedobozban élő varázslatos lény, amit Grace kinevezett a múzsájának, mert miatta tudott nagyszerű és gyönyörű zenét alkotni – értem én, tiszta sor.
Csakhogy Grace egyre több és több ihletre vágyott, ami túlmutatott Melody erején, és ezért követte el azt, amibe zenésztársait is belekeverte. Az egyetlen dolog, ami megállíthatta, hogy a zenedoboznak vissza kellett kerülnie Melodyhoz, hogy felszabadulhasson. Csakhogy a doboz Grace-hez került, és minden áron meg akarta szerezni zenésztársai erejét. Jó, értem én, az ihlet fontos, de nem ilyen áron!
A dobozt össze kellett rakni, majd utána használni az elvetemült asszonyságon, ami igaz, hogy megölte Grace-t, de Melody szabad lett, ahogy a többiek is.

A bónuszban Lisa unokája, Angel is zenészi babérokra tört, és nagyanyja segítségével az első single megjelentetésén dolgoztak éppen, mikor valaki elrabolta Angelt. Ez a valaki Grace volt, fogalmam sincs, hogy jutott ki onnan, ahol volt, de ez kicsit felhúzott. Azért kellett volna neki Angel, hogy legyen még egy zenedoboza, és Angel tökéletes lett volna múzsának. Meg a kis tökömet, azt! Persze, megmentettem Angelt, úgyhogy mehettek is vissza a stúdióba.

Szerintem

Nem éreztem annyira varázslatosnak, mint a 4. részt, de volt benne valami mégis, ami inspirálónak hathatott. Néhány táj gyönyörűen volt ábrázolva, bár ez a karakterekről nem mondható el. Grace kimondottan ijesztőnek hatott, Melody nem tűnt nekem inspirálónak. Sid érdekelt volna jobban, de szegény nyúlfarknyi szerepet kapott.

Grafika: 08/10 – előbb kifejtettem, mi miért nem tetszett
Teljesítmény: 09/10 – néha a spéci effektek miatt lelassult
Történet: 09/10 – magát a történetet szerettem, de Sidről nem akar valaki spin-offot csinálni


Alább tudsz üzenetet hagyni.