Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/08/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2019. augusztus 29.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egyszer csak a semmiből megjelenik egy lány Anna Gray verandáján, hogy a jövőben valami szörnyűség történik vele, és csak ő akadályozhatja meg, hogy a jövő valósággá váljon.

Amanda szemszöge

Ezer éve nem találkoztam kedvenc HOG-os családommal, úgyhogy amint megláttam, hogy kint van, azonnal beszereztem, és neki is álltam a végigjátszásnak.

A lány a borítón Dorian és Anna lánya, Alice, aki feltehetően 15 éves, és örökölte a múltba való utazási képességét, csak megváltoztatni nem tudja. Elmondása szerint egy furcsa lázas és halálos vírus miatt feküdt meg a család valamennyi tagja, ő az utolsó túlélő, de ő sem bírja sokáig. Valószínűleg ez egy átok.
A nyomozás során kiderült, hogy Billy időközben megnősült, elvett egy Isabella nevű nőt, akiben még Billy sem bízott meg teljesen, így van egy elsőszámú gyanúsított a listán. Alice is, és később Anna is ugyanezen a véleményen volt, mint én.

Hálisten, Richard velünk maradt most is, igaz, nem a megszokott kellemes baritonú hangjával, hanem a karcosabb hangjával, amit már az előző részben se szerettem. Viszont a humorát azt hozta magával. Kissé sértődötten vette tudomásul, hogy megint nagypapa lett, és még viccelődött is ezzel, és máris sokkal jobban kedveli az unokáját, mint a lányát. Richard, figyelmeztetlek, Alice nem képes arra, amire Anna.
Alice emlékei szerint Billyék esküvője furcsa volt. A menyasszony késett, Billy pánikolt, hogy elhagyta az oltárnál. Alice kereste anyját, de ő egy ügyön dolgozott Brown ügynökkel (Mystery Trackers) és James bácsival (Haunted Hotel).
Kérdés: James kit vett el a családból, hogy Uncle James lett? Vagy ez csak egy kedves gesztus Alice részéről? Ez egy előrevetítés, hogy még több része lesz a Detectives United sorozatnak?

Visszamentünk a múltba az esküvő napjára. Richard még csodálatosan fel is öltötte magára a fess kék öltönyét. Mondjuk, gúnyolódott egy kicsit azon, hogy Anna szövetkezett másik két férfival, de hé, legalább ő dolgozik. Viszont, úgy érezte, hogy Billy kedvese minden, csak nem olyan édes, mint annak látszik.
Isabella szobájában volt egy naplóban, amiben leírta azt, amit gyanítottunk: bosszút forralt az egész Gray-dinasztián, nem csak Billyn, mert a mostohaapja, Daniel miattuk szenvedett. De akkor miért mentél hozzá, te együgyű?
Richard megint segített, utunk egy archívumba vezetett, ahol kiderítettük, Daniel hol élt, Isabella hol nevelkedett, és mitől kattantak be ennyire? A házban megtaláltuk a választ: Daniel eleve tanult okkult mágiát, és persze, hogy ezt továbbadta a lányának is. Valamint azt is, hogy teljesen bele volt esve Elenába. Hiába küldött neki leveleket, sose kapott választ, és rendkívül ölte a féltékenység, amiért Brandonhoz húzta a szíve. Ez a veszteség tönkretette az életét, és ezért fordult a fekete mágiához, és később megtanította Isabellának is. Kicsiként találta meg apja naplóját, és mikor felfedezte, apja min ment keresztül, azonnal úgy érezte, hogy ezt meg kell torolnia. Egy alig 8-10 éves kislány. Atyaég. Elég sokat várt akkor. Mindegy, Anna eltervezte, hogyha már úgyis a múltban van, megváltoztatja azt, hogy Isabella normális nővé cseperedjen fel, és ne a bosszú hajtsa. Személy szerint, én nem hagytam volna, hogy Billy elvegye, de ez az én bajom.

Utunk tehát Elenához vezet, mert a naplóból kiderült, ismerte Danielt. Még mindig csodálkozom, hogy a nő hogy maradhatott ennyire fiatal még ennyi év eltelte után is, na mindegy. Sok férfi fordult meg utána egyetemista korában, bár sokra nem emlékszik már. Mikor megtaláltam a sulis naplóját, rögtön emlékezett: Daniel is, meg Brandon is bele voltak esve, viszont az utolsó évben Daniel elhagyta a főiskolát, és nem is írt neki többet. Elena beleszeretett Brandonba, és össze is házasodtak. Évekkel később azonban Daniel feltűnt, és dühösen a nőhöz vágta, hogy tönkretette az életét, amiért nem hozzáment, etc. etc. etc. Teljesen megőrjítette a féltékenység, ezt láttuk.

Alice tanácsára visszamentünk a múltba, ahol Elena és Daniel még tanultak. Az lett volna a feladat, hogy ezt a vonzódást Daniel felöl töröljük el, és nem lesz tragédia. Persze, Isabella ide is utánunk jött, és megpróbálta Alice-t megölni, de ne szórakozz egy Gray-jel, főleg ne Annával. Azt a medált is eltörtük, amit eddig magával hordott, ezzel pedig a gyilkos átok rögtön meg is tört. Bár Alice azt mondta, majd ő segít Billynek nőt találni, miért érzem úgy, hogy Isabella maradni fog?
Az átok megtörése után visszatértünk a jelenbe, ahol nemsokára Anna megkapta az orvosi jelentést, miszerint már nyolchetes terhes.

A bónuszban megint odaugrunk, ahol már Alice kamasz, és éppen ünnepelni készülnek Anna születésnapját, ami augusztus 23-ára esik, de felfordulásra ér oda. Valaki elrabolta kedvenc detektívasszonyunkat, összetörte Richard koponyáját (ez nálam már főben járó bűn), tönkretéve ezzel a születésnapját. A nyomok hamar egy David nevű suhanchoz vezettek, akit egy boszorka fogadott el. Cserébe Danielék régi otthonát ajánlotta fel, bár nem tudom, minek az épület az enyészetnek lett hagyva. Az is kiderült, hogy a boszi csak Anna képességeit akarta, de ez nem történhet meg, mert nem.

Szerintem

Úgyis elkezdtem azon agyalni, hogy Doriannak és Annának miért nincs még gyereke, mert érdekes mód, valahonnan mindig előbukkan egy rokon, aki éppen bajba van, később pedig visszatér. Most megkaptuk végre Alice-t, aki szerintem nagyobb korában átveszi Anna helyét, viszi magával Richardot, és minden jó lesz. Kár, hogy a hang, aki eddig szólalta meg, már nem elérhető.
Bónuszban kaptok egy családfát azért, tessék örülni.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal
Teljesítmény: 09/10 – egyszer kidobott a vége felé, pedig nem volt rajta speckó effekt
Történet: 10/10 – nem azért, mert Alice, hanem azért, mert végre Anna is végre fészket rakott.


Alább tudsz üzenetet hagyni.