Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/06/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Redemption Cemetery

Megjelenés: 2019. június 27.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Kaptunk egy meghívást egy furcsa vidámparkba, ahonnan az emberek eltűntek. Csakhogy, nem is olyan veszélytelen a küldetés, mint elsőnek látszott.

Amanda szemszöge

Sok mindennel nem lehet megriasztani, de ha egy bohócot látok, vagy éppen egy ijesztő, sötét vidámparkot, a hideg futkos a hátamon. Egész játék alatt éreztem ezt a rémületet, úgyhogy talán ezért is végeztem ki ezt a részt olyan gyorsan.

Kezdetben fogadott egy ijesztő fazon bohócnak festve magát, aki segített, amint a naplóját megkapta. A naplójából derült ki, hogy egy gonosz szellem, Obsidian a felelős az évek óta tartó eltűnésekért. Azonban, amint áldozatai száma eléri az ezret, a Földre fog érkezni, és elszabadul a pokol. A bohóc volt az első, aki megpróbálta megállítani, de elbukott, és a foglya lett. soha nem adta fel a reményt, hogy felszabadulhat, és Obsidian is eltűnik a fenébe. Ezért vagyunk mi itt. Már csak három lélekre van a visszatéréstől (nem lepődtünk meg ugye, hogy csak három?), de annyira erős szeretet/szerelem köti őket össze, hogy a démon képtelen megtörni. Ezt a három lelket kellett felszabadítanom, hogy Obsidian annyira meggyengüljön, hogy sebezhetővé tegyük.

Az első lélek a Koponyabarlangban (Skull Cave) leledzett, ahol Obsidian is fogoly volt. A hölgyet Norának hívták, és a fiát, Richie-t hozta ide a születésnapja alkalmából, de nem volt elég pénzük nappal belépni, ezért megfűzte az egyik dolgozót, hadd menjen be Richie zárás után, így mindent kipróbálhatott ingyen. Azonban megtörtént a baleset, és nem volt ott senki, hogy megmentse. Mostanáig.
Richie ejtőernyőzni akart, de Obsidian közbeavatkozott, ezért történt a tragédia: fennakadt egy antennán, és valószínűleg leesett, így ezt kellett megakadályozni.

Valahogy Obsidian kiszabadult, és bár nincs még ereje teljében, tud terrorizálni rendesen. Segítőnket is megfenyegeti, hogy ne is próbáljon meg ellenszegülni, de persze, nem hallgatunk rá.

A második megmentenivalónk Jim, aki partnerével, Rachellel járták a várost híres mutatványukkal. Aznap, mikor gyakoroltak, Rachel elhunyt, így nekünk kellett helyrehozni azt a galibát, ami a halálához vezetett. Jim esküszik rá, hogy világéletében remek lövész volt, és íjával véletlenül lőtte szíven a nőt. Persze, hogy sosem bocsátott meg magának. Valószínűleg valaki hipnotizálta Jimet (Obsidian, ki más), mert sosem volt szándékában ártani Rachelnek, ha már előadás után feleségül akarta kérni. De persze, sikerült megállítani, mert a Megváltás temetőben járunk.

Harmadik delikvensünk Tom, aki testvére, Michael halála miatt rekedt a köztesben. Fogadtak, Tom vesztett, Michael pedig ugrott egyet, de elvétette, és a vízbe fulladt. És egyikük sem tudott úszni. Úgyhogy ki kellett menteni a srácokat a hideg vizes haláltól, aztán remélem, többet nem ugráltak mindenféle tavakba.

Van egy bónusz megmentenivalónk is, a társunk, aki először ránk támadt, hogy úgyis Obsidian győz, de kivertük a fejéből a démont, majd elárulta, hogy neki is van valami a múltjában, amire nem büszke. Egy kislánnyal volt az óriáskeréken, de a kicsi valahogy lezuhant, így mielőtt bármit is kezdhettünk volna, megmentettük, és utána ideje volt szembenézni a démonnal. Ehhez azonban magára Halálra volt szükségünk, aki közölte, hogy senki sem veheti át csak úgy a helyét, meg mérges is Obsidianra, hogy úgy tesz, mintha ő lenne a főnök.

A bónuszban egy bányász talál egy ritka értékes amulettet, ámde valami lakik benne. Egy levélben Audrey Ross árulja el, hogy elhunyt férje David ügyében nyomozott a rendőrség. A férje abban a vidámparkban dolgozott, ahol voltunk a főjátékban, de meghalt abban a balesetben, mikor a hullámvasúton robbanás történt. Senki se tudja, mi történt valójában, még David főnöke is azzal gyanúsította az elhunytat, hogy ő követte el, de ennek meg semmi értelme nem volt. Sőt, Audrey látni vélte a férjét a halála után. Ami megint csak különös.
David elvitt minket halálának helyszínére, és elmesélte, hogy valószínűleg Robert, a kollégája szabotált valamit az irányítódobozoknál, és közben mániákusan röhögött. Visszatérve a múltba Robert valami erdő felé ment, aminek kb. a közepén volt egy temető, ami körbevett egy elhagyatott templomszerűséget, ahova el volt zárva Obsidian az amulettben. Egy ott talált könyvben azt is leírták, hogy legelső áldozata egy olyan fiú volt, aki képes volt megölni a tulajdon apját egy rangért, amiért végül a népe kirekesztette. Obsidianra rálelt, de végül a démon kiszipolyozta belőle az erőt, kiirtotta a falut, kivéve a helyi gyógyítót, aki ellent tudott neki állni, kiűzte a fiúból a démont, és egy amulettbe zárta. Csakhogy, a démon ereje még bezárva is erős volt, ezért a gyógyító megpróbálta kiűzni az amulettből, de idősként elhunyt. A lánya, Ogdan próbálta követni apja nyomdokait, hátha ő sikerrel jár. Készített egy receptet, mivel ki lehet űzni a démont, de viselnie kellett volna az amulettet, és félt, hogy legyőzi. A recept elkészült, és a kriptát is lezárták. Obsidian legendája sorra öröklődött, de a történetnek nincs folytatása. Elég egyértelmű volt, mit kellett tenni: megállítani Robertet, hogy a vasutat felrobbantsa.

Szerintem

Kicsit hosszabb volt ez a játékmenet így, hogy több lelket kellett megváltani, de örültem, hogy kiszabadultam a vidámparkból, mert kicsit nyomasztott. A temető nem zavar, de a vidámpark teljesen. A történet is érdekes volt, de most még mindig nem tudom, hogy Obsidian eltűnt-e végleg.

Grafika: 10/10 – annyira tetszik, hogy itt minden morbid, hogy tartaniuk kellene magukat továbbra is ehhez a vonalhoz, csak egy kicsivel kéne módosítani
Teljesítmény: 10/10 – már fel se tűnik, hogy nincs ablakos mód
Történet: 09/10 – miért érzem én úgy, hogy a főgonosz nem tűnt el egyáltalán?


Alább tudsz üzenetet hagyni.