Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/05/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Ms. Holmes

Megjelenés: 2019. május 30.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Sherlock Holmes eltűnt, és úgy néz ki, Baskerville-ben valóban létezik a szörnyeteg. Egy fiatal nőt küldenek a kúriához, akit csak Ms. Holmesnak becéznek, gyors észjárása miatt. De vajon valaki csak tréfát űz, vagy valódi lénnyel nézünk szembe?

Amanda szemszöge

Az biztos, hogy a hely sötétsége ad egy alap hangulatot, a sztori szerinti pletyka, miszerint a híres detektívet 15 éve senki látta, szintén. Állítólag a családon még mindig ül egy átok.

A titkos szobában találkoztam Sir Baskerville-lel, aki elbújt a szörnyeteg elől, és valami nagyon értékeset vitt magával. Ms. Holmes levonva a következtetést arra jutott, hogy valószínűleg egy ellenszer lehet az, amit végül a szörnyeteg el is vitt.
A nyomai egy régi raktárépülethez vezettek, ami már első ránézésre is úgy tűnt, hogy nem hagyták az enyészetnek. A mélyén levő gyár/laboratórium elég egyértelműen mutatta, hogy az elkövető régóta be akart törni Baskerville-hez, és a szörnyet is álcaként találta ki.
Kiron Adlernek feltűnt, hogy Ms. Holmes betört a rejtekhelyére, és csapdába csalta a nőt. Ráadásul követelte, hogy mutassa meg, méltó-e arra, hogy Holmes legyen a neve.

Az üldözése London éjszakai utcáin zajlott, csodás helyszíneken, de nem volt idő nézelődni. Egy házba kellett bejutni, ahonnan egy kisfiút akartak elrabolni, de Ms. Holmes kiütötte az egyik támadót, aki előzőleg kiütötte Adlert. Valószínűleg azért, mert mikor megtudta, hogy Moriarty, a megbízója el akart rabolni egy fiatal fiút, nemet mondott. Egy időre szövetkeztünk, majd a főgonosz rejtekhelyére vonultunk.

A rejtekhelye egy kastély, és az öreget látván 80 és a halál között lehetett. Valószínűleg az unokája is bűnöző, de az egész játékban csak egy levélen találkoztam vele, így lehetséges, hogy találkozunk vele később. De az is lehet, hogy nem 😀

Adler elküldött a laborba, hogy ott kell Moriartyt megállítani, mert az öreg valahogy nem akart még meghalni és ehhez talált egy kísérletet, amivel meghosszabbíthatja az életét. Ms. Holmes megállította a szerkezetet, az öreget odaadta a rendőrségnek. Adler a gyújtogatás után meglépett, de megerősítette, nem utoljára találkoztunk.

A bónuszban Adler bőrébe bújunk, amikor is Baskerville segítséget kér tőle, mert baj van. Úgy tűnt, hogy Moriarty unokája elrabolta, mivel sem Adler, sem Baskerville nem segített a nagyapján, így bosszút forralt. Utána egy kikötőbe mentünk, ahol Dexter valóban csapdába csalta a két férfit árulásért. Meg is lépett a tengeralattjáróról, de Adler kiszabadította magukat, elmondott mindent Baskerville-nek, ezzel tisztázta magát. Már csak az a kérdés, hogy főhősnőnk mit szólt ehhez.

Szerintem

Őszintén megmondom, a bónuszt jobban szerettem, mert ott volt napsütés, némi hó, és kevésbé tűnt barátságtalanabbnak. A nyomozás része jó volt, némi újítás volt a megszokott Elefánt konklúzió levonásban, így ezt is kinevezhettem a sorozat sajátjának. A sok sötétség és szerelések ellenére, ez egy jó sorozatindító lett, remélem, nem utoljára láttam Ms. Holmest. Amit még ki kell emelnem, hogy nagyon visszaadja az 1900-as évek elejére jellemző viseleteket, az akkori Londont, így ez egy külön plusz.

Grafika: 09/10 – végre csak a sötétségért kell levonnom pontot
Teljesítmény: 10/10 – nincs miért szólnom, mikor minden jól ment
Történet: 10/10 – ha tartják ezt az irányvonalat, akkor jó sorozatnak nézünk elébe, mert már el van húzva a mézesmadzag, hogy nincs meg Holmes


Alább tudsz üzenetet hagyni.