Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/05/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Friendly Fox Studios HOG Reviews Immortal Love

Megjelenés: 2019. május 9.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Alison és Vance egy medvétől menekültek, mikor is a lova ledobta őt a hátáról. A nő nem emlékszik semmire az ütés miatt, de azt egyikük sem tudta, hogy ezzel egy régóta tartó háború kellős közepébe csöppentek.

Amanda szemszöge

Kicsit olyan Rómeó és Júlia érzésem lett, már az első pár percben. Viszont akkor nagyon beteg történetbe csöppentünk. Annyi biztos, hogy Alisonnak az emlékeit vissza kellett hozni, mert több helyen is találkoztam plakátokkal, hogy keresi az apja, és nem mellesleg, a Bagoly klán örökösnője. A fészer, ahol elbújtak, szintén a klánjuké, a medve pedig valószínűleg egy alakváltó a Medve klánból. Házak helyett klánok, hm?

Annak idején, mikor kijött az első rész, nagyon azt akartam, hogy sorozat legyen belőle, mert már akkor is elvarázsolt a téma, hogy néhányan mikre nem képesek a szerelmükért. Itt sincs másképp.

Első nap – nappal és éjszaka
Alison találkozott egy Jacob nevű férfival, aki megmentette egy vaddisznó támadástól, és rögtön egymásba is szerettek. Rögtön tudtam, hogy a férfi a Medve klánból való. Valószínűleg azt hihette, hogy Vance szöktette el az ő kérésére a lányt, de az is lehet, hogy Vance maga is a Medvéket erősíti.

Alison őrzőbaglya három képességgel ruházta fel a lányt: védekezőképesség, repülés, agilitás.
Viszont Jacobnak is volt őrzőmedvéje (nem röhög, tényleg hülyén hangzik), és ő is elmesélte az ő klánjuk történetét, (igazából csak nekünk), és ő is kapott három képességet: erő, igazlátás, bölcsesség.

De közben, háttértörténetet is kaptunk: anno a vezetőjük Vivian volt, és úgy vezette a klánt, hogy védve érezték magukat… addig a napig, amíg meg nem jelentek a medvék. A Medvék ezzel szemben bátor harcosokból tevődött össze, a vezetőjük pedig Redcliff the Fearless volt (hogy lehetne ezt normálisan magyarul leírni?), és elég sok területet szerzett hódításai során. Anno azt hitték a Baglyok területéről, hogy könnyű lesz elfoglalni… amíg Redcliff és Vivian szembe nem találkozott a csatatéren (love is in the air).
Bár Redcliff megfogadta, hogy Vivian kedvéért többet nem hódít, egy Medvének a természetét nem lehet megváltoztatni, de Vivian hitt a szavainak. A két nép egyesült, de a harcosai nem örültek ennek a békének. Vivian is csakhamar belátta, hogy Redcliff szenved amiatt, hogy nem hódíthat, ezért segíteni akart neki.
Amint Vivian megtudta, hogy Redcliff mit tervezett, rögtön utánament, hogy bosszút álljon, de végül a saját végzetébe dőlt: a férfi bezárta az amulettbe, amit igazából kettejüknek teremtett. Redcliff végül úgy döntött, a nő után megy, de a Baglyok gyorsabbak voltak.

Mint kiderült, a medve igazából Jacob, de itt egy kicsi másik mese is bekúszott a képbe (mint Shrekből Fiona esete): amíg nappal Jacob medve, addig Alison ember, este pedig Alison bagoly, és Jacob az ember. Ez egy átok része, és már tudtam, hogy meg kell törni valahogy. Mert az ilyen varázslatos, meseszerű történetben mindig minden happy end. Az átkot egy medál okozza, amit sokáig a Baglyok őriztek, de valahogy sikerült az átkot kettejükre tenni.
Mikor a szerelmesek elszöktek, mindkét klán üldözni kezdte őket, és valaki rájuk engedte az átkot, hogy sose találkozhassanak ember formájában.

Második nap – nappal és éjszaka
Alison emberbőrben a saját apja foglya, aki meg akarta ölni Jacobot. Közben Alison nyomozott, és kiderült, hogy Vivian volt az amulett első áldozata, de súlyos árat fizetett érte – mert az átok halálos. Jujszi.
Vivian kiszabadult a börtönből – az amulettből – és rögtön el is kezdte személyes bosszúját. Alison lett a fogoly, és találkozott az édesanyjával. Szerencsére, volt kiút az amulettből, ugyanis, azok, akiknek „lejárt az idejük” molylepkékké váltak, és ha elegendő gyűlt össze egy helyen, szabad volt az út kifelé.
Csakhamar a szerelmesek újra egymásra találtak, és mint kiderült, a könyvtárban volt egy könyv, amiben szerepelt a megoldás, hogyan állíthatják meg Viviant. Csakhogy itt volt egy kis meglepetés – Jacob nagybátyja, Colum a mostani Medvék vezetője, és totál ellentéte a Baglyok vezetőjének. Aztán, szerelmes lett, és úgy hitte, hogy az amulett miatt nem fog többé fájdalmat érezni – persze tudjuk, hogy nem így lett. Colum csak meg akarta védeni az unokaöccsét ugyanettől a fájdalomtól – vagyis ő átkozta el a szerelmeseket!
Pontosabban, Colum azt hitte, hogy az amulett miatt Alison elfelejti, hogy valaha is szerette Jacobot, de az átok mindkettejükre hatással lett.

Harmadik nap – nappal és éjszaka
Vivian a Medve klán minden egyes tagját meg akarja ölni, csakhogy Redcliff-et visszahozza (nem azért szerintem, hogy együtt legyenek), így megint szétválasztotta a párt. A cellában Alison rájött, hogy egyszer a két klán boldogan élt egymás mellett, és visszaemlékezett arra is, hogy a családja helyett a szerelmet választotta – mint Vivian anno.
Ráadásul Vivian azt is kérte, hogy Alison ölje meg Jacobot. Nem azért, de ami neked nem ment, másnak simán menni fog.
A végén Jacobnak döntenie kellett szerelem és család között – csak nem úgy, mint anno Redcliff. A végén Jacob önmagát áldozta fel, csakhogy Alisont megmentse, és ez annyira meghatotta Viviant, hogy odaadta az életét a férfinak, csakhogy együtt élhessenek. A végén a szerelmesek boldogan össze is házasodtak, ezzel vége a klánok háborújának.

A bónuszban Ayla és Douglas történetébe nyerhetünk bepillantást: a házasok éppen nászúton vannak, és a férfi épp megmutatta a családi amulettet. Csakhogy, a nő bagollyá vált, és fogoly lett. Valahogy végül Douglas is bejutott az amulettbe, és Vivian elvitte a feleségét, mert „úgysem fog rá emlékezni nemsokára az átok miatt”. Ő még kijuthat, ha az Őrzők engedik. Még szerencse, hogy mindkét Őrző a jó oldalon állt, ezért segítettek Douglasnak megtalálni a feleségét, és kijutni onnan. Persze, Vivian először próba elé állította a párost, de mind tudjuk, hogy az igaz szerelem mindent legyőz, emiatt is jutottak ki – ezért Douglas, Neville (Alison apja) nagybátyja elküldte az amulettet a férfinak.

Szerintem

Érdekes volt ez a kettős szál, nem újdonság, de így, hogy váltani kellett köztük, és közben rájönni a családi titokra, igazán jó játék volt – csak szerintem helyenként hosszú, és néhány minit én kihagytam volna a játékmenetből.

Grafika: 08/10 – imádom a csapatot a grafikája miatt, de a medvéket még gyakorolni kellene + Jacob valakire nagyon hasonlított
Teljesítmény: 08/10 – kicsit lassú volt az effektek miatt
Történet: 10/10 – igazi romantikus történet


Alább tudsz üzenetet hagyni.