Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/05/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Fatal Evidence HOG Reviews

Megjelenés: 2019. május 23.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
McGregor bírót meggyilkolják az utcán. A tettes nincs meg, viszont az asszisztense, Agatha kap egy meghívót a Blackwood-szigeten levő birtokára, hogy hallja a végrendeletét. Karakterünk szintén kap egy meghívót, aki ugyancsak jóban volt a bíróval.

Amanda szemszöge

Alig érkeztünk meg a szigetre, máris felbukkant egy magát Bírónak nevező maszkos figura, és kijelentette, hogy a jelenlévők között van az igazi gyilkos. Szépen szétzilálja az egybegyűlteket, így a riporternek – vagyis nekünk – a dolga megkeresnie őket.

Nagy érdekessége a játéknak egy óra, amivel az éppen kikérdezett múltjába lehet visszamenni, igazat mond-e, vagy sem. Ez egy fontos dolog jelenleg nekünk, hiszen ezek szerint valaki hazudik. Rögtön az elején kiderült, hogy ezt az órát kaptuk McGregortól.

Elsőként Clarissa Underwood kerül elénk, aki azért került McGregor elé, mert orvosi műhibát vétet, és ideiglenesen felfüggesztette praxisából. Mikor munkahelyet akart váltani, a főnöke kirúgta. Bár egy másik bíró végül visszaadta a munkáját, Clarissa mindent elvesztett. Az óra segítségével azonban rájöttünk, hogy hazudott. McGregor volt az, aki elvette a munkáját, így ez már elég indíték lenne a megölésére, mégsem ő tette.

Másodjára Agatha került a sorra, akivel ugyan nehézkes volt a munka, sokszor arrogáns volt vele, csak azért tette, hogy jobbá váljon. Igaz, hogy ő is hazudott arról, hányszor szólalkoztak össze, mégsem volt bűnös.

A nyomozás alatt, miközben új küldetésként még a szigetről történő kijutás is elsődlegessé vált, a fürdőszobában megtaláltuk Clarissa holttestét. Leszúrta valaki, majd a kádba rakta. Nos, a Bírónak igaza volt, a valódi gyilkos a szigeten van.
McGregor naplójából megtudtuk, hogy miután felmentett egy bűnözőt, megölte a feleségét. A nő kezében volt az az óra, ami most a riporternél van. Azzal az órával elég sok bűnözőt tudott elítélni, hiszen hamar rájött, ki hazudott, és ki nem, ezzel elég hamar szakmája legjobbja lett. Valakinek azonban mégis szemet szúrtak sikerei.

Douglas Jones a harmadik személyünk, ám ő a riportert akarta meggyanúsítani gyilkosságért és rablásért, de mégse sikerült. Abban is hazudott, hogy nem ölt még embert, még akkor is, hogyha önvédelemből tette, mert a tettes rátámadt. Az eset után lefokozták, a bíró pedig McGregor volt. Bár nem teljesen vesztette el az állását, hamar tönkrement az élete, mégsem vetemedett arra, hogy a bíró ellen forduljon, és szerinte Bryan a tettes.
A Bíró a kert után meg akart róla bizonyosodni, hogy Agatha a tettes, de nem működött kezében az óra. Viszont, így fogságba esett.

Az erdőben haladva kerestük Douglas-szel a tettest, mikor az egyik csapda úgy telibe találta szegényt, ott halt szörnyet. Kevés esély van túlélni, ha egy hatalmas farönk mellbe talál… így egyedül haladtunk tovább.
Bryan egy erdei házba menekült Samanthával, innen is láttuk, hogy veszélyes. Azonban Samantha úgy leszúrta a fickót, hogy csak percei voltak hátra, de egyértelműen nem ő volt a tettes, akármennyire is volt őrült. Samantha esküdözött, hogy nem ölt embert előtte, de ez nem volt igaz.

Az óra alapján Bryan O’Connor egy sorozatgyilkos volt, megelégelte, hogy egyetlen nő sem örül annak, amit adott nekik, így „meg se kottyant” volna neki plusz egy, Samantha Young pedig építész volt, akinek az egyik tervrajzában hiba maradt, úgy húzták fel azt az épületet, ami összeomlott, és egy ember halálát okozta. Samanthát marta a bűntudat emiatt. McGregor volt a bíró az ügyében, de nem ő ölte meg, hiszen tervezett egy nyaralót is neki, amit az öreg még kedvelt is. Ráadásul a komornyikra, Tylerre terelte a gyanút, mert minden oka megvolt rá, hogy eltegye a bírót láb alól: kap pénzt, a kúriát a szigeten…

Tylerbe belefutva Samantha elhagyja a szigetet, és esküdözik, hogy nem ő a tettes. Egészen kiskora óta élt McGregornál, miután a szülei meghaltak, úgy nőtt fel, hogy otthont adott neki, később pedig nála dolgozhatott. Egyedül abban hazudott, hogy a Bíró fogadta fel, hogy mindenkit állítson meg (akár gyilkosság árán is), hogy elhagyja a szigetet, vagy visszaosonjon a kúriába. A gyilkost is sikerült lelepleznie, azonban megtudni nem tudtuk meg, mert valaki nyakba lőtte.

A kúriába visszaérve a Bíró a pincébe viszi Agathát, ahol a Bíró leleplezte magát: Wilson volt, McGregor egyszem fia. Apja gyilkosát szeretné megtalálni, és gyanús, hogy a riporter, Agatha és Samantha maradtak a szigeten. De akkor ki a tettes?
Meglepetésre Agatha volt, megint összeszólalkoztak, és a dolgok elfajultak. Wilson meg akarta bosszulni apja halálát, de a riporter addig hadakozott vele, amíg le nem zuhant az erkélyről.
Agatha bevallotta, hogy igen, megtette, de csak azért, mert az öreg támadott rá, és önvédelmileg védekezni próbált… csak nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy remélték.

A bónuszban Agatha bőrébe bújunk, aki meglátogatja férjét, Chuckot a munkahelyén. Indulnának haza, mikor Chuck munkatársát, Sharont megtalálják a parkolóban holtan. A férfit rögtön letartóztatják, de Agatha tudja, hogy a férje ártatlan.
Egy közös projekten dolgoztak hárman, a harmadik fél Melanie Riddle volt. Elsőre furcsa volt a nő, azok után még inkább, mikor közölte, hogy sose említették meg, mikor a nagy felfedezés egy hatásos gyógyszerről napvilágra került. Rögtön gyanússá vált, hogy talán több vaj van a füle mögött, mint amúgy.
Követve őt kiderült, hogy a testvérével, aki a rendőrségen dolgozott kitervelték, hogy elteszik Sharont láb alól, amiért Melanie-t sose értékelték annyira, hogy teljes körű csapattagnak tekintsék, és a projektért járó pénzt felmarkolva eltűnjenek a városból. Még szerencse, hogy Agatha ezt meg tudta akadályozni.

Szerintem

Érdekes volt, annyi szent. Kicsit olyan Dead Reckoning-utóhatást érzek, mivel egy ideje ahhoz nem kaptunk új részt, és kezdek egy kicsit csalódott lenni, hogy Eipixék csak ülnek rajta. Na mindegy, addig az ilyen játékok is megfelelnek.
Arra sem jöttem rá, miért átkozott sziget a játék neve, mikor semmi különlegesség nem volt benne, leszámítva az igazmondó órát.
Nem teljesen értek egyet azzal, hogy szemmel láthatóan Agathát felmentették, még akkor is, hogyha önvédelem volt, de ezt ők tudják. Én biztos, hogy bezártam volna, bár lehet, hogy a bónusz még McGregor halála előtt játszódott.

Grafika: 09/10 – egész normális karaktereket kaptunk a történetünkhöz
Teljesítmény: 08/10 – lassan nem lesz Domini-játék, ami ne lassítaná a gépem
Történet: 10/10 – sorozatindítónak jó volt, mégha szerintem kissé kiszámítható is


Alább tudsz üzenetet hagyni.