Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/04/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Tags

Hy darlings! \m/ ♥

Mikor ez a poszt ötlete megszületett a fejemben, nem az volt a célom vele, hogy valami egyedit alkossak, hanem fenntartsam a bloggereket. Ahogy körbenézek ismerősöknél, vagy csak úgy random, általában látom, hogy kevés az, aki rendszeresen posztol, mert mindenki ír valamilyen véleményt, és akkor jól el van magával, mint jóllakott alsós a tejbegríztől.
Páran több kérdést is feltettek, így azok közül mazsoláztam, amik nem annyira szokványosak, mint a kedvencek felsorolása, hanem van bennük olyan, amikről esetleg még egyáltalán nem esett szó a blogon.

Amit tudni kell erről a megmozdulásról:
» Mivel meg kell jelölni benne pár embert, akire kíváncsi vagy, minimum 3 kérdésre kell válaszolni.
» A kérdések megválaszolására nincs időkorlát.
» Akármit lehet kérdezni, az a lényeg, hogy akit megjelölsz, tudjon válaszolni.
» Legalább két bloggert tudj megjelölni benne.
» Nem érdekes, ki hol ír (lsd.: gp, blogspot, blog, sosugary, etc.), a lényeg az, hogy legyen a közösség újra aktív, mégha csak egy kis ideig.
» Akkor is megjelölhetsz benne valakit, ha beauty-, gasztro-, könyves blogger. Biztos lehet a témájukban írni három kérdést.

Én eddig ennyi embertől kaptam kérdéseket, így az övéik közül szemezgettem 🙂 ♥, köszönöm szépen mindenkinek, aki vette a bátorságot/fáradtságot, és dobott fel kérdéseket.

Theahttp://mindenurlfoglalt.blogspot.com

1. Ha egy könyvben vagy filmben élhetnél, melyik lenne az?
Ha könyv, akkor Fekete Tőr Testvériség, Caldwell, és biztos, hogy már meglenne a parancsolóm.
Ha film, akkor… Addams Family. Milyen vicces lenne. Lehetnék Wednesday nővére, vagy Mortisha elveszett húga. Nem tudom 😀

2. Mit jelent számodra a blogod?
Jelenleg egy tatarozásra váró birodalmat, aminek még sok fontos feladata van az életében. A tatarozást mindenáron a következő költözés előtt be akarom fejezni, nem tudom, mikor leszek meg ezzel, de már minden infót megszereztem, mi kell a következő lépcsőfokhoz.
Utána pedig? Egy hely, ahol megmutathatom, mit tudok, és talán megtalálhatom a másodállásomat is.

3. Mi volt az eddigi legemlékezetesebb érzelem, amit valaha éreztél? Miért emlékezetes, mikor érezted?
Ez most nem lesz szép:
Talán az a nap, mikor tiszta lappal kezdhettem az életem. 2018. július 4. Amerikának függetlenség napja, nekem az újrakezdés napja. Számtalan órányi, sírás, reménykedés, imádkozás, vitatkozás, tervezés után azon kaptam magam, hogy van egy újabb esélyem. És nem mindenki kap az életében második esélyt, ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy ne ismétlődjön meg a múlt. Az biztos, hogy azóta nyitottabb vagyok az emberek felé, merek beszélni mások előtt a terveimről, a vágyaimról, mit akarok csinálni tíz év múlva stb.
Most, hogy ezt leírtam, megint elkapott az az érzés, ami aznap reggel, mikor felkeltem.

Ninaahttps://fromninaa.blogspot.hu/

1. Miről álmodoztál kiskorodban (élet, karrier, család, hobbi bármi ami eszedbe jut) és most merre tartanak az álmaid?
Kicsiként az biztos, hogy akartam egy fekete macskát, és sikerült.
Az anyaság még nem jött össze, de ami késik, nem múlik. A családdal nem úgy alakultak a dolgok, sajnos haláleset beárnyékolta, így erre most szomorú is gondolnom kicsit.
Hobbi az írás, még mindig, de amióta egyik kolléganőm jelezte, hogy nagyon szeretne majd egy dedikált példányt – így tök ismeretlenül is! – azóta nagyon ráállítottam magam, hogy ne a spin-offomat írjam, hanem a fő szálat, a Before the Dawn legvégét.
Karrierben nem adtam fel a szerkesztőt/fotóst/akármicsodát a HammerWorldnél, de egyelőre jól vagyok ott, ahol most vagyok, szeretek bent lenni, szeretem a kollégáimat, így nem akarok dobbantani onnan, egyelőre nagyon nem. Ahhoz az kellene, hogy bejön a Lacrimas, és magukkal visznek, de az egy nagyon morbid, unrealisztikus álom.

2. Ha bárkivel találkozhatnál, ki lenne az?
Jelenleg? Whehehe… mondjam azt, hogy Christopher Schmid, mert megtaláltam, hol dolgozik jelenleg, és szívesen beszélnék vele, hogyan fejlesztette magát kommunikációból?
Vagy Rob Vitaccával, hogy milyen a helyzet, amióta a saját útját járja?
Vagy Julian Larre-rel, hogy eddig hogy érzi magát a kedvenc bandámban?
Vagy maradjak a földön, és mondjam azt, hogy a kis közösségünk tagjaival, Veletek?
Mert bizony, mind a négy megoldás szimpatikus lenne nekem.
Veletek főleg jó lenne találkozni ♥! Néha úgy tök jó lenne akármelyikkőtökkel beülni valahova, meginni egy teát, vagy kávét, vagy valami töményebbet (csak sört nem), és kötetlenül beszélgetni. Ezért nagyon örülnék majd egy nagy találkozónak valamikor nyáron, mikor az érettségizőket sem köti a pad, és a dolgozók is egy hétvégi napot tudnak áldozni ennek. Egy író-olvasó találkozót kiemelnék.

3. Mit szeretnél elérni a blogoddal?
Jelenleg azt, hogy érjem már magam utol magam az elmaradásaimmal. Hogy olvasók terén mit szeretnék? Titkos vágyam, ami innentől nem titkos, hogy találja meg a Lacrimas a biográfiát. Tudom, simán leírhatnám, hogy nézzétek, itt van, ezt én csináltam, juhuhí, de a blogom nem csak róluk szól, akármennyire is elkötelezetten ajánlom a zenéjüket mindenkinek.
Ismertetni akarok, mert igenis van igény azokra, amiket csinálok, amiket bemutatok.

Kathrynehttps://bordahajtogato.gportal.hu
1. Miért kezdtél el blogot vezetni?
Alapjáraton utálok beszélni – még mindig – ezért annak idején, mikor 2006. április 2-án megnyitottam az első blogomat, igazából az volt a célom, hogy legyen egy hely, ami az enyém. Barátokat is akartam szerezni, megismerni a hozzám hasonló érdeklődésű embereket, akikkel eljárhattam volna bulizni és szórakozni. Azokból az időkből egy-két személy maradt csak fent igazából, akikkel elvagyok.

2. Volt-e valaha olyan, hogy egy hozzád közel álló személynek megmutattad a blogod, és ő visszaélt vele?
Visszaélés még nem történt vele, de előfordult már olyan, hogy egy korábbi blogom chatjében kezdett el nyilvánosan vitatkozni velem az illető, mert nem akartam vele beszélni többet, és az volt az egyetlen elérhetőségem, amin megtalálhatott. Próbáltam figyelmen kívül hagyni, de mikor a megszokott 20-30 fős látogatottságom hirtelen 120-150 közé ugrott, egyszerre meg is ijedtem, és örültem is neki.

3. Nyitottál-e valaha új blogot tiszta lap címszóval, vagy megfordult-e valaha a fejedben?
G-Portálon meg is csináltam, de őszintén megmondom, maradtam az eredeti helyemen, csak egy új blogmodult hoztam létre, aztán kirinyáltam magamból mindent. Bár egyszer létrehoztam egyet, amit én hülye lelakatoltam, aztán azóta se tudom, mivel védtem le XD. De már nem is olyan fontos igazából.

Anna – éppen nincs aktív blogja

Ha lenne rá lehetőséged, kiadatnád pár irományodat?
Mindenképpen! Már olyan emberektől is hallottam a visszajelzést, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy miről írok, és főleg hogyan, és tudom, hogy sokan arra vártok/várnak, hogy csináljak egy külön blogot neki… de félek attól, hogy valaki ellopja, kiadatja, aztán megesz a fene, hogy valaki az én írásommal kereskedik. Főleg, hogy a saját vámpírjaim között olyan dolgot írtam le, ami eddig egyetlen általam ismert könyvben sem szerepelt!

A blogodra hobbiként vagy munkaként (pozitív értelemben) tekintesz?
Egyik fele hobbi, másik fele munka. Leginkább a zenekarok bemutatását próbálom munkaként kezelni, hiszen a mai napig találnak meg instagramon olyan hazai zenészek, akikről igazából tudok, meg ismerem, milyen zenét nyomnak. Legutóbb az Useme és a Subscribe zenekarból valaki kedvelte a posztjaimat! Ezért is érzem úgy, hogy jó nekem, ha ezt komolyabban veszem, és ezért nem tettem le egy saját metalos oldalról… csak az időbeosztás nem az erősségem ^^”.

Virághttps://virginia-taylor-garden.blogspot.com/

1) Milyen gyerekműsorok határozták meg a gyermekkorodat?
Alice in Wonderland az elsők között, utána jöhetett a Bátor, a gyáva kutya. Nils Holgersson is a kedvenceim között volt, valamiért annyira szerettem, hogy a végén megutáltattam anyukámmal XD.
Mivel már gyerekként is szerettem mindenről tudást szerezni, ezért nagy kedvencem volt A titkos templom legendái, még annak idején a Nickelodeon-on. Nem csak azért, mert egy gyerekeknek készült vetélkedő volt, volt benne egy minimális történelmi tudás is, és sokszor elképzeltem, milyen jó lett volna részt venni egy hasonlóban.

2) Ha kiderülne, hogy van egy másik univerzum, ahol hasonló emberi lények vannak, mint mi, s ők megtalálnának minket. Kiderülne, hogy az emberek fordítottja él ott (aki itt férfi, ott nő, s fordítva is igaz). Megkeresnéd magad?
Viccen kívül, megnézném, hogy egy szexistenférfiállat-e a másom, vagy egy olyan szakadt szerencsétlen, mint amilyen most is vagyok.

3) Mi a legelső emléked az életedből? Hány éves voltál akkor?
Amire tisztán emlékszem, hogy valahol egy játszótéren homokozok, mert nagyon vicces gyerek voltam akkor is, aztán volt egy játszópajtásom, akinek a szemébe beledobtam a homokot. 4-5 éves lehettem akkor. Ugyanakkor káromkodtam is hintázva, mert jó gyerek voltam én nagyon.

Kingahttps://onlinenaplo-libricica.blogspot.com

1. Mi lenne a rólad szóló könyv címe, ha az aktuális állapotodat nézed? Mi lenne a 10 évvel ezelőtti életed könyvének címe?
Jelenlegi állapotomat tekintve Hope is Here.
A tíz évvel ezelőttit pedig Lonely Hearts’ Boulevard.

2. Ha a blogolással lehetne pénzt keresni, de minden típus (személyes, könyves, beauty, történetes, stb) más órabérben mozogna, akkor abban blogolnál, amiben jó vagy és amiben jelenleg is blogolsz, vagy a legtöbbet keresőbe akarnád magad beszuszakolni még akkor is, ha az nem megy neked?
Amihez nem értek, arról nem írok, így maradnék abban, amiben jó vagyok. Sosem a pénz motivált. Inkább legyen annyi pénzem, hogy elég legyen.

3. Ha szeretnél írni, s tudnál is milyen könyvet írnál? Olyat, ami az aktuális trendnek megfelelő, vagy régmúlt trendjét elevenítenéd fel?
Nem követem most se a trendeket :), nem is fogom. A saját vámpírvilágomban minden úgy történt, ahogy azt megkaptam a karakterektől, és ők is tesznek a mai divat/trendre, hogy mit kell írni.
Nem tudom, mi számít régmúlt trendnek igazából.

+1 Ha el lehetne utazni bárhova a világ galaxisban, elutaznál, tudván, hogy mikor visszajössz már senki sem fog élni akit a Földön hagytál?
Erről egyébként volt egy film is, a 2016-ban megjelent Utazók (Passengers), Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszereplésével. Azok után, amit ott láttam, határozottan nemet mondanék, pont emiatt a film miatt. Mindenkinek ajánlom, nagyon sok emberi kérdést dob fel, amin el lehet beszélgetni.

Eszterhttps://because-imadreamer.blogspot.com

1. Mennyi időt szokott igénybe venni, amíg eltervezed, kitalálod egy történeted cselekményét, szereplőit? Mennyit szoktál kutatni, utána olvasni egy-egy dolognak?
Általában, ha egy jelenettel három napig álmodok, akkor biztos, hogy megírom. Írás közben jönnek mindig a részletek. Amikor egy lőtéri látogatást írtam, utánanéztem a fegyvereknek, milyen egy lőtér (itt hagyatkoztam a filmekben/sorozatokban látottakra is). Általában addig keresek, amíg minden felmerült kérdésemre választ nem kapok, ez változó időtartalmú. Mivel elég idős vámpírokról írok, és a múltjukkal is foglalkozom, elég sűrűn nyitva a Google és a Wikipedia.

2. Kinek a véleménye fontos a számodra, ha épp választás előtt vagy? Ki az, akinek mindig (legyen szó bármilyen témáról), de kikéred a véleményét?
Anyu véleménye mindig az elsők között van, bár írás terén nem kértem tőle még segítséget.

3. Mit gondolsz az influencerkedésről?
A legtöbb véleménye hidegen hagy, mivel rám nem tudnak olyan befolyással lenni, hogy azokat a termékeket vásároljam, vagy szolgáltatást vegyem igénybe, amiért ők pénzt kaptak. Én azt mondom, amíg az illető szereti, amit csinál, és ha ezért kap egy kis mellékest is, csinálja. Ha viszont már csak a pénz miatt csinálja, és nem leli örömét benne, hagyja abba. Nem éri meg a MutasdmegZéErTé termékét bemutatni, mert felajánlottak egy posztért ötvenezret, ha igazából nem használ a posztolónak a termék, sőt, inkább ellenhatást vált ki.
Viszont amolyan önfejlesztésnek kíváló. Hogyan kell szöveget írni, hogy arra rákapjanak, hogyan viselkedjen akár csak kamera előtt, ha éppen videón osztja meg a véleményét, vagy egy posztban, ahol el kell dugni a varázsszavakat. Az nem egy hátrány, ha megtanulhat valaki a sorok között olvasni.

Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a kérdéseket lányok! Természetesen, akik kérdeztek, mind ki vannak hívva erre a kis eseményre! 😉 Adjátok tovább, vigyétek tovább, ne hagyjuk, hogy ez a kis közösség fogja magát, és eltűnjön a süllyesztőben! Természetesen, válaszolni lehet videóban is. Később, ha már elegen csatlakoztak, mindenkit fel fogok tüntetni a posztban.

És hogy nektek is legyen miből mazsolázni, íme pár kérdés. Akár azokra is válaszolhattok, amikre fent válaszoltam.
» Milyen hangszeren szeretnél játszani legjobban?
» Mit gondolsz a Notre Dame-i tűzesetről?
» Melyik az a lény szerinted, amit a leginkább hype-olnak, és melyik az, amire több figyelmet kellene fordítani?
» Írd le a kereszt/bloggerneved a kedvenc előadóiddal!
» Melyik a legjobb pizzéria?
» Ha találnál egy régi értéktárgyat, ami tényleg sokat ér, megtartanád, vagy eladnád?
» Hogyan vélelkedsz az azonos neműek párkapcsolatáról?
» Mi lenne a szépségszalonod neve?
» Van valami különleges ételspecialitásod, amit szeretnél minden ismerősöddel megkóstoltatni? A vajas kenyér nem érvényes most! :DD
» Melyik a szerinted legjobb külföldi rendelős oldal? Vannak tapasztalataid vele?
» Mi a véleményed az extrém megjelenésű emberekről?
» Olyan munkahelyed lenne, ahol nagyon sokat keresel, de szinte senkivel se találkozol a beosztásod miatt, vagy egy olyan, ahol mindenkivel jóban vagy, és csak annyi pénzed van, hogy félre tudj tenni belőle?
» Magadra tetováltatnád egy szeretted arcát, aki nem a családtagod?
» Ha megállíthatnál egy világot veszélyeztető dolgot, melyik lenne az?
» Marvel vagy DC univerzum?
» Melyik influencer(ek) véleményére adsz?
» Van olyan bolt, ahova csak nézelődni jársz, és egy „majd egyszer vásárolok” kijelentéssel távozol onnan?
» Van valaki, akivel a netes világban szeretnél találkozni, és beszélgetni vele?
» Melyik közösségi oldalt szüntetnéd meg, vagy kötnéd korhatárhoz?
» Milyen tanácsot adnál annak az ismerősödnek, aki éppen házasodni készül?
» Hogyan viseled, ha kibeszélnek a hátad mögött, és erről tudsz is?
» Van olyan szín, amit nem tudsz elképzelni magadon vagy a környezetedben?
» Iskolába/munkába menet találsz egy kóbor állatot. Elkésel-e azért, hogy biztonságban tudd, vagy vársz egy kicsit, hátha más tud segíteni?
» Milyen abszurd ajándékot adnál a legjobb barátodnak/barátnődnek, amin tudod, hogy nem sértődne meg?
» Mit gondolsz a plagizálásról?


Hagyj kommentet!
május 12 2019

[…] Amy egy minimegmozdulást készített, ahol bloggerek bloggerektől kérdeznek, ami szerintem egész jó ötlet, hogy felrázzuk magunkat. Viszont sok esélyt nem látok arra, hogy többen fogják kitölteni, mint eddig. Nem oly menő már ez. DE! Én szeretem őket, szóval ideje megválaszolni a kérdéseket. […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.