Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2019. április. 30.
Zene – Yannis Papadopoulos: Ghost Love Score (Vocal Cover)

Hó vége, tehát aktuális kedvencek. Vannak köztük újak, vannak korábbiak is, amiket csak a napokban tudtam meghallgatni, de remélem, nem okozok senkinek sem csalódást vele. Legalábbis akik ugyanabban a műfajban élnek, mint én :D.

Tarja: Dead Promises

THE QUEEN IS BACK! Ugye nem kell többet ennél mondanom? Egyszerűen zseniális, hogy ennyi év után is milyen erőteljes hangja van ennek a nőnek. És így első hallásra, ez a lemez erősebb lesz, mint az előző, amit kiadott. Nálam már most várós! :D

Yannis Papadopoulos: Ghost Love Score (Vocal Cover)

Igen, az angyalhangú manus, akiről első ránézésre egy öblős, pincemélyhangot várna, nem, elkezd énekelni olyan szinten, ami sok énekesnőt kenterbe ver. De ezzel, atyaúristen… istenkirály a csávó. De komolyan, én ezt anno a Beast in Black Blind and Frozen videójánál is megmondtam. Ennél a dalnál sok ősmagos Nightwish-os feszülten figyel, mert Tarja szintjét eddig csak Floornak sikerült megütnie, de hogy Yannisnak is-e? Hallgassátok meg egész nyugodtan! 8).

Rammstein: Radio

Lehet megkövezni, de nekem ez a dal nagyon bejön. Talán még jobban is, mint a Deutchland. Valahogy emlékeztett a korai lemezeikre, amikkel annyira megszerették magukat a világgal.
Ja, és Till make-upja veri a prímet :D

Eluveitie: Worship (feat. Randy Blythe)

Atyaúúúristeeeeeeeeeeen!!! Messzemenően eddig ez a legjobb Eluveitie-album, ezt így látatlanban megmondom, pedig nem ültem le még a lemez mellé. Kicsit Behemoth-os utóérzésem van, Chrigel meg előbb vagy utóbb valami gonosz karakterként végzi valamelyik sztorimban, ha így folytatja. De komolyan!

Warkings: Sparta (feat. The Queen of the Damned)

Atyaúúúristeeeeeeeeeeen!!! (Part 2) Őszintén megmondom, eddig valahogy nem érdekelt a Rage of Light, amiben Melissa Bonny a frontasszony. De ezek után… úristen, ebben a zenekarban kegyetlenül odateszi magát. Már-már azt hittem, hogy Arch Enemy – Kamelot egyveleget hallgatok, de nem, ez messzemenően jobb eddig, mint egy lehetetlen találmány. Azt hiszem, ideje utánanézni a csapatnak, mert ez nekem valahogy most kevés volt.

Within Temptation: Mad World

Tarja után szerintetek ki a következő királynő a birodalmamban? Persze, hogy Sharon. Az ő hangja volt a második, aki utat tört magának a maszkulin világomba, így aztán elég hamar csodálatosan bebiztosította magának a dobogós helyet.
A mostani egy sima lyric video, de egyszerűen imádom azt a kis átmenetet a verze előtt. Az a mai napig libabőrt képes okozni.

Trees of Eternity: Broken Mirror

A csapat a felfedezőkörútam egyik bejutottja, és sajnos, megint azt kell mondjam, nem szeretek feloszlott zenekarokról írni, főleg az olyanokról nem, amiknek egy haláleset vetett véget.
Aleah Stanbridge-t 2016-ban veszítettük el, ezzel a zenekarral egyetlen albumot kiadva. Örökségét Juha Raivio vitte tovább a Hallatar nevű zenekarban, de az ő neve ismerős lehet a Swallow the Sun hallgatóinak is. Kevés női gothic doom metal csapat jutott be, és ez a csapat sem azért van itt, mert Aleah már nincs köztünk… egyszerűen olyan kellemes a hangja, hogy akkor is érdemes hallgatni, ha az embernek jó kedve van… és csak arra gondolni, hogy ez a nő mennyi szépet hagyott itt nekünk. #fuckcancer

Heidevolk: A Wolf in My Heart

Jó, nem egy mai darab ez a videó (konkrétan már egy hónapos), de csak most jutottam oda, hogy halljam is. Egy ideje nem foglalkoztam a hollandokkal, így aztán kellemes meglepetés volt, hogy az anyanyelvükön túl már angolul is lehet hallani a csapatot. Annyira, hogy ez nekem úgy elsőre bejutott az ehavi bemutatók közé.

Amy Hozzászólások: 0 Metal is Religion YouTube-kalandjaim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020