Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/03/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2019. február 23.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Főhősnőnket egy hotel személyzete menti meg a hóviharban rekedt autójából, ámde ahelyett, hogy pazar lenne a vendéglátás, hamar kiderül, hogy egy gonosz entitás irányit mindent – és persze, hogy új lelkekre van szüksége ereje megőrzéséhez.

Amanda szemszöge

Egy elég látványos, de mégsem új dolgot tapasztaltam a játék elején: nincs profilkészítés, helyette intenzíven benne vagy a játék elején, egy 5-10 percig. Utána pedig kaphatod is a sztorit, hogy miért vagy, hol, és ki miatt?

Jelen esetben főhősnőnk Tillyt keresi, aki egy hotelbe ment dolgozni, ámde csakhamar a helyi paranormális jelenség áldozatává vált – persze, a karakterünk is.
Történet szerint egy démon élt a bányában addig, amíg bányászok fel nem fedezték. Ez a démon az életerejükkel táplálkozott, elég hamar hatalomra került, csakhogy az emberi eledelek hamar elfogytak, így szépen lassan szüksége volt újakra. Tilly egyike lett volna a következőknek, ha nem vagyunk mi ott.
Viszont, mielőtt még a nagy epic battle sorra került volna, négy ártatlant kellett feloldozni a démon uralma alól: a portást, a mindenest, az orvost és egy recepcióst. Mindegyikük a démon bábjai lettek, mikor elfogadták a sötét ajándékot, ami igazából átverés volt, mert meg kellett halniuk, mielőtt a démon halhatatlan szolgái lettek. Idővel sajnos elfelejtették, hogy kik ők valójában, és csak úgy tudtam a kötődést köztük és a démon között elvágni, hogy mindenkit emlékeztettem a valódi önmagára, majd egy-egy szakmájára jellemző tárgyat kellett achátos oldatba mártani, mert a démon elég erősen gyengülni látszott a közelében, sőt Tilly medáljában is achát volt.

A bónuszban azonban főhősnőnk magában hordozza a démon jegyét, mikor megmarkolta egyszer az ablakban, és kezd burjánzani… nosza, ellenszert vagy segítséget kell találni. A nyomok visszavezetnek a bánya mellett egy fészerhez, ahol csodával határos módon találtunk egy túlélőt, aki szerintem, csak megjátszotta, hogy a démon foglya, mert ki az, aki ennyi ideig túléli, hogy rabságban éljen? A fogoly volt igazából a démon leghűbb szolgája, ő azonnal segíteni akart a mesterének újra feltámadni, ámde ez nem volt jó. Még szerencse, hogy Tilly segített, így végleg leszámoltunk a démonnal, a szolgája is eltűnt, így remélhetőleg minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Szerintem

Az eleje tetszett, hogy ennyire in medias res az egész, kicsit emlékeztetett a Fear for Sale első részére. Kicsit olyan érzésem volt, mintha kaptam volna egy második részt, így dupla az öröm. Most valahogy nem foglalkoztam a mérföldkövek teljesítésével, még a gyűjtendőket és a szuveníreket is békén hagytam. Valahogy nem tartottam passzolónak a sztorihoz a tárgyakat.

Grafika: 10/10 – kellően komor, így aztán este a jumpscare-ek miatt óvatosan
Teljesítmény: 09/10 – videóknál lassú volt, de amúgy no para
Történet: 09/10 – nem új, de egy pár év múlva szerintem újra előveszem


Alább tudsz üzenetet hagyni.