Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/03/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games NeverTales

Megjelenés: 2019. február 28.
Fejlesztők: NeverTales
Történet:
Trevana, a varázslók főnöke sürgős ügyben hívja tanonc karakterünket, Anea-t, miszerint a világuk veszélyben forog.

Amanda szemszöge

Isten hozott ismét a fantázia birodalmában. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert végre, itt hitelesnek hat minden cselekmény. Jelenleg megint egy író alkotásában barangolunk, amiben a szerző megírta, hogy Ballard királyságában van négy birodalom, és ezek most veszélyben forognak, mert egy sötét erő támadás alá vonta az egészet, és az övék a következő. A fickó a Végként mutatkozott be, de azt állította magáról, hogy egyben ő az Új kezdetek apja is. Na persze, mit akarsz?

Kis történeti háttér:
– Az első birodalom az Inspiria, ami földből és csillagfényből épült, valamint véletlen pont Trevana a birodalom kulcsának őre. Tele van mágiával amúgy is, így még hasznosabb.
– A második Wintermourn, tele van hóval és jéggel, de ez emberek mégis boldogok ott.
– A harmadik Jabakur, napfényes birodalom, és egy dzsungel veszi körbe, sok furcsa állattal együtt.
– A negyedik Kian partjai, víz alatti birodalom, ahol nem csak barátságtalan és félelmetes lények élnek.
Viszont Trevana közli, hogy létezik egy ötödik, rejtett birodalom is, ahol a szerző él, és mindig (ez tényleg így van) a szerző a megoldás bármilyen világban élők problémájára.

Ami itt tetszett, hogy megtanulhatunk nyolc különféle mágiát, amik segítenek a továbbjutásban, és végre nem olyan haszontalanok, mint amikkel anno a Shrouded Tales alatt tapasztaltam. Ezek voltak sorrendben: portál létrehozása, tárgy lebegtetése, állatokkal való kommunikáció, tűzellenállás, ellenanyag készítés, ajtónyitás, alakváltás hableánnyá,

Anea azonnal az ötödik birodalomba utazik, megtalálni a Szerzőt, akinek annyira az agyára ment a munka, hogy a válással nem is foglalkozik. Sőt, az újságok szerint még írói válságba is került. Szegény, szóljak neki Anonymus tolláról? Nekem működött!
Igazából nem kell a Szerzőt, Michael Ballardot sajnálni. Történetéből megtudtuk, hogy fiatalon kezdte a regényeit írni, megjött a szerelem, majd a hírnév, és sajnos odáig fajultak a dolgok, hogy a hírnév a fejébe szállt, és az ihlet sokáig vele maradt – a felesége sajnos nem. Így aztán arra a következtetésre jutott, hogy nem tud többet alkotni, és kell pusztítania. Az utolsó rész a birodalmak végét jelenti, egy nagy fináléval akarja lezárni – de ezzel elpusztul Anea világa. És amennyire megszállott lett a tragikus véggel záródó szériának, belőle lett a világot elpusztító lény. Tudom én, jó dolog, ha elkap a gépszíj, és csak ontod magadból az ötleteket, de tényleg meg kell állni egy kicsit a megalkotott karaktereid fejébe látni.

Vagyis innentől kezdve az volt a küldetésem, hogy szerezzem meg mind a négy birodalom kulcsát (meg jussak oda egyáltalán az eredeti kéziratok szerint), mert azzal meg lehet állítani Ballardot. Tök jó, hogy nekem kell befejezni mások történeteit, de az enyéim alig haladnak XD. De én legalább nem akarok egy teljes univerzumot összeomlasztani, mert éppen válság van.

Legelőször Wintermourn birodalmába érkezünk, ahol Ballard már tűzokádó sárkány képében pusztítja a térséget. Egy Darren nevű fickó utasít ugyan, hogy oltsuk már el a tüzet, amíg rá nem jön, hogy Anea tud varázsolni, rögtön segítségért esdekel, hogy mentsük már meg a várba szorult királyát. Okay then. Bent derült ki, hogy a fickót megmérgezte Ballard, az ő varázslójuk meg elment gyógyírért, de azóta sem tért vissza. Sajnos az öreg Merrin szintén mérgezést kapott, de őt nem tudtuk megmenteni. Viszont odaadta a gyógyírt az uralkodó gyógyítására, viszont ahhoz szükség van még egy kardra is, amit a felmenői egy jégtömbbe rejtettek korábban. Tiszta viking feeling volt ez a birodalom, mindenhol havazott, és a jelek is erre engedtek következtetni.
Végül Darren győzte le Ballard sárkányát, majd miután megtanultunk gyógyítani, a királyt talpra állítottuk, aki nekünk adta a sárga Múzsa töredéket, ami a második kulcs volt.

Utána mentünk a következő birodalomba, Jabakurba, ahol a zöld Múzsa töredékét láttam azonnal Suri kisasszony kezei között – Lord Ash tanácsára jobb lett volna Ballard elől elrejteni minél előbb. De, itt is megelőztek, úgyhogy mehettem áldozatot menteni. Kicsit az arab világ jutott eszembe a világról egyébként.
Ballard most egy óriás jelenlétében pusztít, ami miatt szegény elefántomra ráhozta a szívbajt, de utána felvette Suri alakját, tőrbe csalta Aneát, és megszerezte mindkét töredéket – és megjegyezte, hogy a Szerzőnek már nincs inspirációja, mert ezt hívják írói válságnak.
Ahh, átérzem.
Aztán börtönbe került Anea is, meg Suri is. Trevana ismét bejelentkezett, és szerinte mindennek vége most, hogy elvesztették a töredékeket. Viszont Anea szerint a Szörnyet (Válság inkább) egymaga is sokáig távol tudta tartani, ahogy nemrég Anea is (kedvenc karakter szagot érzek). Emiatt először kiszabadította Surit, aki mehetett a férjéhez, majd a portálon távozott.

A harmadik birodalom, Kian egy kicsit emlékeztetett az előző részekből Maria otthonára, de nem hinném, hogy itt lenne megint. Az öreg halásznak segítettünk először megjavítani a hajóját, majd amint odaadta az evezőt, a közeli toronyhoz hajóztunk, mert ott volt a kulcs az utolsó töredékhez. Viszont az öreg halász rávezetett valamire: a töredékek igazából azok, amikből az olvasó tanulhat. Emiatt érez úgy, ahogy érez. Pont ezért volt az Anea szembeszállt a Válsággal, találkozott egy ismeretlen birodalom urával, akin még segített is, meg olyan furcsaságokat látott, meg a szeme előtt tették tönkre a töredékeket… mégsem vesztette el a reményt.
Sztorikban ezt nevezzük váratlan fordulatnak.
Sőt, a halász rávezetett arra is, hogy igazából bármikor újra tudja alkotni a töredékeket. Így a végére mind a négy birodalom töredéke megtalálható volt nála, és egyesítette őket. Utána legyőzte Válságot, Ballard bocsánatot kért a feleségétől, és bár a múltat nem változtathatja meg, a jövőt igen.

A bónuszban egy boszorkány magának akarja Ballard erejét, ezért úgy dönt, hogy megszerzi. Viszont a páros elutazott kettesben, és csak a fiuk maradt hátra, hogy vigyázzon a házra. Miután végzett a ház körüli teendőkkel, észrevette a lila ködöt, amit megvizsgált, és visszakerült Inspiriába. A banya ellopta az érzékét, hogy övé legyen a hatalom – csak azt nem tudta, hogy rossz Ballard került ide. Úgyhogy Jason útnak indult, hogy visszakapja azt, ami az övé. Baba Yaga rossz lóra ült fel, mert hamar rájött, hogy nem tudja elvenni Jason erejét – mert nem Michael Ballard. Aztán megjelent Anea, és segített elgyőzni Yagát.

Szerintem

Talán ez volt az eddigi legsokoldalúbb része a sorozatnak, és sok író nevében elmondhatom, hogy az írói válság igencsak komoly tud lenni. Mondjuk, nem ennyire, hogy a saját karakterek ellen forduljon, de jobb inkább őket békében hagyni, amíg az ötlet szikrák újra megérkeznek. Vagy mondjuk inkább töredékeknek? 🙂

Grafika: 10/10 – tájakért külön plusz, Anea is gyönyörűen volt ábrázolva szerintem
Teljesítmény: 10/10 – egy-két morf nem lett meg, úgyhogy nem teljes az örömöm
Történet: 10*/10 – mert ráébresztett, hogy a saját írói válságomnak hogy vethetek véget.


Alább tudsz üzenetet hagyni.