Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2019. március. 29.

Megjelenés: 2019. március 28.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Luisa testvérünk felveszi velünk a kapcsolatot, mert kirabolták a múzeumát, de azt sem a szokványos módon, Anna pedig úgyis jó az ilyen ügyek felgöngyölítésében.

Amanda szemszöge

Hello Lujzi, régen nem láttalak. Látom, rajtad nem fog az idő vasfoga, ugyanolyan szép és fiatal vagy, mint mindig – irónia volt, de el kellett sütnöm.

Lujzi minimális segítségével rájöttünk, hogy egy csapat fiatal a hunyó, ők törnek be mindenhova, ahol valami értékeset őriznek, legyen az bank, múzeum, vagy antikvárium. Ezt a bandát kezdtük keresni. Útközben a rejtekhelyük felé találkozhatunk Jackie Gray-jel, aki segíti az egyik srácot – nevezetesen az ikertestvérét, Jared Gray-t. Jaredet még a 15. részben láttuk, ahogy leteszik egy lépcsőre, a szüleinek, Alexander és Natalya Gray-nek pedig azt mondták a kórházban, hogy meghalt. Igen, köcsögség. Viszonylag azért elég hamar megtudtuk a kicsi sorsát, azok után, hogy milyen jövőt jósoltak neki… de szerencsére Jackie érezte testvérét, így hamar egymásra találtak, de titokban tartották ezt mindenki előtt.

A jósnőnek igaza volt, Jared tényleg birtokolt egy erőt, bárkire illúziót tudott bocsátani, bár ez jócskán meghaladta az erejét. Két sráccal meg egy lánnyal egy régi gyárépületben húzták meg magukat, és betörésekből éltek. Aztán, ahogy ott nyomozgattunk, fényt derült a titokra. Jared mindenre emlékszik, ami vele történt, fotói is vannak a családjáról. Persze, Alexanderék nem hazudtak.
Jared nevelőszülőknél élt, az utolsótól már javítóintézetbe került, mikor kirabolt egy boltot. Ott találkozott a kis csapattal, így azonnal hozzájuk csatlakozott, hiszen bennük is rejtőzött valami különös energia, így érzett valami családiasságot.
A javítóintézetben megtudhattam, hogy a kis csapat vezetője szimplán kisétált otthonról, a barátnője hajléktalan volt, a harmadik tagot meg egyszer megmentette a huligánoktól, azóta együtt voltak.

Jaredet a szupermarketnél értük utol, kreált egy szörnyet illúzióból, addig a többiek leléptek. Anna szerencsére még időben segített rajta, így végre egyesülhet a családjával. Utána Anna visszautazott a múltba, hogy a másik három tag életét is helyrerakja.

Tinman, avagy Kis Piton gazdag családból származott, okos volt, de nem nagyon akadtak barátai. Gúnyolták azért, mert okos és szemüveges. Annyi volt a dolgom, hogy egy fényképalbumot telepakoltam képekkel, ezzel megváltoztatva a sorsát, így sosem kellett kívülállónak lennie.
Másodjára Firegirl következett (rendes neve nem volt), egy autóbalesetben elárvult. Szinte megváltás volt neki, hogy családra lelhetett. Egy térképet kellett keresnem, és minden akadályt eltávolítani az útból, nehogy tragédia történjen vele.
Utoljára maradt Thunder, a vezér. Mindene megvolt, de amikor egyszer kirabolt egy gazdag családot, elindult a lejtőn. A széfbe kellett visszapakolnom pár dolgot, ezzel megváltoztatva a jövőjét.

A bónuszban Jared bőrébe bújunk, és a sötétebb énjének illúzióiba esünk. Csak úgy válthattuk meg, ha három emlékét megváltoztattuk. Először a gyerekkori énjét kellett kihúzni egy gödörből, majd a kamaszkori énjénél az akkori barátját megmenteni egy gyilkosságtól, végül pedig a barátnőjét megmenteni a zuhanástól. Mindhárom után kapott egy-egy amulettet, amivel megnyithatta az ajtót újra vissza a normális életébe. Meg is fogadta, hogy felhagy az illúziók gyártásával.

Szerintem

Igaza volt Jarednek, azért jó a nagy család, mert mindig találkozhatsz új arcokkal. Azóta találtam normális családfát, megpróbálom nagyjából összerakni, hogy ki kicsoda, milyen rokonságban állnak, de ezt egy másik posztban máshol. Richard hangján kiakadtam, annyira jó volt előbb, ráadásul a szarkasztikus megjegyzéseit is otthagyta a túlvilágon. Ne spórolj már apuci.

Grafika: 09/10 – kezdenek enyhén eltérni a valóságtól a szereplőink
Teljesítmény: 10/10 – bátor voltam, meghagytam a speckó effekteket
Történet: 10/10 – egyelőre úgy érzem, nincs új Gray-családtag a láthatáron, de vannak ott elvarratlan szálak bőven

Amy Hozzászólások: 0 Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020