Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/03/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2019. március 28.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Luisa testvérünk felveszi velünk a kapcsolatot, mert kirabolták a múzeumát, de azt sem a szokványos módon, Anna pedig úgyis jó az ilyen ügyek felgöngyölítésében.

Amanda szemszöge

Hello Lujzi, régen nem láttalak. Látom, rajtad nem fog az idő vasfoga, ugyanolyan szép és fiatal vagy, mint mindig – irónia volt, de el kellett sütnöm.

Lujzi minimális segítségével rájöttünk, hogy egy csapat fiatal a hunyó, ők törnek be mindenhova, ahol valami értékeset őriznek, legyen az bank, múzeum, vagy antikvárium. Ezt a bandát kezdtük keresni. Útközben a rejtekhelyük felé találkozhatunk Jackie Gray-jel, aki segíti az egyik srácot – nevezetesen az ikertestvérét, Jared Gray-t. Jaredet még a 15. részben láttuk, ahogy leteszik egy lépcsőre, a szüleinek, Alexander és Natalya Gray-nek pedig azt mondták a kórházban, hogy meghalt. Igen, köcsögség. Viszonylag azért elég hamar megtudtuk a kicsi sorsát, azok után, hogy milyen jövőt jósoltak neki… de szerencsére Jackie érezte testvérét, így hamar egymásra találtak, de titokban tartották ezt mindenki előtt.

A jósnőnek igaza volt, Jared tényleg birtokolt egy erőt, bárkire illúziót tudott bocsátani, bár ez jócskán meghaladta az erejét. Két sráccal meg egy lánnyal egy régi gyárépületben húzták meg magukat, és betörésekből éltek. Aztán, ahogy ott nyomozgattunk, fényt derült a titokra. Jared mindenre emlékszik, ami vele történt, fotói is vannak a családjáról. Persze, Alexanderék nem hazudtak.
Jared nevelőszülőknél élt, az utolsótól már javítóintézetbe került, mikor kirabolt egy boltot. Ott találkozott a kis csapattal, így azonnal hozzájuk csatlakozott, hiszen bennük is rejtőzött valami különös energia, így érzett valami családiasságot.
A javítóintézetben megtudhattam, hogy a kis csapat vezetője szimplán kisétált otthonról, a barátnője hajléktalan volt, a harmadik tagot meg egyszer megmentette a huligánoktól, azóta együtt voltak.

Jaredet a szupermarketnél értük utol, kreált egy szörnyet illúzióból, addig a többiek leléptek. Anna szerencsére még időben segített rajta, így végre egyesülhet a családjával. Utána Anna visszautazott a múltba, hogy a másik három tag életét is helyrerakja.

Tinman, avagy Kis Piton gazdag családból származott, okos volt, de nem nagyon akadtak barátai. Gúnyolták azért, mert okos és szemüveges. Annyi volt a dolgom, hogy egy fényképalbumot telepakoltam képekkel, ezzel megváltoztatva a sorsát, így sosem kellett kívülállónak lennie.
Másodjára Firegirl következett (rendes neve nem volt), egy autóbalesetben elárvult. Szinte megváltás volt neki, hogy családra lelhetett. Egy térképet kellett keresnem, és minden akadályt eltávolítani az útból, nehogy tragédia történjen vele.
Utoljára maradt Thunder, a vezér. Mindene megvolt, de amikor egyszer kirabolt egy gazdag családot, elindult a lejtőn. A széfbe kellett visszapakolnom pár dolgot, ezzel megváltoztatva a jövőjét.

A bónuszban Jared bőrébe bújunk, és a sötétebb énjének illúzióiba esünk. Csak úgy válthattuk meg, ha három emlékét megváltoztattuk. Először a gyerekkori énjét kellett kihúzni egy gödörből, majd a kamaszkori énjénél az akkori barátját megmenteni egy gyilkosságtól, végül pedig a barátnőjét megmenteni a zuhanástól. Mindhárom után kapott egy-egy amulettet, amivel megnyithatta az ajtót újra vissza a normális életébe. Meg is fogadta, hogy felhagy az illúziók gyártásával.

Szerintem

Igaza volt Jarednek, azért jó a nagy család, mert mindig találkozhatsz új arcokkal. Azóta találtam normális családfát, megpróbálom nagyjából összerakni, hogy ki kicsoda, milyen rokonságban állnak, de ezt egy másik posztban máshol. Richard hangján kiakadtam, annyira jó volt előbb, ráadásul a szarkasztikus megjegyzéseit is otthagyta a túlvilágon. Ne spórolj már apuci.

Grafika: 09/10 – kezdenek enyhén eltérni a valóságtól a szereplőink
Teljesítmény: 10/10 – bátor voltam, meghagytam a speckó effekteket
Történet: 10/10 – egyelőre úgy érzem, nincs új Gray-családtag a láthatáron, de vannak ott elvarratlan szálak bőven


Alább tudsz üzenetet hagyni.